مهمترین فواید و خواص گوشت بوقلمون

519 بازدید
11 تیر 03
سمانه
بروزرسانی شده در تاریخ 11 تیر 1403

مهمترین فواید و خواص گوشت بوقلمون

گوشت بوقلمون یکی از لذیذترین و مقوی ترین گوشت های ماکیان است که منبع غنی از ویتامین های گروه B و آنتی اکسیدان است. بنابراین گوشت بوقلمون موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و از ابتلا به بیماری های مختلف پیشگیری می کند. در این مطلب سعی داریم اطلاعات کاملی درباره خواص گوشت بوقلمون در اختیار شما قرار دهیم. در صورتی که می خواهید رژیم غذایی مناسبی داشته باشید و به فکر سلامت بدن خود هستید، پیشنهاد می کنیم تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

جدول ارزش غذایی گوشت بوقلمون

بوقلمون از گوشت قرمز و سفید تشکیل شده که حاوی ریز مغذی های متعددی است و خواص بسیاری برای سلامتی بدن دارد. البته ارزش غذایی یک تکه گوشت قرمز با گوشت سفید متفاوت است. در جدول زیر ارزش غذایی ۸۵ گرم گوشت سفید و گوشت قرمز بوقلمون را با هم مقایسه می کنیم.

خواص گوشت قرمز بوقلمون گوشت سفید بوقلمون
کالری موجود در ۸۵ گرم گوشت ۱۷۳ ۱۳۵
چربی موجود در ۸۵ گرم گوشت ۱۳/۵ گرم ۲۶/۳
کربوهیدرات موجود در ۸۵ گرم گوشت صفر صفر
پروتئین موجود در ۸۵ گرم گوشت ۷/۲۴ گرم ۷/۲۴

 

مهمترین فواید و خواص گوشت بوقلمون

مهمترین فواید و خواص گوشت بوقلمون

 

مهم ترین خواص گوشت بوقلمون چیست؟

گوشت بوقلمون سرشار از پروتئین و ریز مغذی هایی مانند کولین، سلنیوم، زینک، ویتامین های گروه ب و اسیدآمینه های ضروری است و نسبت به گوشت قرمز گوسفند و گوساله خواص بیشتری برای سلامتی بدن دارد. موارد زیر مهم ترین خواص گوشت بوقلمون برای بدن است.

خواص گوشت بوقلمون برای کاهش اضطراب و افسردگی

این روزها اغلب افراد تنش های مختلفی را تجربه می کنند که باعث می شود درگیر اضطراب و استرس شوند. گنجاندن گوشت بوقلمون در رژیم غذایی باعث کاهش استرس و افسردگی و تجربه آرامش می شود. زیرا گوشت بوقلمون حاوی یک اسید آمینه ضروری به نام تریپتوفان است که بر افزایش ترشح سروتونین مغز تاثیر دارد. بنابراین می توانیم انتظار داشته باشیم مصرف گوشت بوقلمون علاوه بر کاهش استرس بر بهبود خلق و خو هم تاثیر بگذارد.

تاثیر گوشت بوقلمون بر بهبود کیفیت خواب

همانطور که پیش از این هم گفتیم مصرف گوشت بوقلمون باعث ترشح سروتونین از مغز می شود. سروتونین یک انتقال دهنده عصبی است که بدن را آرام می کند. از طرف دیگر سلنیوم و ویتامین های گروه B موجود در گوشت بوقلمون باعث می شود ایمنی بدن بیشتر شود و خواص گوشت بوقلمون بر بهبود کیفیت خواب تاثیر بگذارد.

فایده گوشت بوقلمون برای پیشگیری از کم خونی

یکی دیگر از فواید گوشت بوقلمون جلوگیری از کم خونی است. گوشت بوقلمون سرشار از آهن است که موجب افزایش تعداد گلبول های قرمز خون می شود و خطر ابتلا به کم خونی را کاهش می دهد. این ویژگی در زنان باردار که ۲ برابر بیشتر از افراد عادی به کم خونی مبتلا می شوند حائز اهمیت است و می تواند نیازبدن مادر و جنین را تامین کند.

خواص گوشت بوقلمون در تقویت عضلات بدن

پروتئین موجود در گوشت بوقلمون، نیازهای بدن را تامین می کند و باعث حفظ توده عضلانی می شود. بنابراین لازم است مصرف گوشت بوقلمون در رژیم غذایی ورزشکاران، سالمندان و کودکان گنجانده شود.

بهبود سلامت قلب و عروقی با مصرف گوشت بوقلمون

تغذیه مناسب در سلامت قلب و عروق تاثیر دارد. کسانی که مبتلا به بیماری های قلبی هستند باید از مصرف غذاها و گوشت های چرب پرهیز کنند. بوقلمون دارای گوشت قرمز و سفید است که قسمت سفید آن کلسترول پایینی دارد. از طرف دیگر گوشت بوقلمون سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است که در سلامت قلب و عروق تاثیر دارند.

به همین دلیل توصیه می کنیم کسانی که مبتلا به بیماری های قلبی هستند، گوشت بوقلمون با کلسترول پایین را جایگزین گوشت های پرچرب نمایند تا بتوانند از سلامت بدن خود محافظت کنند. البته باید به این نکته دقت داشته باشید که بیشترین چربی بوقلمون در پوست آن ذخیره می شود، بنابراین لازم است قبل از مصرف حتما پوست آن را جدا کنید.

