15 خواص باورنکردنی سیرابی برای سلامتی بدن

791 بازدید
24 اردیبهشت 03
سمانه
,
بروزرسانی شده در تاریخ 25 اردیبهشت 1403

15 خواص باورنکردنی سیرابی برای سلامتی بدن

سیرابی یکی از غذاهای معروف ایرانی محسوب می شود که بر خلاف ظاهر غیر زیبا از طعم فوق العاده و خواص باورنکردنی برخوردار می باشد. بسیاری از افراد تصور می کنند که طعم این غذا نیز همانند ظاهر آن چنگی به دل نمی زند، اما این کاملا اشتباه است.

خواص سیرابی چیست؟

سیرابی، که به نام شکمبه هم شناخته می شود، اولین بخش از معده چندبخشی نشخوارکنندگانی مثل گاو و گوسفند است. این بخش انشعابی از مری است و گنجایشی به اندازه یک هفتم وزن بدن حیوان را دارد. سیرابی بافتی جویدنی دارد و طعمی خنثی، شبیه به جگر، دارد. به دلیل طعم خنثی، سیرابی به راحتی طعم سایر مواد را به خود می گیرد و در غذاهایی مثل سوپ، خورش و خوراک سیرابی استفاده می شود.

خواص سیرابی و ویتامین های آن باعث شده تا متخصصان تغذیه به افراد توصیه کنند مصرف این غذا را جدی گرفته و از آن غافل نشوند. هنگامی که معده گوسفند با پیاز و انواع زردچوبه ترکیب می شود طعمی فوق العاده می سازد که ارزش امتحان کردن دارد. بسیاری از افراد نیز به دلیل بوی نامطلوب این غذا در هنگام پخت از مصرف آن صرفه نظر می کنند. سوالی که پیش می آید این است که آیا خواص سیرابی ارزش مصرف این غذا را دوچندان می کند یا خیر؟

 

15 خواص باورنکردنی سیرابی برای سلامتی بدن

15 خواص باورنکردنی سیرابی برای سلامتی بدن

 

مهمترین خواص درمانی و سلامتی سیرابی

اگر می خواهید بدانید خاصیت سیرابی چیست؟ حتما این مقاله را تا انتها مطالعه کنید. مهمترین خواص سیرابی برای سلامتی و پیشگیری از بیماری های مختلف عبارتند از:

ویتامین های سیرابی

سیرابی، به عنوان یک خوراکی مغذی، سرشار از ویتامین های حیاتی برای بدن است. از جمله مهم ترین این ویتامین ها می توان به ویتامین B12، ویتامین A، ویتامین C و ویتامین های گروه B اشاره کرد. هر یک از این ویتامین ها مسئول کاری است. به عنوان مثال ویتامین های ب1، ب2، ب3 و ب6 در کنار هم، متابولیسم بدن را تنظیم می کنند، به تولید انرژی کمک کرده و سلامت قلب و عروق را تضمین می کنند. ویتامین ث نیز با رادیکال های آزاد مبارزه کرده، از سلول ها در برابر آسیب محافظت می کند و موجب سلامت پوست و مفاصل می شود.

ویتامین ب12 از دیگر ویتامین های مهم سیرابی محسوب می شود. این ویتامین نقشی اساسی در تولید گلبول های قرمز خون، سلامت سیستم عصبی و پیشگیری از کم خونی دارد. 140 گرم سیرابی، 64 درصد نیاز روزانه شما به ویتامین ب12 را تامین می نماید. سلامت پوست، مو و بینایی نیز از مهم ترین وظایف ویتامین آ محسوب می شود. سیرابی همچنین دارای پروتئین کلاژن است که در ترمیم بافت ها و جوانسازی موثر می باشد.

