12 خاصیت فوق العاده ماهی سالمون

1085 بازدید
21 خرداد 02
ریحون
,
بروزرسانی شده در تاریخ 21 خرداد 1402

12 خاصیت فوق العاده ماهی سالمون

چه آن را به صورت خام در سوشی بخورید و چه به صورت ماهی آزاد دودی، این ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است که به عنوان یک غذای بسیار حامی سلامت شهرت آن را به ارمغان آورده است. از فواید ماهی سالمون می توان به سلامت قلب و عروق، کاهش خطر سرطان، بهبود شناخت، محافظت از استخوان و مفاصل، پوست سالم، بینایی بهتر و متابولیسم کارآمد اشاره کرد. ماهی سالمون همچنین به عنوان یک غذای مغز برای کودکان و یک غذای آرام بخش برای مبتلایان به اختلال نقص توجه و بیش فعالی شناخته شده است.

ماهی سالمون چیست؟

ماهی سالمون گونه‌ای از ماهی است که بسته به مرحله رشد، هم در آب‌های شیرین (رودخانه‌ها) و هم در آب‌های شور (دریاها) یافت می‌شود. گوشت ماهی سالمون معمولا صورتی است اما می تواند بین سایه های قرمز تا نارنجی باشد.

ارزش غذایی ماهی سالمون

طبق پایگاه داده ملی مواد مغذی USDA، ماهی سالمون یک ماهی شناخته شده و محبوب است که منبع بسیار خوبی از پروتئین های آسان هضم (اسیدهای آمینه) و اسیدهای چرب مانند امگا 3 به شکل تری گلیسیرید و همچنین ویتامین ها است. مانند ویتامین A، ویتامین D و برخی از اعضای خانواده ویتامین B مانند کولین، اسید پانتوتنیک و بیوتین. همچنین حاوی مواد معدنی مانند سلنیوم، روی، فسفر، کلسیم و آهن است.

خواص ماهی سالمون برای سلامتی

مزایای سلامتی خوردن ماهی سالمون شامل موارد زیر است:

  1. خواص ماهی سالمون برای بدنسازی

ماهی سالمون سرشار از پروتئین و اسیدهای چرب امگا 3 است، دو ماده مغذی کلیدی برای ساخت و ترمیم بافت عضلانی و کنترل گرسنگی شما. پروتئین ها یا تجمع اسیدهای آمینه، اجزای ضروری سلول ها، بافت ها، آنزیم ها، هورمون ها و سایر اعضای بدن ما هستند. پروتئین های ماهی سالمون و بیشتر ماهی های دیگر به راحتی قابل هضم هستند و به راحتی در بدن جذب می شوند. آنها هیچ گونه عارضه جانبی نامطلوبی ندارند و مانند برخی گوشت های دیگر حاوی ترکیبات سرطان زا نیستند.

  1. سلامت عمومی را ارتقا می دهد

ماهی سالمون همچنین منبع کلسترول «خوب» (اسیدهای چرب امگا 3) است که نقش مهمی در حفظ سلامتی شما دارد. بررسی 16 مطالعه کنترل شده در سال 2012 نشان داد که مصرف 0.45-4.5 گرم اسیدهای چرب امگا 3 در روز منجر به بهبود قابل توجهی در عملکرد شریانی می شود. ماهی سالمون همچنین سرشار از برخی از مواد معدنی ضروری مانند آهن، کلسیم، سلنیوم و فسفر و همچنین ویتامین‌هایی مانند A، B و D است. سلنیوم که برای متابولیسم بافت‌ها، مو و ناخن ضروری است، بهتر است از پروتئین های حیوانی در میان حیوانات، ماهی سالمون یکی از بهترین منابع برای این عنصر کمیاب است

  1. سلامت استخوان و مفاصل

ماهی سالمون دارای ترکیبی قدرتمند از اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه همراه با ویتامین D است که هر دو با کاهش خطر آرتروز مرتبط هستند. محققان دانشگاه ایالتی اوهایو دریافتند زنانی که رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب امگا 3 مصرف می‌کنند، کمتر دچار شکستگی لگن می‌شوند. این به این دلیل است که امگا 3 یک ماده غذایی ضد التهاب طبیعی است و باعث کاهش میزان تحلیل استخوان به دلیل التهاب می شود.

12 خاصیت فوق العاده ماهی سالمون

12 خاصیت فوق العاده ماهی سالمون

  1. از مغز و اعصاب محافظت می کند

اسیدهای چرب امگا 3 کارایی عملکرد مغز را افزایش می دهند، حافظه را بهبود می بخشند و آن را در طول کار طولانی فعال نگه می دارند. ساعت ها. همراه با اسیدهای آمینه، ویتامین A، ویتامین D، کولین و سلنیوم، این اسیدهای چرب از سیستم عصبی در برابر آسیب های ناشی از افزایش سن محافظت می کنند، به عنوان یک ضد افسردگی عمل می کنند، مغز را آرام می کنند و به درمان بیماری پارکینسون کمک می کنند.

