همه چیز درباره چای کیسه ای بابونه و چای سبز
همه چیز درباره چای کیسه ای بابونه و چای سبز!
چای های کیسه ای به دلیل سهولت و استفاده راحت از آن ها در مسافرت و زمان هایی که عجله داریم مورد استفاده فراوان قرار می گیرند و بخشی از این چای های کیسه ای گیاهی می باشند که در این مطلب بعضی از چای های کیسه ای پر مصرف و خواص آن ها را معرفی می کنم.
چای کیسه ای بابونه :
آثار فارماکولوژیک :
گل های بابونه حاوی گروهی مواد لیپوفیل می باشد که اثر برجسته ضد التهابی دارند و نیز دارای گروهی مواد هیدروفیل با اثر قوی اسپاسمولیتیک است، مواد لیپوفیل شامل سزکویی ترپن ها (کامازولن) و مواد هیدروفیل شامل فلاونوئید ها (آپی ژنین) و کومارین ها می باشد، فعالیت ضد التهابی عصاره بابونه بیشتر به واسطه ترکیبات ماتریسن، بیزابولول و اکسید های آن بوده که عمده ترین ترکیبات موجود در عصاره را تشکیل می دهد، این فعالیت به اثر آنتی اکسیدان آن ها نظیر آنچه روی مهار پروستا گلاندین ها و سنتز لوکوترین ها انجام می گیرد نسبت داده شده است، اثر اسپامولیتیک اپی ژنین نسبت به پاپاورین 3/92 برابر قوی تر است، آپی ژنین علاوه بر جلوگیری از آزادسازی هیستامین تشکیل محصولات لیپواکسیژناز، سیکلواکسیژناز و نظیر لیپواکسیژناز را مهار می کند، ضمنا مشخص شده که اپیژنین می تواند به گیرنده های بنرودیازپین متصل شود و اثر ضد اضطراب داشته باشد.
*هر کیسه حاوی 2/5 گرم گل بابونه می باشد.
موارد استفاده در طب سنتی :
در طب گذشته بابونه به عنوان ضد التهاب، برطرف کننده زخم های دهانی و بثورات جلدی مصرف شده، همچنین در علایم سرماخوردگی و رفع سردرد مورد استفاده بوده است.
بابونه دارای اثرات ضد التهاب، ضد اسپاسم و ضد نفخ بوده، در پیشگیری و درمان زخم معده مصرف می گردد و همچنین به عنوان ضد باکتری، ضد قارچ، آرام بخش و ملین استفاده می شود.