پیشگیری و درمان پوکی استخوان

2871 بازدید
19 مرداد 96
عطارک
بروزرسانی شده در تاریخ 27 اردیبهشت 1403

آشنایی با پیشگیری و درمان پوکی استخوان

پوکی استخوان یک بیماری است که باعث می‌شود استخوان‌ها شکننده و ضعیف شوند. این بیماری معمولاً بدون علامت است تا زمانی که شکستگی استخوان رخ دهد. استحکام و تراکم استخوان‌ها به مرور زمان کاهش می‌یابد، که می‌تواند به آسانی منجر به شکستگی‌های استخوانی شود، به خصوص در ناحیه مچ دست، ران و ستون فقرات.

 

گروه‌های در معرض خطر بالا برای ابتلا به پوکی استخوان

  1. افراد با نژاد سفید: تحقیقات نشان داده‌اند که افراد با پوست سفید بیشتر از دیگر نژادها در معرض پوکی استخوان قرار دارند.
  2. افراد با سابقه فامیلی پوکی استخوان: اگر در خانواده شما مواردی از پوکی استخوان وجود داشته است، احتمال ابتلای شما نیز بیشتر است.
  3. زنان یائسه: زنانی که به دوره یائسگی رسیده‌اند، به دلیل کاهش سطح استروژن، بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند.
  4. افراد با مصرف کم کلسیم: کلسیم برای سلامت و استحکام استخوان‌ها ضروری است، و کمبود آن می‌تواند ریسک پوکی استخوان را افزایش دهد.
  5. افراد با فعالیت بدنی محدود: فعالیت بدنی نقش مهمی در حفظ سلامت استخوان‌ها دارد. کمبود فعالیت می‌تواند به تضعیف استخوان‌ها منجر شود.
  6. سیگاری‌ها و مصرف‌کنندگان الکل: مصرف سیگار و الکل می‌تواند به طور قابل توجهی به استخوان‌ها آسیب رسانده و خطر پوکی استخوان را افزایش دهد.

مواد خوراکی در پیشگیری از پوکی استخوان:

آلو :

خوردن آلو به صورت روزانه از خطر شکستگی و پوکی استخوان پیشگیری می کند. به علاوه، آلو خشک منبع خوبی از مس است که در تقویت استخوان تاثیر زیادی دارد. توصیه می شود که افراد در همه سنین روزانه ۲-۳ آلو خشک بخورند، و به تدریج مقدار آن را به شش تا ۱۰ روز افزایش دهند تا از از پوکی استخوان پیشگیری کنند.

سیب :

یک سیب در روز می تواند پوکی استخوان را درمان کند. ترکیب منحصر به فرد آنتی اکسیدان ها در سیب باعث می شود استخوان سالم نگه داشته شود. توجه داشته باشید که خوردن سیب با پوست منفعت آن را صد چندان میکند.

روغن نارگیل :

روغن نارگیل می تواند عوارض ناشی از دست دادن تراکم استخوان را جبران کند. مصرف سه قاشق غذاخوری روغن نارگیل روزانه می تواند از پوکی استخوان جلوگیری کند و پنج قاشق غذا خوری در روز می تواند آن را به تعویق اندازد. همچنین میتوانید از روغن نارگیل برای پخت و پز نیز استفاده کنید.

شیر بادام :

شیر بادام حاوی مقدار خوبی از کلسیم است و در نتیجه درمان خوبی برای پوکی استخوان است. به علاوه، حاوی منیزیم، منگنز و پتاسیم است، که برای سلامت استخوانها ضروری است. یک فنجان بادام را شب قبل خیس کرده. روز بعد، پوست آن را کنده و در آسیاب ریخته دو تا دو و نیم فنجان آب بریزید. پوره صافی بدست می آید، کمی پودر دارچین و عسل به آن افزوده و دوباره مخلوط کنید. از صافی رد کنید. این مخلوط را هر روز بنوشید.