 

مهمترین فواید و خواص گوشت بوقلمون

مهمترین فواید و خواص گوشت بوقلمون

 

فواید گوشت بوقلمون برای کبد چرب

یکی از مهم ترین فواید گوشت بوقلمون دفع سموم از بدن است. با توجه به اینکه سموم بدن در کبد جمع می شوند لازم است گوشت بوقلمون را در وعده های غذایی بگنجانیم تا اسید آمینه موجود در آن از تجمع سرب و جیوه در کبد جلوگیری نماید.

خواص گوشت بوقلمون برای دیابت

گوشت بوقلمون فاقد قند است که باعث می شود کسانی که دیابت دارند بتوانند با خیال راحت از آن استفاده کنند.

سلامت پوست و مو با گوشت بوقلمون

گوشت بوقلمون منبع غنی از پروتئین و ویتامین C است که باعث کلاژن سازی در بدن می شود. کلاژن در سلامت مو و ناخن تاثیر دارد و موجب درخشان و پرپشت شدن موها می شود.

تاثیر گوشت بوقلمون در کاهش احتمال ابتلا به سرطان

سلنیوم موجود در گوشت بوقلمون خطر ابتلا به سرطان های ریه، مثانه، معده و سینه را کاهش می هد. از طرفی آنتی اکسیدان های موجود در گوشت بوقلمون در کاهش احتمال ابتلا به سرطان تاثیر دارد.

گوشت بوقلمون برای تقویت استخوان

یکی از مهمترین خواص گوشت بوقلمون تقویت استخوان ها است. زیرا گوشت بوقلمون منابع غنی از ویتامین D و کلسیم است و می تواند نیازهای بدن برای محکم کردن استخوان ها را تامین کند. همچنین منیزیم موجود در گوشت بوقلمون باعث می شود جذب کلسیم بیشتر شود.

تاثیر گوشت بوقلمون بر سلامت تیروئید

گوشت بوقلمون سرشار از سلنیوم است که در میزان ترشح هورمون های تیروئید تاثیر دارد و موجب تنظیم متابولیسم بدن می شود. کسانی که درگیر کم کاری یا پرکاری تیروئید هستند بهتر است برای بهره مندی از خواص گوشت بوقلمون حتما قسمت های بدون چربی را مصرف کنند.

فواید گوشت بوقلمون برای پیشگیری از ابتلا به آلزایمر

یکی دیگر از مهم ترین خواص مصرف گوشت بوقلمون در وعده های غذایی تاثیر آن بر قدرت ذهن و سلامت مغز است. با مصرف گوشت بوقلمون می توانید اطمینان داشته باشید فرایند یادگیری کودکان و نوجوانان بهتر می شود و می توانید از ابتلای سالمندان به آلزایمر پیشگیری نمایید. جالب است بدانید میزان فسفر موجود در گوشت بوقلمون تقریبا ۴ برابر میگو است که علاوه بر تقویت حافظه بر افزایش جذب کلسیم هم تاثیر می گذارد.

کنترل وزن بدن با مصرف گوشت بوقلمون

گوشت بوقلمون شاخص گلیسمی پایینی دارد که موجب احساس سیری طولانی مدت می شود. بنابراین علاوه بر اینکه میزان قند خون را کنترل می کند باعث کنترل وزن هم می شود.

 

همچنین بخوانید: فواید گوشت مرغ

 

خواص گوشت بوقلمون از نگاه طب سنتی چیست؟

متخصصان طب سنتی افراد مختلف را از نظر مزاج یا طبع به گروه های مختلفی تقسیم می کنند که هر کدام از آن ها خصوصیات ویژه ای دارند و باید رژیم غذایی خاصی داشته باشند. مزاج های مختلف طب سنتی شامل موارد زیر است:

  • افراد دموی با طبع گرم و تر
  • افراد صفراویی با طبع گرم و خشک
  • افراد سودایی با طبع سرد و خشک
  • افراد بلغمی با طبع سرد و تر

مطابق این دسته بندی کسانی که مزاج گرمی دارند باید از مواد غذایی با طبع سرد استفاده کنند، در حالی که افرادی با مزاج سرد باید غذاهای با طبع گرم استفاده کنند. بهتر است بدانید گوشت بوقلمون در طب سنتی طبع گرم و تر دارد و برای افرادی سودایی و بلغمی مناسب است. زیرا می توانند با مصرف گوشت بوقلمون طبع بدن خود را متعادل کنند. به عبارت دیگر با مصرف گوشت بوقلمون گرمای بدن افزایش پیدا می کند و می توانیم از بروز بیماری هایی که در اثر سردی و تجمع بلغم در بدن ایجاد می شوند پیشگیری نماییم.

بهتر است اطلاع داشته باشید در طب سنتی هر غذایی باید با مصلح آن استفاده شود؛ مصلح گوشت بوقلمون هم گشنیز و سماق است. یعنی گشنیز و سماق باعث می شود از رطوبت گوشت بوقلمون کاشته شود و هضم و جذب آن راحت تر شود. از طرف دیگر گشنیز عطر و طعم مناسبی به غذا می شود و موجب خوش طعم شدن آن می شود. علاوه بر این متخصصان طب سنتی هم مانند طب نوین اعتقاد دارند، گوشت قرمز و سفید بوقلمون خواص متعددی برای سلامتی دارد.

جمع بندی

گوشت بوقلمون از لذیذترین گوشت های پرندگان است که سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است و برای طبخ غذاهای مختلف مناسب است. مصرف گوشت بوقلمون در وعده های غذایی باعث سلامت بدن و جلوگیری از ابتلا به بیماری های مختلف می شود.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

کینوا رنگی را با خواص تسکین دردهای میگرنی، مقابله با دیابت نوع۲، ضد پیری، کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی ، مقابله با مشکلات گوارشی، لاغر کننده و …، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

2
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0