۱- افزایش قدرت بینایی

سیرابی منبعی غنی از ویتامین آ و سلنیوم محسوب می شود. به همین دلیل مصرف آن می تواند برای سلامتی و تقویت قدرت بینایی مفید باشد. تحقیقات علمی نشان داده است که ضعف بینایی در کسانی که به صورت منظم سیرابی نوش جان می کنند، کمتر است. بنابراین اگر به سلامت چشم های خود اهمیت می دهید، مصرف این غذا می تواند برای شما بسیار مفید باشد.

۲- درمان کم خونی

درمان کم خونی را می توان یکی از مهم ترین خواص سیرابی دانست. دلیل این امر وجود ویتامین های گروه ب به خصوص ویتامین ب12 و گلوبین است. این ویتامین ها می توانند بر روی تولید گلبول های قرمز خونی تاثیر گذاشته و اثرات کم خونی را کاهش دهند. افرادی که به دنبال راهکاری موثر برای درمان کم خونی هستند، می توانند مصرف این غذای مغذی را در رژیم غذایی خود قرار دهند تا شاهد از بین رفتن علائم کم خونی مانند سرگیجه و بی حوصلگی باشند. لازم به ذکر است که سیرابی می تواند بر روی افزایش انرژی نیز تاثیری مثبت بگذارد.

۳- افزایش کیفیت اسپرم

قدرت باروری و افزایش کیفیت اسپرم را می توان از دیگر مزایای سیرابی دانست. متخصصان بر این باورند که سیرابی با افزایش کیفیت اسپرم می تواند نقش بسیاری در قدرت باروری افراد داشته باشد. بررسی های علمی انجام شده که نشان می دهد سیرابی در افزایش میل جنسی و کاهش زود انزالی نیز می تواند موثر باشد. این موضوع نشان دهنده اهمیت مصرف این غذا در مردان است. چنانچه در حال برنامه ریزی برای فرزنددار شدن هستید، مصرف سیرابی را جدی بگیرید و از آن غفلت نکنید تا با افزایش کیفیت اسپرم شانس باروری را در شما افزایش دهد.

 

همچنین بخوانید: 10 خوراکی برتر که استرس را کاهش می دهد

 

۴- درمان ریزش مو و کمک به پر پشت شدن مو با سیرابی

آهن، منیزیم و سلنیوم موجود در سیرابی باعث شده است تا این غذا بتواند در پر پشت شدن مو به افراد کمک کند. کسانی که از ریزش موی شدید رنج می برند و به دنبال راهکاری موثر برای درمان این عارضه هستند، با این روش شانس رویش مجدد مو و جلوگیری از ریزش را خواهند داشت. البته توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف این غذا به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

۵- بهبود سیستم گوارش

سیرابی به دلیل داشتن پروبیوتیک ها، ویتامین B12، اسید فولیک و آنزیم های گوارشی، می تواند به بهبود سیستم گوارش کمک کند. پروبیوتیک ها باکتری های مفید روده هستند که به هضم غذا، جذب مواد مغذی و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند. ویتامین B12 در تولید گلبول های قرمز خون و اسید فولیک در ساخت DNA و سلول های جدید نقش دارند. آنزیم های گوارشی نیز موجب هضم و جذب مواد مغذی از غذا می شوند. سیرابی به دلیل داشتن خواص ضد التهابی می تواند به کاهش التهاب در روده و بهبود علائم بیماری های التهابی روده مانند کولیت و کرون کمک کند. اگر به دنبال بهبود سیستم گوارش خود با مصرف سیرابی هستید، بهتر است آن را به طور کامل تمیز کرده و به صورت پخته مصرف کنید. همچنین، از مصرف بیش از حد آن خودداری نمایید، زیرا می تواند باعث نفخ و درد شکم شود.

۶- افزایش رشد کودکان با مصرف سیرابی

فرایند رشد یک فرایند بسیار پیچیده است که از تغذیه تاثیر می پذیرد. به همین دلیل کودکانی که رژیم غذایی ایده آل تر و مناسب تری دارند، رشد بهتری را تجربه خواهند کرد. یکی از مهم ترین خواص سیرابی افزایش رشد کودکان است. در واقع می توان گفت مواد معدنی و مغذی موجود در این بخش از بدن نشخوارکنندگان می توانند نیازهای ضروری بدن برای رشد را فراهم کرده و به سلامت فردی کمک کند.

