10 خاصیت رزماری و دمنوش رزماری برای سلامتی و زیبایی

540 بازدید
13 خرداد 03
سمانه
بروزرسانی شده در تاریخ 13 خرداد 1403

10 خاصیت رزماری و دمنوش رزماری برای سلامتی و زیبایی

رزماری یکی از بهترین و محبوب ترین گیاهان در طب سنتی است که به دلیل داشتن خواص و مزایای گسترده بسیار مورد توجه قرار گرفته است. مصرف این گیاه فوق العاده می تواند نقش بسیاری در درمان امراض مختلف و همچنین تقویت سیستم ایمنی داشته باشد. اگر دوست دارید با این گیاه و خواص آن بیشتر آشنا شوید، پس با ما همراه باشید تا شما را با 10 خاصیت رزماری آشنا کنیم.

معرفی گیاه رزماری (اکلیل کوهی، اکلیل الجبل)

رزماری یک گیاه همیشه سبز و معروف است که با نام علمی Rosmarinus officinalis شناخته می شود. این گیاه چند ساله و دارای شاخه های چوبی و برگ های خزان مانند و رنگ های متنوعی است که زیبایی فوق العاده به آن بخشیده اند. برگ های رزماری بومی مناطق ساحلی در جنوب اروپا و شمال آفریقا هستند و در حال حاضر در سراسر جهان پرورش داده می شوند. جالب است بدانید که این گیاه بیشتر در مناطق مدیترانه ای یافت می شود.

رزماری یک گیاه خوراکی است که به طور گسترده در آشپزی استفاده می شود. برگ ها و شاخه های رزماری برای افزودن عطر و طعم خاص به غذاها، سس ها، نوشیدنی ها و دسرها مورد استفاده قرار می گیرند. جالب است بدانید که این گیاه در تهیه عطرها، لوسیون ها و محصولات آرایشی نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

رزماری همچنین از خواص دارویی زیادی نیز برخوردار است که محبوبیت آن را دو چندان کرده است. از قدیم الایام، رزماری در طب سنتی برای درمان بیماری های مختلف از جمله مشکلات گوارشی، عفونت ها، التهاب ها و بهبود سلامت پوست و مو مورد استفاده قرار می گرفته است.

 

10 خاصیت رزماری

10 خاصیت رزماری

 

دمنوش رزماری برای چی خوبه ؟

خواص رزماری برای مو

رزماری خواص و مزایای بسیار زیادی برای مو دارد. همین موضوع نیز باعث می شود تا در برخی از شرکت های داروسازی و لوازم آرایشی از این گیاه برای ساخت انواع محصولات مراقبت از مو و شامپو استفاده شود.

جالب است بدانید که استفاده از رزماری به عنوان محلول یا روغن مو می تواند باعث تقویت ریشه های مو شود و به موها حجم بیشتر بدهد. خواص التیام بخش این گیاه به عنوان یکی از درمان های طبیعی برای ریزش مو شناخته می شود. با استفاده منظم از رزماری شما می توانید روند ریزش مو را کاهش دهد و سلامت موها را بهبود بخشید. استفاده از این گیاه یا محصولات مراقبتی ساخته شده با استفاده از آن باعث می شود تا هیچ ردی از آلودگی ها بر روی مو باقی نماند و ریشه موها قوی شوند و رشد بیشتری را تجربه کنند.

فواید رزماری برای کاهش وزن

رزماری به طور طبیعی سرشار از اسید کارنوزیک است، ماده‌ای که با مهار تشکیل سلول های چربی، وزن را از بین می‌برد. افراد علاقه مند به تناسب اندام می توانند از رزماری برای کاهش وزن استفاده کنند. در واقع می توان گفت رزماری خواص چربی سوزی دارد و کمک می کند تا فرد به اندام دلخواه خود دست یابد.

البته توجه داشته باشید که افراد دارای اضافه وزن برای لاغر شدن علاوه بر مصرف رزماری باید ورزش و تغذیه اصولی را نیز جدی بگیرند.

درمان دیابت با رزماری

رزماری حاوی اسیدهای رزمارینیک و کارنوزیک است که پلی فنل ها (ریز مغذی ها) بسیار قوی هستند. مشخص شده است که این مولکول های خاص مانند انسولین برای کاهش سطح کلی گلوکز عمل می کنند. بیمارانی که از بیماری دیابت رنج می برند به منظور کنترل این بیماری و درمان آن می توانند مصرف رزماری را در رژیم غذایی خود قرار دهند. البته توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف این گیاه دارویی به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

کمک به درمان اختلالات گوارشی

جالب است بدانید که رزماری می تواند در درمان بسیاری از اختلالات گوارشی مانند سوء هاضمه، نفخ، معده درد و رفلاکس معده موثر باشد. افرادی که از بیماری های گوارشی رنج می برند کافی است در کنار سایر روش های درمانی مصرف رزماری را نیز جدی بگیرند تا از خواص گسترده آن برخوردار شوند.

 

همچنین بخوانید: خواص روغن رزماری برای پوست

 

مفید برای ریه

مصرف خوراکی یا استنشاقی رزماری می تواند در درمان بسیاری از اختلالات ریوی موثر باشد. این گیاه خلط  آور می تواند به تمامی کسانی که از بیماری های اثرگذار بر روی ریه رنج می برند کمک کند تا دوره بیماری خود را کوتاه تر کنند و سریع تر بهبود یابند.

