گروه های مواد غذایی مختلف و تاثیرات آن ها
گروه های مواد غذایی مختلف و تاثیرات آن ها را بشناسیم !
سه گروه مهم غذایی را به شما عزیزان معرفی می کنم که با شناخت آن ها رژیم غذایی سالمی برای خود تهیه کنید.
مواد قندی و نشاسته ای !
گروه های مواد غذایی مختلف و تاثیرات آن ها
مواد قندی و نشاسته ای از موادی هستند که وقتی شکسته می شوند تبدیل به گلوکز می شوند و گلوکز غذای رایج بدن است و هر جا بدن نیاز به انرژی داشته باشد از گلوکز استفاده می کند. قسمت اعظم غذای ما از این مواد تشکیل شده چرا که نان و برنج و حبوبات در غذای ما نقش مهمی دارد هر گرم قند حدود 4 کیلو کالری انرژی به ما می دهد. حدود 60 – 70 درصد رژیم غذایی معمولی ما از کربوهیدرات تشکیل شده است.
چربی ها !
چربی ها دو منشا دارند یکی گیاهی مثل روغن بادام، گردو، آفتابگردان و معمولا مایع هستند و دیگری حیوانی مثل روغن کره که معمولا جامد هستند. روغن های مایع بخاطر نداشتن کلسترول بهتر است بیشتر استفاده شود اکثر بیماری های قلبی ناشی از کلسترول است که در روغن های حیوانی و جامد وجود دارد.
چربی در بدن آدمی نه تنها به مقدار متعادلش سبب زیبایی است بلکه به عنوان ذخیره انرژی در مواد لزوم مورد استفاده قرار می گیرد اما امان از چربی اضافی، آدم اگر غذای زیاد بخورد حالا جنس این غذا هر چه می خواهد باشد قند، چربی و یا حتی پروتئین اضافی، این مواد پس از تغییر و تبدیلاتی در بدن به صورت چربی ذخیره می شوند و سبب چاقی می شوند. بعضی ها خیال می کنند که فقط خوردن روغن اضافی است که سبب چاقی و زیاد شدن وزن می شود بعضی ها فکر می کنند قند و نشاسته باعث چاقی می شود اما در واقع این طور نیست.