نکات کاربردی پخت و پز با عسل
عسل یک غذای سالم و پرخاصیت
بقراط حکیم می فرماید عسلی که با دیگر غذاها تغذیه شود دارای ارزش غذایی زیادی است و چهره را خوش رنگ می سازد. عسل گذشته از خواص شفابخشی که دارد غذای بسیار مطبوعی است که اگر از گل های مختلف برداشت شده باشد با عطر و مزه ای بسیار متنوع همراه است، همچنین غذایی کاملا بدون ضرر بوده که می تواند با راحتی خیال و به مقدار دلخواه مصرف شود. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با کاربرد عسل و نکات کاربردی پخت و پز با عسل آشنا کنیم.
عسل یک غذای سالم و پرخاصیت
مهمترین مصرف عسل به عنوان غذای انسان است که از طریق مصرف خانگی به منظور مالیدن روی نان، بیسکویت، نان روغنی و یا شیرین کردن میوه ها، آشامیدنی ها و غلات بو داده و همچنین برای ساختن کیک های خانگی، شیرینی و تارت ها به کار می رود. شکلات هایی که با عسل ساخته می شوند قدمت بسیاری دارند. اما متاسفانه به دلیل ارزانی قیمت شکر چغندر قند یا نیشکر، این بازار در حال نابودیست. رقبای جدید عسل مانند شیره ذرت، خرما، نشاسته و شیره میوه با فروکتوز زیاد می باشند.
پخت و پز با عسل
استفاده از عسل در صنعت آشپزی
یکی از خصوصیات غیر مطلوب عسل چسبناکی و غلظت آن است. به دلیل اینکه به ظروف و وسایل اندازه گیری می چسبد، کارکردن با آن مشکل بوده و به همین دلیل غالبا در رستوران ها، شیرینی پزی ها و حتی در منازل در مصرف عسل اکراه دارند. ولی اگر عسل را حدود 30 درجه سانتی گراد گرم کنند غلظت آن کاهش می یابد و به آسانی می توان آن را مخلوط کرده یا جابجا نمود. دوستی می گفت در آمریکا در انبار نانوایی کنار کیسه های آرد، بشکه های پر از عسل دیدم آنها گفتند ما در پختن نان از عسل هم استفاده می کنیم. در هر تشت خمیر مقداری عسل می ریزیم. نان به دست آمده هم ترد و خوش مزه بوده و خیلی دیرتر کپک زده و خراب می شود.