 

همچنین بخوانید:  روش های درمان خانگی پوکی استخوان

 

دانه کنجد :

یک راه موثر برای کمک به پیشگیری از پوکی استخوان گنجاندن دانه کنجد در رژیم غذایی است. دانه کنجد یکی از مواد مغذی ضروری برای سلامت استخوان است. جویدن تعداد انگشت شماری از کنجد سفید بو داده برای هر روز صبح توصیه می شود.

روغن ماهی :

اسیدهای چرب امگا ۳ در روغن ماهی از شکستگی استخوان پیشگیری می کنند. توجه داشته باشید که کسانی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند باید از مصرف مکمل روغن ماهی بدون مشورت با پزشک خودداری کنند.

آناناس :

آناناس حاوی منگنز است که در پیشگیری و درمان پوکی استخوان سودمند است. روزانه قبل از غذا یک فنجان تکه های آناناس تازه مصرف کنید.یک فنجان آناناس حدود ۷۵ درصد از دوز روزانه مورد نیاز منگنز را فراهم می کند.

تخم گشنیز :

گشنیز سرشار از مواد معدنی است که در حفظ سلامت استخوان مفید است. برگ گشنیز و دانه ها سرشار از کلسیم، پتاسیم و منگنز همراه با منیزیم و آهن می باشد. مخلوط دو قاشق چای خوری از تخم گشنیز را در یک فنجان آب گرم، اجازه دهید به مدت پنج تا ۱۰ دقیقه بماند سپس مقداری عسل اضافه کنید و دو بار در روز بنوشید. همچنین میتوانید برگ گشنیز و دانه ها را در پخت و پز نیز استفاده کنید.

چگونه مصرف برخی مواد خوراکی می‌تواند خطر پوکی استخوان را افزایش دهد؟

علاوه بر عوامل ژنتیکی و فعالیت بدنی، رژیم غذایی نیز نقش بسیار مهمی در سلامت استخوان‌ها دارد. در این راستا، مصرف برخی مواد غذایی می‌تواند به کاهش تراکم استخوان کمک کند و خطر پوکی استخوان را افزایش دهد:

  • گوشت: مصرف بیش از حد گوشت، به ویژه گوشت‌های پرچرب، می‌تواند منجر به افزایش دفع کلسیم شود، که برای سلامت استخوان‌ها حیاتی است.

  • نمک: رژیم غذایی با محتوای بالای نمک می‌تواند به دفع بیشتر کلسیم از طریق ادرار منجر شود، که در نهایت به کاهش تراکم استخوان کمک می‌کند.

  • چربی‌ها و روغن‌ها: مصرف زیاد چربی‌ها و روغن‌ها، به ویژه چربی‌های اشباع شده، ممکن است با کاهش جذب کلسیم تداخل داشته باشد و به ضعیف شدن استخوان‌ها کمک کند.

  • نوشیدنی‌های گازدار: مطالعات نشان داده‌اند که مصرف زیاد نوشیدنی‌های گازدار می‌تواند به کاهش تراکم استخوان کمک کند، به ویژه اگر حاوی اسید فسفریک باشند.

  • قهوه: کافئین موجود در قهوه می‌تواند تاثیر منفی بر جذب کلسیم داشته باشد و در نتیجه، مصرف زیاد قهوه ممکن است به کاهش تراکم استخوان منجر شود.

  • ویتامین A: در حالی که ویتامین A برای سلامتی ضروری است، مصرف بیش از حد این ویتامین می‌تواند تراکم استخوانی را کاهش دهد و به پوکی استخوان کمک کند.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

پودر نارگیل را با خواص کمک به عملکرد کلیه ها و مثانه، سالم سازی پوست و مو و جوان سازی، بهبود عملکرد مغز، تقویت  سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از ناباروری مردان، کاهش کم خونی، جلوگیری از آرتروز و پوکی استخوان، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0