6 راه طبیعی برای کاهش حساسیت به بادام زمینی
6 راه طبیعی برای کاهش حساسیت به بادام زمینی
آلرژی به بادام زمینی چگونه است؟
آلرژی به بادام زمینی یکی از شایع ترین علل حملات شدید آلرژی است. برای برخی از افراد مبتلا به آلرژی به بادام زمینی، حتی مقادیر بسیار کمی از بادام زمینی می تواند واکنش جدی ایجاد کند که حتی می تواند باعث آنافیلاکسی شود.
علائم حساسیت به بادام زمینی
واکنش آلرژیک به بادام زمینی معمولاً در عرض چند دقیقه پس از قرار گرفتن در معرض آن رخ می دهد. علائم و نشانه های حساسیت به بادام زمینی می تواند شامل موارد زیر باشد:
- واکنش های پوستی، مانند کهیر، قرمزی یا تورم پوست
- خارش یا سوزن سوزن شدن در اطراف دهان و گلو
- مشکلات گوارشی، مانند اسهال، گرفتگی معده، حالت تهوع یا استفراغ
- گرفتگی و سوزش گلو
- تنگی نفس یا خس خس سینه
- آبریزش بینی
علت حساسیت به بادام زمینی
آلرژی به بادام زمینی زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن شما به اشتباه پروتئین های بادام زمینی را به عنوان یک ماده مضر تشخیص دهد. تماس مستقیم یا غیرمستقیم با بادام زمینی باعث می شود سیستم ایمنی بدن شما مواد شیمیایی ایجاد کننده علائم را در جریان خون آزاد کند.
قرار گرفتن در معرض حساسیت به بادام زمینی می تواند به روش های مختلفی رخ دهد:
- تماس مستقیم. شایع ترین علت حساسیت به بادام زمینی خوردن بادام زمینی یا غذاهای حاوی بادام زمینی است. گاهی اوقات تماس مستقیم پوست با بادام زمینی می تواند باعث واکنش آلرژیک شود.
- تماس متقابل. این معمولاً نتیجه قرار گرفتن یک غذا در معرض بادام زمینی در هنگام پردازش یا دست زدن است.
- استنشاق. اگر گرد و غبار یا ذرات معلق حاوی بادام زمینی را از منبعی مانند آرد بادام زمینی یا اسپری پخت و پز روغن بادام زمینی استنشاق کنید، ممکن است واکنش آلرژیک رخ دهد.
عوامل خطر
مشخص نیست که چرا برخی افراد دچار آلرژی می شوند در حالی که برخی دیگر اینگونه نیستند. با این حال، افرادی که عوامل خطر خاصی دارند، شانس بیشتری برای ابتلا به آلرژی به بادام زمینی دارند.
عوامل خطر آلرژی به بادام زمینی عبارتند از:
- سن. آلرژی های غذایی در کودکان، به ویژه کودکان نوپا و نوزادان شایع است. با افزایش سن، سیستم گوارش شما بالغ می شود و بدن شما کمتر به مواد غذایی که باعث ایجاد آلرژی می شود واکنش نشان می دهد.
- آلرژی گذشته به بادام زمینی برخی از کودکان مبتلا به آلرژی به بادام زمینی، رشد آن را بیشتر می کنند. با این حال، حتی اگر به نظر می رسد که آلرژی به بادام زمینی بیش از حد رشد کرده است، ممکن است عود کند.
- سایر آلرژی ها اگر قبلاً به یک ماده غذایی آلرژی دارید، ممکن است در خطر افزایش حساسیت به غذای دیگری باشید. به همین ترتیب، داشتن نوع دیگری از آلرژی، مانند تب یونجه، خطر ابتلا به آلرژی غذایی را افزایش می دهد.
- اعضای خانواده مبتلا به آلرژی. اگر آلرژی های دیگر، به ویژه انواع دیگر آلرژی های غذایی، در خانواده شما شایع باشد، در معرض خطر ابتلا به آلرژی بادام زمینی هستید.
- درماتیت آتوپیک. برخی از افراد مبتلا به بیماری پوستی درماتیت آتوپیک (اگزما) نیز حساسیت غذایی دارند.
درمان های آلرژی به بادام زمینی
تنها درمان مطلق آلرژی غذایی حذف کامل آلرژن از رژیم غذایی شماست. با این حال، داروهای تسکین آلرژی طبیعی وجود دارد که می توانید برای بهبود علائم آلرژی به بادام زمینی از آنها استفاده کنید.
-
کوئرستین
نشان داده شده است که کورستین آلرژی به برخی غذاها از جمله بادام زمینی را مسدود می کند.
مطالعه ای که در مجله ایرانی آلرژی، آسم و ایمونولوژی منتشر شد، محققان دریافتند که “کوئرستین به طور کامل واکنش های آنافیلاکسی ناشی از بادام زمینی را لغو کرد” و به این نتیجه رسیدند که کورستین می تواند علائم آلرژی به بادام زمینی را سرکوب کند و به عنوان یک درمان جایگزین برای آلرژی های غذایی مشابه عمل کند.