داروی سرماخوردگی

رزماری یک گیاه قدیمی است که برای تسکین سرماخوردگی و گلودرد شناخته شده است. به دلیل خواص ضد ویروسی و ضد میکروبی آن شناخته شده است، گفته می شود که استنشاق بخار حاصل از جوشانده برگ ها و تکه های ساقه آن برای احتقان بینی و قفسه سینه موثر است. سرماخوردگی، آنفولانزا، کرونا و سایر بیماری های ویروسی نیز از خواص رزماری بهره برده اند. همین موضوع باعث می شود تا متخصصان به افراد توصیه کنند در هنگام ابتلا به این بیماری ها مصرف رزماری را جدی بگیرند تا سریع تر بهبود یابند.

تقویت اعصاب

رزماری همچنین خواص گسترده ای برای اعصاب و روان دارد و می تواند کمک کند تا تحول بسیاری از درد و رنج ها و بیماری های مربوط به اعصاب و روان راحت تر و بهتر انجام گیرد. این گیاه شادی آور می تواند به تمامی کسانی که از افسردگی، اضطراب و سایر بیماری های روانی رنج می برند کمک می کند تا دوران بیماری را آسوده تر سپری کنند.

سم زدایی کبد

تحقیقات گسترده انجام شده بر روی رزماری نشان می دهد که این گیاه ادرار آور می تواند متابولیسم چربی را افزایش دهد و به سم زدایی از کبد بپردازد. به همین دلیل گفته می شود که مصرف این گیاه از بیماری های کبدی به خصوص کبد چرب جلوگیری می کند. بنابراین اگر از بیماری های کبدی رنج می برید با مصرف این گیاه و دمنوش های تهیه شده با استفاده از آن می توانید یک قدم به درمان نزدیک تر شوید.

خواص رزماری برای زنان

رزماری دارای خواص بسیار گسترده ای برای زنان است. این گیاه می تواند به کاهش درد پریودی، درمان اختلالات قاعدگی، تنظیم خونریزی قاعدگی، درمان عفونت مثانه و رحم و همچنین بهبود ناباروری زنان کمک کند. به همین دلیل متخصصان توصیه می کنند زنان در دوران قاعدگی مصرف رزماری را جدی بگیرند و از آن غافل نشوند.

فواید رزماری برای مردان

مردان نیز از خواص رزماری بی بهره نمانده اند. گفته می شود که مصرف رزماری می تواند به افزایش قوای جنسی، تقویت حافظه، درمان پروستات، کاهش ریسک سرطان در مردان و عفونت مثانه و کلیه کمک کند.

البته لازم است بدانید که از رزماری برای درمان دردهای عضلانی و استخوانی نیز می توان استفاده کرد.

 

10 خاصیت رزماری

10 خاصیت رزماری

 

طرز تهیه دمنوش رزماری

نحوه مصرف رزماری بسته به هدف شما متفاوت است. اگر می خواهید از خواص رزماری برای پوست مو استفاده کنید توصیه می شود روغن رزماری یا سایر محصولات مراقبتی ساخته شده با این گیاه را بر روی نواحی مورد نظر مالش دهید تا از خواص آن برخوردار شوید

اگر قصد برخورداری از سایر مزایای رزماری را دارید تهیه دمنوش با استفاده از این گیاه و اضافه کردن آن به غذا به عنوان ادویه می تواند گزینه مناسبی باشد. برای تهیه دمنوش رزماری می توان مقداری برگ خشک رزماری را در آب جوشاند و پس از گذشت ۱۵ دقیقه دمنوش آماده شده را نوش جان کرد.

مضرات و عوارض جانبی

رزماری نیز مانند هر گیاه دارویی دیگر در کنار مزایای گسترده ای که دارد از یکسری عوارض جانبی نیز برخوردار است که نباید از آن غافل شد. البته توجه داشته باشید که این عوارض جانبی بیشتر در دوزهای بالای مصرف این گیاه دیده می شود. بنابراین اگر فردی در مصرف رزماری زیاده روی نکند به احتمال زیاد هیچ یک از این عوارض را مشاهده نخواهد کرد. از مهم ترین عوارض جانبی مصرف رزماری می توان به جمع شدن آب در ریه، استفراغ، اسپاسم عضلانی، سقط جنین و گاهی غش کردن اشاره کرد.

موارد منع مصرف

متخصصان به برخی از افراد توصیه می کنند که از مصرف رزماری خودداری کنند. این افراد عبارتند از:

  • زنان باردار یا شیرده
  • افراد مبتلا به صرع یا سایر اختلالات تشنجی
  • افراد مبتلا به بیماری های قلبی یا عروقی
  • افراد مبتلا به اختلالات خونریزی
  • افراد مبتلا به آلرژی به رزماری یا سایر گیاهان خانواده نعناعیان

همچنین اگر از بیماری خاصی رنج می برید، بهتر است قبل از مصرف رزماری و قرار دادن آن در رژیم غذایی حتما با متخصصان تغذیه مشورت داشته باشید تا بهترین برنامه غذایی برای شما در نظر گرفته شود.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

رزماری خشک را با خواص تقویت حافظه، تحریک جریان خون، پیشگیری و درمان استرس و اضطراب، تسکین سردرد، تحریک رشد مو، تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان مشکلات تنفسی، بهبود فرآیند هضم، کاهش قند خون، درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفولانزا…، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0