  1. سلامت قلب و عروق

در حالی که اسیدهای چرب امگا 3 به کاهش کلسترول، حفظ انعطاف پذیری شریان ها و سیاهرگ ها و تقویت عضلات قلب کمک می کنند، اسیدهای آمینه ضروری آسیب های بافت های قلبی عروقی را ترمیم می کنند. آنها همچنین با کاهش سطح کلسترول و جلوگیری از سخت شدن دیواره سرخرگ ها به کاهش فشار خون کمک می کنند. این به طور قابل توجهی احتمال حملات قلبی را کاهش می دهد.

  1. از اختلال نقص توجه و بیش فعالی در کودکان جلوگیری می کند

درست مانند بزرگسالان، ماهی سالمون همان فواید مغزی را برای کودکان دارد. مطالعات نشان می دهد که اسیدهای چرب امگا 3 می توانند عملکرد تحصیلی را بهبود بخشند و از علائم اختلال نقص توجه و بیش فعالی جلوگیری کنند.

 

همچنین بخوانید: فواید و خطرات روغن کبد ماهی / 7 فایده روغن کبد ماهی برای بدن

 

  1. مراقبت از پوست

به دلیل غلظت بالای اسیدهای چرب امگا 3، ماهی سالمون می تواند التهاب را کاهش دهد، گرفتگی منافذ را کاهش دهد و خطوط ریز و چین و چروک را از بین ببرد. کاروتنوئید آستاگزانتین دارای آنتی اکسیدانی است که می تواند آسیب رادیکال های آزاد را که باعث پیری می شود، معکوس کند. همین آنتی اکسیدان در موارد درماتیت آتوپیک نیز بسیار موثر است.

  1. خواص ماهی سالمون برای لاغری 

این ماهی به دلیل محتوای پروتئین بالا که تنظیم می کند، گزینه غذایی مناسبی برای کسانی است که می خواهند وزن خود را کاهش دهند و آن را حفظ کنند. هورمون هایی که اشتها را کنترل می کنند و به شما احساس سیری می دهند. غذاهای پر پروتئین نیز سرعت متابولیسم شما را افزایش می دهند. از آنجایی که ماهی سالمون کم کالری است، دارای چربی های چند غیر اشباع است که به کاهش وزن و هدف قرار دادن چربی شکم نیز معروف است.

  1. متابولیسم را افزایش می دهد

اسیدهای چرب امگا 3، ویتامین D و سلنیوم موجود در ماهی سالمون همگی برای کمک به مدیریت سطح انسولین در سراسر بدن ترکیب می شوند و در نتیجه جذب قند و متعاقب آن کاهش سطح قند خون را تسهیل می کنند.

  1. با التهاب مبارزه می کند

دانشمندان بر این باورند که التهاب ریشه اکثر بیماری های مزمن است. اسیدهای چرب امگا 3 التهاب رگ ها و سیستم گوارشی را کاهش می دهد، احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ، پروستات و کلیه را کاهش می دهد. یک مطالعه در سال 2012 که در مجله Nutrition Journal of Medicine منتشر شد، نشان داد که این ماهی های چرب باعث کاهش رشد نشانگرهای التهابی TNF-a و IL-6 می شوند.

12 خاصیت فوق العاده ماهی سالمون

12 خاصیت فوق العاده ماهی سالمون

  1. پتانسیل ضد سرطان

بر اساس یک گزارش تحقیقاتی که توسط دکتر جفری آ فوران، دکتر دیوید اچ گود و همکاران در مجله تغذیه منتشر شده است، ماهی سالمون به دلیل محتوای بالای امگا 3 که دارای پتانسیل ضد سرطانی است، یک ابر غذای سرطانی در نظر گرفته می شود. علاوه بر این، ماهی سالمون حاوی سلنیوم است که به گفته تعدادی از محققان وزارت کشاورزی ایالات متحده، علاوه بر کاهش خطر ابتلا به سرطان، نقش فعالی در محافظت آنتی اکسیدانی، افزایش نظارت ایمنی و تعدیل تکثیر سلولی دارد.

  1. مراقبت از چشم

محققان دانشگاه جان هاپکینز، بالتیمور، مریلند، مطالعه‌ای را در مجله Ophthalmology منتشر کردند که نشان می‌دهد اسیدهای چرب امگا 3 و اسیدهای آمینه موجود در ماهی‌هایی مانند سالمون از دژنراسیون ماکولا، خشکی شبکیه، از دست دادن بینایی و خستگی چشم جلوگیری می‌کند. این یک واقعیت ثابت شده است که افرادی که به طور منظم یا حداقل بیشتر از دیگران ماهی می خورند، بینایی بهتری نسبت به افرادی دارند که این کار را نمی کنند.

سخن پایانی

هرچه ماهی سالمون چاق تر باشد، مغذی تر و سالم تر است. این یک مکمل پروتئینی خوب برای افراد مسن یا بیمار است زیرا هضم آن آسان است. در برخی از نقاط جهان، ارزان تر از سایر منابع پروتئین حیوانی مانند گوشت قرمز و مرغ است.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

گل ماهور را با خواص خلط آور، ادرارآور خفیف، آرام بخش، ترمیم کننده زخم، قابض، ضد التهاب، درمان سرفه و برونشیت و …، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0