10 اثر مخرب استرس بر سلامت ذهن و بدن

989 بازدید
28 شهریور 02
ریحون
,
بروزرسانی شده در تاریخ 28 شهریور 1402

10 اثر مخرب استرس بر سلامت ذهن و بدن

استرس معمولاً به عنوان چیزی که باید از آن اجتناب کرد در نظر گرفته می شود. در واقع، مقدار مناسب و متعادل استرس می‌تواند با افزایش انگیزه، تمرکز و توجه، عملکرد فرد را بهبود بخشد.

با این حال، اگر بی‌توجه رها شود، استرس نیز می‌تواند طاقت‌فرسا شود و منجر به اثرات معکوس و حتی اثرات مضر بر سلامت کلی جسمی و روانی فرد شود.

خبر خوب این است که چندین راه عملی و ساده برای شناسایی و رفع علائم استرس وجود دارد که می‌تواند به رفع بار زندگی روزمره و تسهیل زندگی شادتر، سالم‌تر و رضایت‌بخش‌تر کمک کند.

بیایید نگاهی به نحوه عملکرد استرس، اثرات مضر استرس که ممکن است با سلامت جسمی و روانی شما تداخل داشته باشد، و راه‌های مبارزه با آنها بیاندازیم.

اثرات مخرب استرس

  1. اضطراب

اصطلاح “استرس” اغلب به جای “اضطراب” استفاده می شود. با این حال، استرس بیشتر یک احساس است و اضطراب بیشتر یک حالت ذهنی است که شامل ترس یا پیش بینی یک تهدید است.

اضطراب پاسخ مبارزه یا فرار را فعال می کند که به نوبه خود هورمون های استرس را فعال می کند. سطوح پایین استرس یک واکنش سالم به رویدادهای تهدیدکننده یا درخواستی است و در واقع می تواند فرد را برای انجام اقدامات سازنده ترغیب کند.

با این حال، اگر هورمون های استرس به طور موثر در دفاع بدن استفاده نشوند، به سمت داخل چرخانده می شوند. انرژی استفاده نشده حبس شده در بدن می تواند منجر به اضطراب فلج کننده شود که می تواند در زندگی روزمره و روابط بین فردی اختلال ایجاد کند.

  1. تحریک پذیری/خشم

استرس و تحریک پذیری معمولاً دست به دست هم می دهند. هر چه استرس طاقت‌فرسا بیشتر شود، احتمال اینکه بخش منطقی مغز بر بخش عاطفی مغز غلبه کند کمتر می‌شود و در نتیجه احساس «خارج از کنترل» بودن واکنش‌های احساسی فرد ایجاد می‌شود.

هورمون‌های استرس، به‌ویژه آدرنالین، معمولاً به عنوان قدرت و استقامت باورنکردنی در مواجهه با یک تهدید شناخته می‌شوند.

اگر مغز منطقی دیگر قادر به تمایز بین پریشانی واقعی و خیالی نباشد، حتی ممکن است تعاملات خوش خیم به عنوان تهدید کننده تلقی شود. این می‌تواند واکنش‌های هیجانی «غیرقابل کنترل» پر از آدرنالین، مانند تحریک‌پذیری شدید یا عصبانیت کنترل نشده را تحریک کند. چنین طغیان‌های عاطفی احتمالاً با مشکلاتی در سایر زمینه‌های اصلی مانند روابط اجتماعی و عملکرد شغلی همراه است.

  1. افسردگی

استرس، به‌ویژه زمانی که طولانی‌مدت باشد، می‌تواند توجه فرد را در انحصار خود درآورد و زمانی را برای نگاه کردن به اطراف و لذت بردن از اطراف باقی نمی‌گذارد. علاوه بر این، نشخوار فکری – تمرکز مداوم و تکراری بر یک رویداد یا شرایط – اغلب اتفاق می‌افتد که افکار فرد را در پریشانی یا شرایط ناگوار فعلی «به دام می‌اندازد».

افسردگی و بی‌حرکتی، همراه با اختلالات بعدی، مانند کاهش کیفیت کار، فرسودگی شغلی، کناره‌گیری از خانواده و دوستان، کاهش میل جنسی، نتیجه آن است.

10 اثر مخرب استرس بر سلامت ذهن و بدن

10 اثر مخرب استرس بر سلامت ذهن و بدن

  1. حافظه

استرس معمولاً فضای قابل توجهی در مغز اشغال می کند و فضای کمی (و انرژی) برای ذخیره سازی اضافی باقی می گذارد. این ممکن است به صورت غیبت خفیف تا کاستی های مهم تر در حافظه ظاهر شود.

باز هم، این به سطح هورمون استرس در بدن مربوط می شود. سطوح متوسط استرس می تواند حافظه را تقویت کند. با این حال، سطوح بالای استرس حافظه را مختل می کند.

تحقیقات نشان می دهد که استرس شدید در طولانی مدت می تواند خطر زوال عقل و بیماری آلزایمر را افزایش دهد.

