11 فایده نخود برای افراد دیابتی ، درمان دیابت با مصرف نخود

5515 بازدید
04 بهمن 99
مروارید
بروزرسانی شده در تاریخ 3 دی 1400

11 فایده نخود برای افراد دیابتی ، درمان دیابت با مصرف نخود

نخود یکی از انواع حبوبات غنی در مواد مغذی ضروری، می باشد و سرشار از پروتئین، فیبر، کربوهیدرات و کالری بوده و یکی از منابع گیاهی خوب برای پروتئین محسوب می شود، در حقیقت؛ بیماران دیابتی نمی توانند برای بهبود شرایط خود به یک نوع غذا اعتماد کنند، بلکه باید انواع مختلفی از غذاهای سالم را به مقدار مورد نیاز بخورند و توصیه می شود برای تعیین نیازهای آن ها و ایجاد یک برنامه غذایی مناسب برای وضعیت سلامتی خود، با پزشک یا ارائه دهنده خدمات بهداشتی مشورت کنند. در این مقاله درمورد 11 فایده نخود برای افراد دیابتی و درمان دیابت با مصرف نخود، خواهیم گفت، با ما همراه باشید؛

 

11 فایده نخود برای افراد دیابتی ، درمان دیابت با مصرف نخود

11 فایده نخود برای افراد دیابتی ، درمان دیابت با مصرف نخود

 

11 فایده نخود برای افراد دیابتی

1. کاهش سرعت افزایش قند خون

می توان گفت نخود یکی از غذاهایی است که برای افراد دیابتی مفید است، در صورتی که به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی کامل خورده شود، خوردن آن باعث افزایش سریع سطح قند و انسولین در خون نمی شود، زیرا بدن آن را جذب کرده و به آرامی هضم می کند و نخود حاوی نوعی نشاسته است که به نشاسته آمیلوز معروف است و این نوع نشاسته نیز کند هضم می شود. این ماده به کاهش سرعت افزایش قند خون و سطح انسولین نیز کمک می کند.

2. نخود سرشار از فیبر

علاوه بر این ، نخود غنی از فیبر غذایی است. یک فنجان آن حاوی 12.5 گرم فیبر است که مهمترین آن نوعی فیبر محلول است که به رافینوز معروف است و این فیبر ماده مغذی مهم برای افراد دیابتی است.

3. کاهش غلظت قند خون ناشتا

در تحلیلی که در ژورنال پزشکی کایروپراکتیک در سال 2018 منتشر شد، که شامل 16 مطالعه علمی بود، مشاهده شد که افراد سالم که بیشترین مقدار فیبر غذایی را مصرف می کنند کمتر به دیابت مبتلا می شوند، در حالی که غلظت قند خون ناشتا در شرکت کنندگان که بیشترین مقدار فیبر را مصرف می کنند کمتر است.

 

همچنین بخوانید: با خواص لوبیا و نخود بیشتر آشنا شوید

 

4. کاهش التهاب

مطالعه دیگری که در Diabetology & Metabolic Syndrom در سال 2014 منتشر شد نشان داد که افزودن 30 گرم فیبر اضافی به مصرف روزانه به کاهش التهاب در افراد دیابتی کمک می کند.

5. کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک

همچنین باید توجه داشت که نخود برای کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک مفید است. این سندروم به مجموعه‌ ای از شرایط گفته می‌شود که عبارت هستند از: سطوح افزایش یافتهٔ انسولین در خون، فشار خون بالا، چربی انباشته اضافی در اطراف شکم و سطوح افزایش یافتهٔ چربی خون.

6. کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع

نخود حاوی فیبر غذایی است که به بهبود سطح چربی و قند در خون کمک می کند و همچنین حاوی ماده معدنی منیزیم است که طبق تجزیه و تحلیل جامع انتشارات دانشگاه Soochow در سال 2011، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد.

7. دفع مواد سمی

از آنجایی که این ماده‌ غذایی حاوی فیبر است باعث دفع برخی از ترکیبات و مواد سمی از بدن شده و به این ترتیب قند و اسیدهای چرب موجود در خون را کاهش می‌دهد.

8. سهولت درج در رژیم غذایی

ویژگی های نخود با انعطاف پذیری و سهولت استفاده در رژیم غذایی مشخص می شود. و می توان آن را با چند با هویج، فلفل قرمز، خیار و کرفس سرو کرد.

 

همچنین بخوانید: با خواص نخود آشنا شویم

 

9. سرشار از مواد مغذی

نخود غنی از ویتامین ها و مواد معدنی است، از جمله: ویتامین ب، منیزیم، پتاسیم و روی، و همچنین حاوی فیبر و کم کالری است و کربوهیدرات ها 67٪ از مقدار کالری موجود در آن را شامل می شوند و باعث می شود انتخاب خوبی برای کسانی باشد که محصولات حیوانی نمی خورند.

10. ویتامین ب9

نخود به‌دلیل دارا بودن ویتامین ب9 به ساخت گلبول‌های قرمز و سفید کمک می‌کند و در جلوگیری از کم‌خونی و حفظ سلامت پوست نقش بسزایی دارد.

11. احساس سیری

فیبر و پروتئین به احساس سیری بعد از غذا خوردن کمک می کرده و به کاهش اشتها کمک می کند و بنابراین کالری دریافتی شما کاهش می یابد.

 

11 فایده نخود برای افراد دیابتی ، درمان دیابت با مصرف نخود

11 فایده نخود برای افراد دیابتی ، درمان دیابت با مصرف نخود

 

فواید نخودچی برای دیابت

نخودچی از فرآوری نخود تازه به دست می‌آید از دیدگاه طب ایرانی، گرم و خشک می باشد؛ برای تهیه نخودچی، بعد از آبپز کردن نخودهای تازه و ریز، آن ها را آبکش کرده و پوست آن را به‌راحتی جدا می‌کنند تا آخرین مرحله پخت را پشت سر گذاشته و سپس با نمک یا شکر تفت داده و آن را ترد می‌کنند. نخودچی نیز مانند نخود برای افراد دیابتی مفید می باشد و می توانند از آن به عنوان تنقلات استفاده کنند.

درمان دیابت با مصرف نخود

همانطور که گفته شد نخود دارای فیبر زیادی می باشد. مطالعات نشان می دهند که افراد مبتلا به دیابت نوع  یک وقتی که از رژیم های دارای فیبر بالا استفاده کنند سطح قند خون آن ها کاهش می یابد و همچنین برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مصرف بیش از حد فیبر می تواند قند خون، چربی ها و سطوح انسولین آن ها را بهبود دهد.

احتیاط: لازم به ذکر است که معمولا به بیماران دیابتی توصیه می شود از مصرف نخود کنسرو شده خودداری کنند، زیرا حاوی مقادیر زیادی سدیم اضافه شده است و این در صورت مصرف زیاد ناسالم محسوب می شود و به جای آن توصیه می شود از نخود خشک استفاده شود و همانطور که قبلا ذکر شد؛ آنچه برای بیماران دیابتی بیشتر از همه مهم است تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن آن ها با تمرکز بر خوردن غذاهای سالم می باشد.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

نخود الوند را با خواص، بازکننده گرفتگی ها و انسداد مجاری عروقی و از بین برنده کرم کدو و کرم معده، پاک کننده رحم و خارج کننده جنین، تقویت کننده احشاء داخلی بدن و مسهل بلغم، صفرابر و پاک کننده سینه و شش ها، پاک کننده معده و دماغ و مسکن سردردهای شقیقه، بدون هیچ اسانس و افزودنی شیمیایی، از فروشگاه عطارک تهیه نمایید.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

4
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0