مهارت های تغذیه ای
مهارت های تغذیه ای و رژیم های غذایی سالم
ارزیابی تغذیه ای فردی شامل، دریافت غذایی و رفتارهای خوراکی استفاده از استانداردهای غذایی می باشد. غذا از بدو تولد تا مرگ عامل مهمی در زندگی می باشد، به دست آوردن، تهیه کردن و مصرف غذا آنقدر بدیهی است که به ندرت فکر می کنیم مواد غذایی ترکیبت شیمیایی بسیار پیچیده ای هستند که 50 ماده مغذی یا بیشتر را که مورد نیاز بدن ماست تامین می کند.
دانشمندان در اوایل قرن بیستم متوجه شدند که با مصرف رژیم های غذایی کافی، می توان از بیماری های کلاسیک ناشی از کمبودهای تغذیه ای مثل اسکوربوت، بری بری، پلاگرو کم خونی های تغذیه ای پیشگیری کرد. همچنین از طریق ایمن سازی و پیشرفت بهداشت، بسیاری از بیماری های عفونی قابل جلوگیری هستند. مردم در حال حاضر به خاطر کاهش شدید شیوع بیماری های عفونی و کمبود تغذیه ای، زندگی طولانی تری دارند و مستعد ابتلا به بیماری های مزمن که بیشترین موارد بروز را در میان سالی و سال های آخر عمر دارند، شده اند. چاقی، پر فشاری خون، بیماری های قلبی – عروقی، سکته، سرطان، دیابت، ملیتوس، پوکی استخوان و بیماری های کبدی مشکلات عمده بهداشتی در کشورهای توسعه یافته هستند که با افزایش رفاه مردم در کشورهای در حال توسعه نیز شروع به تظاهر نموده است.
مهارت های تغذیه ای
غذا مفاهیم بسیاری دارد:
می دانیم غذایی که می خوریم برای زندگی ما ضروری است، غذا انرژی فراهم می کند، ماهیچه ها، استخوان های اعصاب، مغز، چشم ها، مو و تمام اجزای بدن ما را می سازد، اعمال آن ها را حفظ و تنظیم می کند. اما معنی غذا بیش از تغذیه کردن بدن است. ما از غذا خوردن لذت می بریم. غذا احساس امنیت و شادمانی ایجاد می کند، برای برقراری ارتباط با دوستان به کار می رود، برای بیان حالات خوشی در تعطیلات و به عنوان نماد مذهبی مورد استفاده قرار می گیرد.
غذا بزرگترین مشغله دنیا است.
بخش بزرگی از کار دنیا، تولید، فرآیند کردن و تهیه مواد غذایی است. انسان درصد مهمی از درآمد خود را صرف غذا می کند. بیشتر مردم دنیا بخش اعظم اوقات روز را صرف تولید مواد غذایی و بیشتر درآمدشان را صرف خرید غذا می کنند. در بعضی کشورها کار سه چهارم یا بیشتر جمعیت مستقیما با تولید مواد غذایی در ارتباط است، اما به ندرت غذای کافی تولید می شود و میلیون ها نفر در دنیا دچار گرسنگی مزمن هستند.