مواد غذایی حاوی کوئرستین:
- خربزه
- سیب درختی
- سیب زمینی
- کلم بروکلی
- عسل
- خرما
- آلو
- گوجی بری
- مارچوبه
- پیاز قرمز
- توت ها
- کلم کالی
- بامیه
- انگور قرمز
- شیرین بیان
- پونه
- فلفل
- تمشک
- آلبالو
- چای سبز
- مغزها
- مرکبات
- گندم
-
ایمونوتراپی دهان
ایمونوتراپی، روشی است برای بهبود افرادی که مبتلا به آلرژی هستند. این روش با تزریق مقداری از آلرژن هایی که بیمار به آنها حساسیت دارد موجب ایمن شدن بیمار نسبت به آن نوع آلرژن می شود. تزریق آلرژن منجر می شود تا بدن در مقابل حساسیت ها مقاوم شود
ایمونوتراپی یک فرآیند است که در آن دوزهای افزایش یابنده از مادهای که فرد به آنها آلرژی دارد (آلرژن)، طی یک دوره زمانی برای فرد تجویز میشود تا کمک کند فرد کمتر به آلرژن حساس باشد. در ایمونوتراپی خوراکی، مقدار کمی از آلرژن به فرد داده میشود تا بخورد. در ایمونوتراپی زیرزبانی، عصارهای از آلرژن زیر زبان قرار داده میشود.
-
پروبیوتیک ها
همانطور که دانشمندان در مورد نقش حیاتی میکروبیوتای روده در توسعه تحمل ایمنی تحقیق می کنند، علاقه بیشتری به مزایای پروبیوتیک ها وجود دارد.
پروبیوتیک ها قادر به کلونیزه کردن مجدد و بازگرداندن میکرو فلور در دستگاه روده هستند.
اخیراً مطالعات متعددی در مورد نقش پروبیوتیک ها در پیشگیری و درمان اختلالات آلرژیک انجام شده است.
مواد غذایی سرشار از پروبیوتیک
- ماست
- کلم ترش
- پنیر نرم
- کفیر
- خیارشور
همچنین بخوانید: 17 درمان طبیعی برای سرطان پوست
-
بروملین
بروملین مخلوطی است از آنزیم هایی که به طور طبیعی در آب میوه و ساقه گیاه آناناس یافت می شود. بروملین که به شکل مکمل های غذایی در دسترس است به عنوان یک آنزیم پروتئولیتیک در نظر گرفته می شود. بروملین به طور سنتی به عنوان یک عامل ضد التهابی و ضد تورم قوی استفاده می شود.
یک مطالعه در سال 2013 منتشر شده که اثربخشی بروملین را در برابر شرایط آتوپیک مانند آسم، آلرژی های غذایی و درماتیت آزمایش کرد.
محققان دریافتند که بروملین بیماری آلرژیک راه هوایی را مهار می کند و داده ها بینش بیشتری در مورد خواص ضد التهابی و ضد حساسیت بروملین ارائه می دهد.
این فواید بروملین برای سلامتی ممکن است به افراد مبتلا به آلرژی کمک کند تا علائم آلرژی به بادام زمینی و نتایج سیستم ایمنی بیش فعال را کاهش دهند.
-
مکمل با مولتی ویتامین
تحقیقات نشان داده است که کودکان مبتلا به آلرژی های غذایی متعدد در معرض خطر رشد ضعیف و کمبود ویتامین و مواد معدنی هستند.
مطالعات نشان می دهد که کودکان مبتلا به آلرژی غذایی معمولاً کمبود ویتامین D، مس، روی و سلنیوم دارند.
برای کودکان مبتلا به آلرژی، یک دفترچه غذایی 3 تا 7 روزه می تواند احتمال کمبود ویتامین را نشان دهد.
اطمینان از اینکه کودکان مبتلا به آلرژی غذایی ریزمغذی های مورد نیاز خود را دریافت می کنند، به تقویت سیستم ایمنی و تنظیم پاسخ ایمنی آنها به آلرژن ها کمک می کند.
مواد غذایی دارای مولتی ویتامین
- سیب
- کلم پیچ
- گردو
- جلبک دریایی
- توت
- آجیل برزیلی
- جگر
- سبزیجات
- تخم مرغ
- ماهی ساردین
- روغن جگر ماهی
کلام پایانی
افراد مبتلا به آلرژی به بادام زمینی باید از تمام محصولاتی که حاوی مقادیر کمی بادام زمینی هستند اجتناب کنند، و این ممکن است برای برخی از این جایگزین های بادام زمینی (مانند کره بادام و تخمه آفتابگردان) صادق باشد، بنابراین برچسب ها را به دقت بخوانید.
به نوزادان نباید روغن بادام زمینی یا هر ماده غذایی حاوی کره بادام زمینی داده شود مگر اینکه پزشک اطفال او را توصیه کند.
از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
روغن بادام زمینی را با خواص ضد سرطان، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، تنظیم فشارخون، درمان یبوست، جلوگیری از آلزایمر، افزایش وزن، درمان جوش و آکنه و …، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.