۷- کمک به زیبایی پوست

یکی از مهم ترین و اساسی ترین مزایای مصرف سیرابی کمک به زیبایی و سلامت پوست است. ویتامین A و همچنین کلاژن بالای این غذا می تواند تاثیر مثبتی بر روی پوست شما داشته باشد و کمک کند تا جوان تر و شاداب تر به نظر برسید. با مصرف سیرابی ساخت سلول های جوان پوستی افزایش می یابد و سلول های پیرتر از بین می روند. این موضوع باعث می شود تا فرد چهره ای درخشان تر و پوستی شفاف تر داشته باشد. بررسی های علمی نشان داده است که مصرف این غذا همچنین می تواند به ترمیم زخم و اسکار نیز کمک کند.

۸- تقویت سیستم ایمنی

تقویت سیستم ایمنی یکی دیگر از خواص مهم سیرابی محسوب می شود که نباید از آن غافل شد. سیرابی به دلیل دارا بودن ویتامین ها، مواد معدنی و مغذی بسیاری می تواند به تقویت سیستم ایمنی شما کمک شایانی کند. به همین دلیل مصرف این غذا به افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف یا کسانی که از بیماری های خاص رنج می برند و در دوره نقاهت بیماری هستند، توصیه می شود.

۹- درمان افسردگی و اختلالات روانی

افسردگی و اختلالات روانی از دیگر بیماری هایی هستند که با استفاده از سیرابی درمان می شود. در واقع می توان گفت ویتامین های موجود در این غذا می تواند نقش زیادی در افزایش هورمون سروتونین که به هورمون شادی نیز معروف است و کاهش افسردگی داشته باشد. بررسی های علمی نشان می دهد مصرف سیرابی می تواند ریسک ابتلا به بیماری های روانی را کاهش دهد. با این وجود نیاز به تحقیقات بیشتری برای اثبات این موضوع وجود دارد.

 

15 خواص باورنکردنی سیرابی برای سلامتی بدن

15 خواص باورنکردنی سیرابی برای سلامتی بدن

 

۱۰- تقویت حافظه با مصرف سیرابی

این غذا می تواند با ترمیم سلول های مغزی به تقویت حافظه و جلوگیری از آلزایمر نیز کمک کند. جالب است بدانید افرادی که در طول هفته حداقل یک بار سیرابی مصرف می کنند، می توانند عملکرد مغزی خود را ارتقا دهند و کمتر در خطر ابتلا به آلزایمر قرار گیرند. روی، منگنز و سلنیوم موجود در این غذا از مغز در برابر آسیب های احتمالی جلوگیری کرده و خطر ابتلا به تومورهای مغزی را نیز کم می کند.

۱۱- پیشگیری از ابتلا به سرطان و مصرف سیرابی

ویتامین ها و آنتی اکسیدان های موجود در سیرابی می توانند از آسیب دیدن DNA و در نتیجه ابتلا به سرطان جلوگیری کنند. از دیگر خواص سیرابی می توان به کاهش عوارض شیمی درمانی اشاره کرد. افرادی که تحت درمان با شیمی درمانی قرار می گیرند معمولا پس از انجام این روش درد و کمبود انرژی زیادی را تجربه خواهند کرد. این افراد می توانند با مصرف سیرابی تا حدود زیادی این عوارض را جبران کنند. البته بهتر است قبل از شروع مصرف سیرابی حتما با پزشک خود مشورت داشته باشند.

