10 گیاه و ادویه برای دیابت و کاهش قند خون
معرفی 10 گیاه و ادویه برای دیابت و کاهش قند خون
دیابت یک بیماری متابولیک است که دارای دسته بندی های متعددی است. برای کمک به درمان دیابت یا هیپرگلیسمی می توان از روش های مختلفی استفاده کرد. برخی از مطالعات نقش گیاهان را در بهبود سطح گلوکز خون و ارائه سایر خواص دارویی مانند کاهش کلسترول بالا و بهبود ترشح انسولین و عملکرد کلیه نشان داده اند.
میوه، دانه، برگ، گل، پوست و ریشه برخی از گیاهان همگی می توانند برای اهداف دارویی استفاده شوند. در این مقاله به معرفی 10 گیاه و ادویه برای دیابت و کاهش قند خون می پردازیم.
دیابت زمانی رخ می دهد که یا سلول های بتا در لوزالمعده آسیب دیده باشند و قادر به ترشح انسولین نباشند (نوع 1) یا پانکراس قادر به ترشح انسولین باشد اما بدن به طور طبیعی به آن پاسخ نمی دهد (نوع 2).
در هر دو مورد دیابت، هیپرگلیسمی یا قند خون بالا وجود دارد. بنابراین، دو نوع رایج دیابت دیابت نوع 1 وابسته به انسولین و دیابت نوع 2 مقاومت به انسولین هستند. دیابت بارداری در دوران بارداری نیز ممکن است رخ دهد.
گیاهان و ادویه هایی که در مدیریت دیابت کمک می کنند
بسیاری از تغییرات سبک زندگی می تواند به افراد مبتلا به دیابت در کنترل سطح قند کمک کند. این تغییرات شامل مصرف غذاهای مغذی است. بسته به پیشرفت بیماری و عوارض مربوط به آن در بیمار از گیاهان مختلفی نیز برای درمان دیابت استفاده شده است. پر مصرف ترین گیاهان و ادویه ها به شرح زیر است.
-
دارچین
دارچین می تواند برای افراد مبتلا به دیابت و فشار خون بالا مفید باشد. نشان داده شده است که این ادویه هضم کربوهیدرات ها را کاهش می دهد، قند خون را کاهش می دهد و حساسیت به انسولین را افزایش می دهد.
می توانید با استفاده از بلغور جو دوسر ساده، انواع توت های تازه و دارچین یک وعده غذایی مناسب برای دیابت درست کنید. محتوای فیبر بالای این وعده غذایی به کاهش جذب قند کمک می کند، بنابراین از افزایش قند خون به عنوان یک مزیت اضافی جلوگیری می کند.
-
آلوئه ورا
نشان داده شده است که عصاره آلوئه ورا باعث افزایش حساسیت به انسولین و در بیماران پیش دیابتی، کاهش سطح HbA1C می شود. در یک مطالعه، مصرف کپسول یا آب آلوئه ورا منجر به کاهش سطح گلوکز خون شد.
-
ریحان
ریحان برای مدت طولانی به عنوان یک عامل ضد دیابت استفاده شده است. تصور میشود که با تأثیر بر آنزیمهای متابولیزه کننده کربوهیدرات، به محدود کردن جذب گلوکز کمک میکند. همچنین به تحریک متابولیسم گلوکز کبدی کمک می کند.
-
زنجبیل
نشان داده شده است که زنجبیل حساسیت به انسولین، پروفایل چربی خون و کنترل گلوکز را بهبود می بخشد. بنابراین، می توان از آن به عنوان یک درمان کمکی ایمن برای دیابت نوع 2 استفاده کرد.
-
شنبلیله
استفاده از پودر شنبلیله می تواند به کاهش سطح گلوکز خون و تاخیر در بروز دیابت در بیماران پیش دیابتی کمک کند. همچنین اثرات هیپوکلسترولمیک دارد، سطح LDL را کاهش می دهد و به افزایش انسولین سرم کمک می کند.
همچنین بخوانید: 7 درمان خانگی آسان در کنترل دیابت که باید بدانید
-
زیره سبز
استفاده از زیره سبز، باعث بهبود شاخص های اولیه دیابت در افراد دارای اضافه وزن می شود. ترکیبات شیمیایی زیره سبز می توانند با برخی از اثرات طولانی مدت دیابت نیز مقابله کنند.
-
کورکومین
یک مطالعه اثرات مفیدی را که کورکومین بر سلولهای بتا در رابطه با HbA1C (نشانگر دیابت)، گلوکز پلاسما ناشتا (FPG) و تست تحمل گلوکز خوراکی (OGTT) در بیماران پیش دیابتی دارد، نشان داد.
-
شوید
شوید دارای اثرات ضد چربی خون، ضد کلسترول خون و ضد دیابت است. مصرف شوید می تواند به کاهش خطر دیابت کمک کند. از دیگر خواص شوید میتوان به تنظیم میزان انسولین در بدن اشاره کرد که سبب کاهش طبیعی قند خون شده و به افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک بسیاری میکند.
-
رازیانه
عرق رازیانه دارای خواص کاهش سطح قند خون است. برخی تحقیقات نشان دادهاند که مصرف رازیانه میتواند به کاهش سطح گلوکز (قند) در خون کمک کند و برای کنترل شدن بیماری دیابت، مفید باشد. روغنهای ضروری موجود در عرق رازیانه، مانند روغن کارواکرول، میتواند به افزایش حساسیت به انسولین کمک کرده و باعث کاهش سطح قند خون در بدن شود.
-
پونه وحشی
پونه وحشی، مرزنجوش و رزماری سرشار از فلاونوئیدها هستند که بر آنزیم های دخیل در ترشح و سیگنال دهی انسولین تأثیر می گذارند، بنابراین نقش بالقوه ای در مدیریت دیابت دارند.
کلام پایانی
دیابت یک نگرانی جهانی برای سلامت عمومی است. انتخاب سبک زندگی و مداخله زودهنگام می تواند به کاهش شروع این بیماری و جلوگیری از عوارض بیشتر کمک کند.
برخی از گیاهان دارای خواص دارویی هستند که به مدیریت سطح قند در افراد دیابتی کمک می کند. با این حال، گیاهان یا ادویه ها نباید جایگزین داروها شوند، و همیشه توصیه می شود که هم با پزشک خود و هم با متخصص تغذیه کار کنید تا برنامه ای مناسب برای خود و وضعیت سلامتی خود تهیه کنید.
از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
بذر شوید ایرانی را با خواص شیرافزا و قاعدهآور، ضد تشنج، ضد درد، درمان باد شکم، ادرار آور، تقویت کننده معده و …، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.
خدایی این دیابت چیه اخه
عرض ادب و احترام
متاسفانه با تغذیه و شیوه زندگی نامناسب این بیماری ایجاد شده و حتما لازم هست شخص در شیوه زندگی تغییر ایجاد کند٬ در کنار تغذیه مناسب و استفاده از دمنوش ها ورزش و پیاده روی و تحرک نیز موثر خواهد بود.
شاد و سلامت باشید.