چگونگی رشد و تکامل کودک
با چگونگی رشد و تکامل کودک آشنا شوید
رشد و تکامل کودک از همان زمان باروری و لانه گزینی اسپرم و تخمک آمیخته شروع و تا پایان زمان بلوغ ادامه می یابد، انسان در مقایسه با سایر جانداران در زمان کودکی از رشد و تکامل بسیار کندی برخوردار است. انسان از یک سلول زندگیش را آغاز کرده و در اثر واکنش ها و تحولات مختلفی به تقسیم سلولی دو گونه گرایش یافته و به مرور زمان تحول و تکمیل شده و به شکل انسان کامل در می آید.
افزایش وزن، بلند شدن قامت، تغییرات در رفتارهای انسان تمامی حاکی از رشد و تکامل وجودی بشر است. اگر اختلالی در وجود کودک پدید آید مسلما در رشد و تکامل او نیز دخیل گشته و ممانعتی به عمل خواهد آورد، کودک کامل و سالم به کودکی گفته می شود که دارای سلامت جسمانی و روانی بوده و در کنار بزرگ شدن و تکامل از زکاوت و هوش مناسبی برخوردار باشد و در غیر این صورت رشد و تکامل کودک دچار اشکال شده است. عواملی وجود دارند که باعث می شوند که کودک چه در زمان حیاتش در رحم مادر و چه در زمان بعد از آن رشد و تکامل یابند که در ادامه ذکر می شوند.
همچنین بخوانید: چطور از نوزاد نارس مراقبت کنیم؟
- عوامل ژنتیک، ژن ها از بهترین عواملی هستند که در نقش بندی خصوصیات ارگانیکی انسان سهم به سزایی دارند. ساختار ژنتیکی از زمان ابتدای تشکیل وجود انسان و باروری به رشد و تکامل خود پرداخته و پتانسیل تکامل وجودی انسان را تعیین می کند. به این ترتیب خانواده هایی که دارای قامتی کوتاه هستند، کوتاه قدتر و اگر زرد مو و سبز چشم باشند همان حالت به بچه های تازه متولد شده نیز انتقال می یابد.
- جنسیت، زمان رشد و تکامل در مذکر و مونث متفاوت است. دختران در هنگام تولد و بعد از آن کمتر افزایش وزن می یابند ولی همین که از شیر گرفته شدند و پا به سن تکامل وجودی خود نهادند، گوی سبقت را از پسران می گیرند و زودتر بالغ گشته و رشد می کنند. دخترها از سن 12 تا 16 سالگی تکامل در رشد سریع خودشان را نسبت به پسرها نشان می دهند به خاطر اینکه بلوغ در دخترها زودتر انجام می پذیرد، همانگونه پایان دوره بلوغ در آن ها زودتر اتفاق می افتد و از این رو پسرها نسبت به دخترها پس از آن مرحله بیشتر رشد می کنند.
- عوامل هورمونی، همانگونه که تاثیرات هورمونی بر روی تمامی ارگانیزم های بدن باعث تحولات و تغییرات و بروز حوادث تکاملی می شود، در زمان رشد و تکامل نیز همین عوامل دخالت داشته و غده های هورمونی از قبیل هیپوفیز و تیروئید به رشد و تکامل انسان کمک می نماید.
- تکامل در رحم، کودک در اثنای 9 ماه انتظار در اثر تقسیمات سلولی و سایر تاثیرات رو به رشد و تکامل سوق می یابد و اگر مادر در دوران بارداری دچار ناراحتی و بیماری شود و به اجبار از داروهایی استفاده کند، کودک متاثر از این اختلالات در رشد و تکامل خود نیز دچار خللی می شود.
- پس از زایمان، رشد و تکامل کودک پس از زایمان بستگی به نوع تغذیه و نگهداری و مراقبت و رعایت بهداشت دارد. اگر کودک از سایر عوامل دخیل در رشد و تکامل نقصی نداشته باشد در دوره بعد از زایمان دچار بیماری شده و به ناچار رشد و تکامل وی دچار اختلال شده و باز می ماند وگرنه از نظر روحی و جسمی و زکاوت رشد خواهد کرد.
از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
آرد برنج را با موارد مصرف در سوپ ها، سس ها و خورش ها، تهیه دسرهایی مانند فرنی، تهیه ماسک های زیبایی، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.