نقش تغذیه در پیشگیری از سرطان
نقش تغذیه در پیشگیری از سرطان که بد نیست بدانیم
سرطان پیشرفت آرامی دارد و با تکثیر یکی از سلول ها توسط مواد سرطان زا شروع می شود. بنا به گفته پزشکان، خوراکی ها و ترکیبات آن ها می توانند حداقل روی ده مرحله از پیشرفت سرطان اثر گذاشته باشند.
ترکیبات خوراکی ها از فعال شدن مواد سرطان زا جلوگیری می کنند و مانع از فعالیت و تحریک غده های به وجود آورنده سرطان می شوند و با باکتری های مرتبط با سرطان معده مقابله می کنند. آن ها قادر به تنظیم هورمون ها هستند و مواد سمی را که باعث پیشرفت سرطان می شوند، خنثی می کنند. همچنین مانع از تکثیر سلول های سرطانی و ایجاد یک سرطان جدید، می شوند. ترکیبات ضد سرطانی به مقدار قابل توجهی در میوه ها و سبزی ها وجود دارد.
نقش تغذیه در پیشگیری از سرطان
خوراکی های ضد سرطان :
سیر، کلم پیچ، شیرین بیان، دانه سویا، زنجبیل، گیاهان چتری مثل هویج، کرفس، پیاز، مرکباتی مانند پرتقال و گریپ فروت و لیموشیرین، گندم کامل، کتان، برنج قهوه ای، گیاهان تاج ریزی مثل گوجه فرنگی و بادنجان، گیاهان چلیپایی مانند براکلی، گل کلم، جوانه، جو، نعنا، مرزنجوش، خیار، رزماری، مریم گلی، سیب زمینی، آویشن، تره، طالبی، ریحان، ترخون، انواع توت ها، غذاهای دریایی، روغن زیتون.
ویتامین ها نیز مانع از پیشرفت سرطان می شوند :
ویتامین ها مواد موثری در برابر سرطان هستند، ویتامین ث یکی از بهترین مواد موثر است که راه های بی شماری برای مبارزه با سرطان دارد. برای مثال می تواند تغییر شکل آمین ها و نیتریت ها را به نیتروزآمین متوقف کند. نیتروزآمین ماده سرطان زا و کشنده ای است که باعث ایجاد هر نوع سرطان می شود.
ویتامین ث می تواند رادیکال های آزاد سرطان زا را در غشای سلول ها خنثی کند، که این اولین قدم در از بین بردن سرطان است. همچنین به بهبود عملکرد سامانه ایمنی کمک می کند و مانع از فعالیت های غده های سرطان زا و ویروس ها می شود، تا آن ها نتوانند سلول های سالم را به سلول های سرطانی تبدیل کنند.