گیاه یولاف و خواص آن
معرفی گیاه یولاف و خواص آن
یولاف :
از تیره گندمیان گروه یولاف ها ریشه افشان، ساقه بند بند و تو خالی گل آذین سنبله مرکب، با شکل ظاهر خوشه مانند، هر سنبلک آن دارای پوشینه بزرگی است به طوری که آن را می پوشاند و این حالت از مهم ترین ویژگی های آن هاست، گونه های مختلفی دارد که معروفترین آن یولاف معمولی یا همان جو دوسر (جو پیغمبری) هم نامیده می شود و در محل های مختلفی می رویند. میوه ی آن باریک و دراز که نوک باریک دارد و درون پیشینه ها محفوظ می شود و دارای مقدار زیادی (حدود شصت درصد) نشاسته است و در اصفهان به دلیل شباهت خوشه آن به یال اسب آن را یال اسبی می نامند.
معرفی گیاه یولاف و خواص آن
خواص دارویی یولاف :
دانه های آن محتوی نشاسته، گلو کونین ها، اسید پانتو تکنیک، ویتامین های ی، د، ب، انواع کاروتن می باشد. بیشتر دانه ها و کاه آن مصرف پزشکی دارد، معمولا دانه آن را پس از رسیدن خوشه ها به دست می آورند و آسیاب می کنند و پس از الک کردن، آرد بدون سبوس آن را به صورت دانه های ریزی به نام گرانول در می آورند و آن را برای تهیه سوپ و فرنی به کار می برند.
فرنی یولاف را برای افراد مریض و آنهایی که دوره نقاهت پس از جراحی های سخت را می گذرانند، مورد استفاده قرار می دهند. برای افرادی که دچار اسهال (درمان اسهال) سخت و طولانی شده اند هم مفید می باشد.
ممکن است به صورت دم کرده هم مصرف شود که به نسبت 3 قاشق از گرانول را در یک فنجان آب جوش برای مدت پانزده دقیقه دم می کنند و آن را روزی سه فنجان مصرف می کنند که محرک اشتها و رفع دردهای سینه و گلو می باشد و برای تقویت اعصاب و برطرف کننده خستگی های عصبی، اضطراب و بی خوابی هم اثر بسیار خوبی دارد. در رژیم های غذایی برای چاقی مصرف می گردد، زیرا ترشحات غده تیروئید را کاهش داده و موجب چاقی می شود. به عنوان داروی کمکی در فشار خون بالا و تصلب شرایین هم تجویز می گردد و موثر است. سبوس آن داروی بسیار مناسبی و موثری برای کلسترول خون است.