ناگفته های صمغ انغوزه برای لاغری
ناگفته های صمغ انغوزه برای لاغری
صمغ انغوزه، گیاهی دارویی است که قرنها در طب سنتی ایران، هند، و مناطق خاورمیانه به دلیل خواص درمانی متنوعش کاربرد داشته است. این صمغ به دست آمده از درخت انغوزه (Ferula assa-foetida) است و بوی خاص و تندی دارد. آنغوزه از گیاهان دارویی مهم خانواده چتریان است و در نواحی استپی و بیابانی ایران مانند خراسان ، بلوچستان و مناطق مختلف
جنوب ایران ، مانند کرمان ، دشت مرغاب ، آباده ، نائین رشد می کند. همچنین در زمین های بایر و خشک و آهکی مناطق گرم آسیا دیده می شود. بومی استپهای ایران و افغانستان می باشد در آنغوزه شیره گیاهی موجود می باشد که از تیغ زدن ریشه یا پایین ساقه و یا قطع ساقه گیاهان مولد آنغوزه از ناحیة یقه گیاه بیرون می آید و در طول تابستان حاصل می گردد و به دو صورت در بازار ارائه می کنند. میوۀ آنفوزه حاوی دو تخم به رنگ قهوه ایی تیره و سیاه ، بیضی کمی پهن و بسیار بدبو هستند. گیاه آنغوزه دو گونه دارد که یک نوع آن خوشبو و نوعی دیگر بد بو است و نوع بدبوی آن در ایران پرورش می دهند و دارای استفاده درمانی می باشد.
درباره استفاده از صمغ انغوزه برای لاغری، اطلاعات زیادی در منابع سنتی و مکملهای غذایی دیده میشود، اما هنوز بخش زیادی درباره نحوه اثرگذاری و نتایج واقعی آن نادیده گرفته شده است. در این مقاله به بررسی ناگفتههای صمغ انغوزه در زمینه کاهش وزن و لاغری میپردازیم.
ناگفته های صمغ انغوزه برای لاغری
صمغ انغوزه
صمغ انغوزه از زمانهای قدیم به عنوان یک افزودنی دارویی استفاده میشده است. از جمله خواص شناخته شدهاش میتوان به بهبود هضم، تسکین نفخ، ضد التهابی و ضد اسپاسم اشاره کرد. این گیاه به دلیل داشتن ترکیبات گوگردی و رزینهای خاص، تأثیرات متعددی روی دستگاه گوارش و متابولیسم دارد.
صمغ انغوزه و متابولیسم بدن
اولین نکته ناگفته که کمتر به آن توجه میشود، تأثیر صمغ انغوزه روی متابولیسم بدن است. این ماده باعث تحریک فرآیندهای تجزیه چربیها میشود. برخی تحقیقات اولیه نشان دادهاند که ترکیبات فعال انغوزه، آنزیمهای هضم چربی را تقویت کرده و سرعت تبدیل چربی به انرژی را افزایش میدهد، که منجر به تسریع کاهش وزن میشود.
اما نکته مهم این است که این اثر در کنار رژیم غذایی مناسب و فعالیت بدنی مؤثر است و نمیتوان صرفاً با مصرف انغوزه انتظار لاغری بدون تلاش داشت.