چگونه از سبزیجات استفاده کنیم؟
چگونه از سبزیجات استفاده کنیم؟
سبزیجات موادی به شدت آسیب پذیر بوده و باید در تمامی مراحل نگه داری، آماده سازی و پخت آن ها، نکات مهمی را رعایت کرد تا ارزش غذایی آن ها حفظ شود. نکاتی از قبیل:
- سبزیجات به جز گوجه فرنگی و سیب زمینی باید در جای خنک نگه داری شود.
- سبزیجات پوست کنده و خرد شده باید در یخچال نگه داری شود.
- سبزیجات موادی هستند که زود فاسد می شوند. بنابراین حتی در صورتی که نکات بهداشتی را در نگه داری آن ها رعایت می کنید، باز هم سعی کنید به اندازه نیاز از این مواد خریداری کنید.
- چون سبزیجات تازه بیشترین مواد مغذی را دارا هستند، آسیب دیدن و ضربه خوردن، فساد زودرس آنها را به همراه خواهد داشت.
نکات مهم در آماده کردن سبزیجات
- سبزیجات را در آب سرد بشویید و در صورتی که مقاومت مناسبی دارند، با مسواک کوچک و نرم، به آرامی سطح آن ها را تمیز کنید.
- پیش و پس از تماس با سبزی دستان خود را تمیز بشویید.
- هنگام خرد کردن سبزی از تخته تمیز و مخصوص سبزی استفاده کنید.
- تنها بخش های غیر خوراکی سبزیجات را دور بریزید. بسیاری از مواد مغذی در بخش های بیرونی برگ ها، پوست و بخش زیرین چسبیده به پوست قرار دارند.
چگونه از سبزیجات استفاده کنیم؟
نکات مهم برای پختن سبزیجات
- سبزیجات را در حد امکان خام مصرف کنید و در صورت تمایل به پخت، به یک تفت سریع بسنده کنید. برخی ویتامین ها مانند ویتامین ب و ث نسبت به سرما بسیار حساس بوده و به سرعت از بین می روند.
- سبزیجات را با استفاده از مقدار بسیار کمی آب بپزید. استفاده از مایکروفر یا بخار نیز مواد مغذی سبزیجات را به خوبی حفظ خواهد کرد.
- هنگام پخت، درب ظرف را ببندید تا از خروج بخار جلوگیری شده و زمان پخت کوتاه تر شود.
- در مورد سبزیجاتی که به پخت طولانی نیز دارند، آن ها را به قطعات درشت تر تقسیم کنید. این کار سطح تماس کم تری بین سبزی و هوا پدید آورده و سبب می شود ویتامین های کم تری از بین برود.
مصرف مناسب سبزیجات
بهترین حالت مصرف سبزی، مصرف آن ها به صورت تازه، فریز شده یا عصاره است. سبزیجات کامل، از عصاره سبزیجات کامل تر بوده و فیبر بیشتری نیز دارند. بنابراین بیشتر از آن ها استفاده کنید. سبزیجات کنسرو شده، سدیم بیشتر و مواد مغذی و فیبر کم تری دارند. در حالی که هدف از مصرف سبزیجات متنوع تامین مواد مغذی بیشتر برای بدن است.
همچنین بخوانید: کوکو سبزی با تزیین پیاز
برای گنجاندن سبزیجات در تغذیه روزانه می توانید توصیه های زیر را به کار گیرید:
- حتما مقداری سبزیجات را در منزل نگه داری کنید. در غیر این صورت مصرف آن ها را جدی نخواهید گرفت.
- سبزیجات مختلف را به سوپ، تاس کباب و خوراک بیفزایید.
- سبزیجات فریز شده و آماده مصرف را در منزل نگه داری کنید، تا زمانی که قصد دارید غذایی سرپایی درست کنید، بتوانید به راحتی از آن ها استفاده کنید.
- در صورتی که سبزیجات تازه را دوست ندارید، به آنها یک چاشنی کم چرب بیفزایید. می توانید از پنیر کم چرب یا بدون چربی، بادام بو داده یا سایر انواع خشکبار استفاده کنید.
- سبزیجات خرد شده را به انواع غذاها بیفزایید. افزودن هویج یا کدوی خرد شده به لازانیا، کباب و… آن ها را خوش طعم تر می سازد.
- سبزیجات را به ماده اصلی غذاهای خود تبدیل کنید.
- برای ناهار یا شام از بیش از یک نوع سبزی استفاده کنید.
- با افزودن کلم بروکلی، هویج خرد شده، کدو، گوجه فرنگی خرد شده یا فلفل به پیتزا، طعم یک پیتزای واقعی برای همیشه در ذهنتان باقی خواهد ماند!
- به همراه غذا از عصاره سبزیجات به عنوان یک ماده مغذی استفاده کنید.
از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
برگ کاهو خشک را با خواص کاهش میل جنسی (مصرف مقادیر زیاد)، کمک به خوابیدن، تخفیف اسپاسم روده و تپش قلب، درمان پیش فعالیتی کودکان، تخفیف و تسکین سرفه های خشک و دردهای روماتیسمی، افزایش شیر، کمک به درمان انزال زود رس، کمک به درمان عفونت ادراری، از فروشگاه عطارک تهیه نمایید.