نقش ویتامین ب 5 (اسید پانتوتنیک) در بدن و منابع غذایی آن
آشنایی با نقش ویتامین ب 5 (اسید پانتوتنیک) در بدن و منابع غذایی آن
ویتامین ب 5 یا اسید پانتوتنیک، نوعی ویتامین محلول در آب و یکی از معروف ترین ویتامین های گروه ب است. این ویتامین به تولید انرژی در بدن توسط سنتز کربوهیدرات و چربی کمک می کند. همچنین، این ویتامین دارای بسیاری از وظایف مهم در بدن مانند تبدیل غذا به گلوکز، سنتز کلسترول، تنظیم هورمون های جنسی، کنترل هورمون های استرس و تولید گلبول های قرمز در خون، می باشد. حال در این مقاله با نقش ویتامین ب 5 (اسید پانتوتنیک) در بدن و منابع غذایی آن آشنا شوید.
نقش ویتامین ب 5 (اسید پانتوتنیک) در بدن و منابع غذایی آن
آشنایی با نقش ویتامین ب 5 (اسید پانتوتنیک) در بدن
کمک به سنتز کوآنزیم آ
اسید پانتوتنیک در ترکیب با سیستیمین و ATP ، کوآنزیم آ را به وجود میآورد. این آنزیم در تولید اسیدهای چرب نقش دارد و مواد غذایی را به کلسترول و اسیدهای چرب ضروری تبدیل می کند. همچنین، کو آنزیم آ به تشکیل اسفنگوزین که یک مولکول چربی است کمک می کند. علاوه بر این، کبد به این آنزیم نیاز دارد تا از سموم و مواد زائد مصون بماند.
حفظ سلامت دستگاه گوارش
این ویتامین سیستم گوارش را در برابر اختلالات مختلف گوارشی محافظت کرده و درد مزمن را کاهش می دهد. اسید پانتوتنیک احتمال یبوست، اسهال و گاز شکمی را با تسهیل هضم و بهبود حرکت روده ای، کاهش می دهد. همچنین، با افزایش ترشح آنزیم های گوارشی، اختلالات گوارشی را درمان می کند.