میوه ازگیل و خواص دارویی و فوق العاده آن برای درمان بیماری ها
میوه ازگیل چه خواصی دارد و در بهبود چه بیماری هایی موثر است؟
ازگیل (Common medlar) میوه درختی است که در اواخر پاییز و اوایل زمستان می رسد و اگر بر درخت برسد و آن را بچینند و بخورند مزه و طعم مطبوعی دارد. ازگیل دارای مقدار زیادی هیدرات دو کربن است. چنانکه می دانید هیدرات دو کربن مولد انرژی است. تاننی که در این میوه است بهترین دارو و درمان برای عفونت های روده بزرگ است. و بعلاوه ازگیل اعمال روده ها را مرتب می کند.
ازگیل دارای سیترات، مالتات و تارترات های قلیایی کننده است که خون را از این جهت تقویت می کند. ویتامین ب ازگیل اعصاب را تقویت می کند و از نظر تغذیه اهمیت دارد. دکتر لوکلر در کتاب خود می نویسد: در موارد متعددی زنانی را که مبتلا به سقط جنین بودند نجات دادم، به این وسیله که به آنها توصیه می کردم که تکه ای از چوب درخت ازگیل را به گردن خود بیاویزند و زنانی که در خطر سقط جنین بودند با آویختن چوب ازگیل به گردن خود از سقط جنین محفوظ می ماندند.
ترکیبات شیمیایی ازگیل
طبق آخرین تجربه علمی که از ازگیل کرده اند معلوم شده است ازگیل دارای مواد زیر است:
آب: 10/47 درصد. مواد آزوت دار 30 درصد. مواد چربی: 44 درصد مواد استخراجی: 47/11 درصد. قند: 1/9 درصد. سلولوز: 20/13 درصد. بقایا: 044/0 درصد. تانن: 5/2 درصد. مقدار تانن در ازگیل خشک به 33/12 درصد افزایش می یابد. بعلاوه، لعاب، اسیدهای سیتریک، مالیک، تارتریک و ویتامینهای ب و ث.
خواص ازگیل از نگاه حکیمان طب
- بقراط حکیم در سال های 460-361 ق م. می زیست به بیماران خود که مبتلا به ترشی معده، مدفوع سوزان و عوارض تب بودند ازگیل تجویز می کرد.
- دیوسکورید ازگیل را برای جمع شدن روده ها تجویز می کرد.
- سنت هیلدگراد در کتاب خود درباره ازگیل نوشته است: تمام قسمت های درخت ازگیل، خاصیت طبی دارد و اگر پوست و یا چوب درخت ازگیل را خشک کرده و به صورت گرد در آورند و آن را آب جوش بریزند برای دفع تب مفید است.
برگ و ریشه درخت ازگیل تب بر است. میوه درخت ازگیل برای اشخاص سالم و بیماران مفید است و مصرف آن گوشت بدن را زیاد و خون را تصفیه می کند. ازگیل دو عمل را در بدن ما انجام می دهد، یکی اینکه تقویت می کند و دیگر آنکه خون را پاک و مصفا می سازد. مصرف ازگیل برای اسهال خونی، سنگینی معده و کولیت موثر است.
برگ های درخت ازگیل دارای مقدار زیادی تانن است و به همین جهت خاصیت قبض کننده دارد و آن را به عنوان دوای غرغره برای معالجه برفک، آنژین و تحریکات گلو مصرف می کنند.
معالجه اسهال بچه ها با جوشانده ازگیل
صد گرم میوه کال ازگیل را که هنوز سبز است بچینید و با چاقو به تکه های کوچکی در آورید و در نیم لیتر آب بریزید، و پنجاه گرم برگ تازه گیاه مسیکه را به آن اضافه کنید و یک ربع ساعت آن را بجوشانید و پنج دقیقه آن را دم کنید، و سپس آن قدر به آن شکر بریزید که به صورت شربت سفتی در آید، و اگر بچه شما مبتلا به اسهال شده است در بیست و چهار ساعت شبانه روز صد تا بیست گرم از این شربت را به او بدهید.
همچنین بخوانید: ازگیل میوه ای عجیب و پرخاصیت
معالجه اسهال با شیر ازگیل
هسته های دویست و سی گرم میوه ازگیل را که کاملا رسیده باشد خارج کنید و بعد آن را کاملا بکوبید و در دو لیتر شیر داغ که با شکر شیرین شده باشد بریزید و به هم بزنید. اشخاص بزرگسال هر قدر بخواهند این دسر را می خورند، این دسر شفابخش، کولیک آنهایی را که بر اثر سنگینی معده و یا اسهال رنجور شده اند معالجه می کند. در مورد کولیک هر قدر بخواهید می توانند ازگیل بخورید.
روش تهیه کنسرو ازگیل
چون ازگیل میوه ای فصلی است و در موقع معینی از سال پیدا می شود، برای اینکه همیشه آن را در دسترس داشته باشید می توانید کنسرو آن را هم تهیه کنید.
یک کیلوگرم ازگیل کاملا رسیده را با هشتصد گرم شکر در نیم لیتر آب به مدت چهل و پنج دقیقه بجوشانید، و بعد آن را به چهار قسمت تقسیم کنید و هر قسمت را در شیشه ای که در آن محکم بسته می شود بریزید، وقتی دچار اسهال شدید صبح یکی از آن شیشه ها را باز کنید و محتوی آن را بتدریج مصرف کنید. با مصرف شیشه اول اسهال شما تمام می شود و کمتر احتیاج به مصرف شیشه دوم پیدا خواهید کرد.
از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
کیالک را با خواص مفید در کاهش صفرا، درمان اگزما و خارش بدن، ادرار آور، تنظیم قند خون و فشار خون، کاهش غلظت خون، تنظیم ضربان قلب و جلوگیری از سخت شدن رگ ها و تصلب شرایین، مفید در کاهش التهاب، موثر در درمان صدای گوش، درمان روماتیسم و ورم روده، بدون هیچ اسانس و افزودنی شیمیایی، از فروشگاه عطارک تهیه نمایید.