۱۲- ترمیم عضله

یکی از مهم ترین وظایف کلاژن ترمیم عضلات و بافت های بدن است. به همین دلیل گفته می شود که مصرف سیرابی می تواند به ترمیم عضلات شما کمک کند. اگر ورزشکار هستید یا از آسیب های عضلانی رنج می برید، مصرف سیرابی می تواند برای شما مناسب باشد. این غذا می تواند فرایند کلاژن سازی را در بدن شما افزایش دهد و به سلامت جسمی شما کمک کند. افرادی که از زخم در نواحی مختلف بدن خود رنج می برند نیز با مصرف سیرابی می توانند بهبود زخم همچنین عضله سازی در خانه را تجربه کنند.

۱۳- تسکین درد مفاصل

لیست خواص سیرابی بدون در نظر گرفتن تسکین درد مفاصل، ناقص خواهد بود. این غذای مفید با از بین بردن باکتری ها و التهاباتی که باعث درد در ناحیه مفاصل می شوند، می تواند به تسکین و درمان این عارضه کمک کند. بسیاری از افراد تصور می کنند که تنها پس از ابتلا به بیماری های مفصلی می توانند از خواص این غذا برای مفاصل برخوردار شوند اما باید بدانید که مصرف سیرابی می تواند احتمال ابتلا به آسیب های مفصلی و استخوانی را نیز کاهش دهد.

۱۴- کاهش وزن با مصرف سیرابی

فیبر بسیار موجود در سیرابی می تواند به کاهش وزن کمک کند. این غذای خوش طعم با خواص فوق العاده می تواند با ایجاد احساس سیری به کاهش وزن کمک کند. البته بهتر است در کنار مصرف سیرابی از یک رژیم غذایی استاندارد نیز پیروی کنید تا بتوانید اثرات ناشی از چاقی و اضافه وزن را به طور قابل توجهی کاهش دهید. توصیه می شود از اضافه کردن نمک زیاد به این غذا خودداری کنید، چرا که نمک زیاد می تواند اضافه وزن و چاقی را چندین برابر کند.

۱۵- کاهش التهاب

اگر به دنبال یک راهکار موثر و اصولی برای کاهش التهاب بدن خود هستید، مصرف سیرابی می تواند گزینه مناسبی باشد. بسیاری از افراد به دلیل التهاب در نواحی مختلف بدن خود، درد و عوارض بسیاری را تجربه می کنند. این افراد در کنار دارو درمانی می توانند مصرف سیرابی را نیز در رژیم غذایی خود قرار دهند تا شاهد نتایج فوق العاده حاصل شده باشند.

مضرات سیرابی

حالا که با خواص سیرابی آشنا شدید، خوب است بدانید که مصرف زیاد این غذا و همچنین عدم پخت صحیح می تواند عواقبی جبران ناپذیر به همراه داشته باشد. افرادی که در مصرف سیرابی زیاده روی می کنند، ممکن است در خطر ابتلا به بیماری چربی خون قرار گیرند. همچنین مصرف زیاد این غذا ممکن است یک سری اختلالات گوارشی مانند نفخ را به همراه داشته باشید. بنابراین ضروری است که در هفته حداکثر دو بار این غذا را نوش جان کنید چرا که مصرف بیش از اندازه آن می تواند به سلامت شما صدمه بزند.

چه کسانی نباید سیرابی بخورند؟

سدیم منبعی غنی از پتاسیم محسوب می شود. به همین دلیل مصرف زیاد آن در افرادی که منع پتاسیم دارند می تواند مضر باشد. همچنین اگر از فشار خون بالا رنج می برید یا سبک زندگی غیر متحرکی دارید، بهتر است مصرف سیرابی را کاهش دهید.

زنان باردار و مادران شیرده نیز ضروری است در هنگام مصرف این غذا نهایت دقت و توجه خود را به کار گیرند تا آن را به درستی طبخ کنند. چرا که اگر فرایند پخت و پز به صورت اصولی انجام نگیرد، ممکن است در خطر ابتلا به بیماری های عفونی و انواع ویروس ها قرار گیرند.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

عصاره شیرین بیان را با خواص رفع معده درد، کنترل دیابت، روشن کننده پوست، خوشبو کننده دهان، درمان سرفه، ضد ویروس و …، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

6
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0