  1. مشکلات قلبی عروقی

استرس مستقیماً بر قلب تأثیر می گذارد. هورمون های استرس، به ویژه کورتیزول، سطح قند خون، کلسترول و نوع خاصی از چربی را افزایش می دهند که خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

همچنین، بیماری های قلبی از قبل به ویژه توسط استرس تشدید می شود، که می تواند منجر به فشار خون بالا و در برخی موارد، حملات قلبی شود. بنابراین، مدیریت استرس یک مؤلفه بسیار مهم در حفظ سلامت قلب است.

 

همچنین بخوانید: 10 راه طبیعی برای کاهش کورتیزول بالا (هورمون استرس)

 

  1. نقص ایمنی

سیستم ایمنی بدن به دفاع از بدن در برابر بیماری اختصاص دارد. هنگامی که تحت استرس هستید، سلول‌های مسئول حفظ سیستم ایمنی کاهش می‌یابند که آسیب‌پذیری در برابر بیماری را افزایش می‌دهد.

علاوه بر این، هورمون های استرس برای محافظت از بدن ترشح می شوند. آنها بلافاصله منابع عضلانی و عاطفی بدن را فعال می کنند تا این رویداد ناراحت کننده را حل کنند تا بدن به سرعت به تعادل برگردد.

هنگامی که سطوح شدید استرس حل نشده یا برای مدتی حفظ می شود، هورمون های استرس به طور پیوسته به ارسال پیام به بدن برای دفاع از خود ادامه می دهند. این افزایش طولانی مدت برانگیختگی به اندام های داخلی آسیب وارد می کند و در نهایت به عنوان یک بیماری جسمی بیان می شود.

  1. تنش عضلانی

همانطور که قبلا ذکر شد، استرس شدید سیگنال هایی را به بدن ارسال می کند که چیزی اشتباه است. هورمون‌های استرس ترشح می‌شوند و با ماهیچه‌ها ارتباط برقرار می‌کنند و به آن‌ها می‌گویند که برای مبارزه با عامل استرس‌زا آماده شوند.

هنگامی که بدن به تکانه برای فعال شدن پاسخ نمی دهد، انرژی در ماهیچه ها ذخیره می شود و باعث درد و گرفتگی می شود.

  1. سردرد

سردرد شایع ترین شکایت استرس است. در حالی که دلیل واقعی ارتباط آنها هنوز مورد بحث است، منطقی است که افزایش جریان خون به مغز می تواند باعث ایجاد همان تغییراتی شود که باعث سردردهای میگرنی می شود.

همچنین، مانند تنش عضلانی، تجمع استرس و انرژی ناشی از استرس حل نشده می تواند باعث سردرد شود. تا زمانی که نتوانید با عامل نگران کننده به طور مناسب برخورد کنید، هورمون های استرس همچنان به سردرد و سایر بیماری های جسمی و روانی دامن می زنند.

10 اثر مخرب استرس بر سلامت ذهن و بدن

10 اثر مخرب استرس بر سلامت ذهن و بدن

  1. افزایش وزن

افزایش وزن معمولاً با استرس طولانی مدت همراه است. گاهی اوقات از غذا به عنوان منبع آرامش استفاده می شود که می تواند اثرات روانی مفیدی برای برخی افراد داشته باشد.

هورمون استرس، کورتیزول، در درجه اول در شکم ذخیره می شود. وقتی استرس کوتاه مدت باشد، کورتیزول بیشتر باعث مشکلات معده مانند اسهال و استفراغ می شود. با این حال، در مورد استرس طولانی مدت، کورتیزول تجمع یافته و در شکم تجمع می یابد و باعث افزایش وزن می شود.

یک رژیم غذایی سالم، همراه با فعالیت بدنی برنامه ریزی شده منظم، می تواند استرس را کاهش دهد و با این خطر اضافی برای سلامتی مبارزه کند.

  1. بی خوابی

بی خوابی به عنوان ناتوانی در به دست آوردن خواب رضایت بخش تعریف می شود که باعث ناراحتی در عملکرد روزانه می شود. استرس شدید هم می تواند به بی خوابی کمک کند و هم از آن ناشی شود.

ویژگی های معمول استرس، مانند برانگیختگی بیش از حد، و نشخوار فکری، می تواند از خواب آرام جلوگیری کند و در نتیجه باعث خواب ناخوشایند شود. کمبود خواب رضایت بخش می تواند منجر به افزایش ناراحتی در طول روز و اختلال در فعالیت های روزانه شود.

خواب در عملکرد روزانه بسیار مهم است، زیرا بدن برای بازگرداندن سلول های حیاتی و مواد مغذی در بدن به خواب آرام و کافی متکی است. وقتی بدن این فرصت را برای ترمیم نداشته باشد، می تواند به شدت آسیب ببیند و سایر شرایط قبلی را تشدید کند.

کلام پایانی

استرس می تواند تعدادی از شرایط را در بدن شعله ور کند، از جمله سردرد، اگزما، و بی خوابی. بنابراین، در حالی که اجتناب از استرس امکان پذیر نیست، مدیریت استرس یا به حداقل رساندن آن ضروری است.

شناسایی عوامل محرک و تمرین تکنیک های مدیریت استرس می تواند به جلوگیری از هر گونه عارضه مرتبط با استرس کمک کند.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

گل گاوزبان خشک را با خواص تصفیه کننده خون، آرام کننده اعصاب، عرق آور، ادرار آور، مقوی کلیه ها، درمان سرماخوردگی و …، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

2
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0