گیاه تیغال (شکرکه) چیست و برای درمان چه بیماری هایی مفید است؟
با گیاه تیغال و خواص درمانی شکر تیغال آشنا شوید
گیاه تیغال (خارشکرها، قندرونکها) با نام علمی (Echinops Cephalotes) از خانواده کاسنی می باشد. گیاهی است علفی و پایا و بیشتر در دامنه کوهستان ها می روید و کم و بیش پوشیده از تارهای پنبه ای است. گیاه تیغال، دارای برگ های پهن است که کناره های دندانه دار آن تبدیل به خار شده است. در واقع گل آذین آن به صورت یک کره خاردار است که به رنگ آبی تیره یا آبی روشن و گاهی صورتی می باشد. این گیاه جز لوله گلی ها یعنی آن هایی که روی نهنجشان گلچه های لوله ای دارند، می باشد.
گیاه تیغال (شکرکه) چیست ؟
شکر تیغال چیست؟
شکر تیغال (شکرتیار، خارشکر و تیغ قندک) که به اشتباه به آن صمغ تیغال گفته می شود، در واقع مان (Manne) یک گیاه است. به ترشحات قندی گیاهان که در اثر فعالیت حشرات بر روی آن ها حاصل می شود، مان می گویند. در حالی که صمغ ها از ترشحات هیدروکلوئیدی گیاهان حاصل می شود مانند صمغ عربی، کتیرا و غیره. مان ها سمی نبوده و بی زیانی آن ها در بیماری های مختلف طی سالیان دراز، در طب سنتی اثبات شده است.
حشره ای سیاه رنگ از خانواده سرخرطومی ها با نام علمی (Larinus onopordi) جهت در امان بودن از پرندگان کوچک و حشرات دیگر به داخل گل آذین خاردار گیاه تیغال پناه می برد و در آنجا زندگی می کند. این حشره در زمان لاروی بر روی شاخه های جوان یا پشت برگ گیاه تیغال فعالیت می نماید و این گل آذین نیز به علت تحریک شدن اقدام به ترشح شیرابه قندی (مان) می کند که پس از خروج از گرزیا گل آذین مذکور به نام شکر تیغال یا مان تیغال مصرف می شود.
همچنین بخوانید: با خواص گیاه غازیاغی یا کلاغ پا آشنا شوید
احسنت وممنون
عالی