مقایسه سیب زمینی شیرین با سیب زمینی معمولی
انواع سیب زمینی ها را بشناسیم !
مقایسه سیب زمینی شیرین با سیب زمینی معمولی
در این مقاله مفصلا انواع مختلف سیب زمینی، خواص و مضرات آن ها را برای شما عزیزان شرح خواهم داد، اگر به سیب زمینی علاقه مند هستید این مطلب را حتما بخوانید.
سیب زمینی گیاهی چند ساله با ساقه های هوایی زاویه دار و منشعب به ارتفاع 40 -60 سانتی متر، برگ ها مرکب و برگچه های آن با ابعاد غیر مساوی است گل ها در راس شاخه های گل دهنده و به رنگ سفید، صورتی و بنفش که رنگ آن ها به تدریج تا رسیدن میوه کمرنگ هستند میوه آن کوچک به رنگ سبز یا سبز مایل به زرد است. معمولا انواع واریته های مختلف سیب زمینی بر مبنای رنگ گل آن ها و همچنین رنگ پوست غده های سیب زمینی آن ها تقسیم بندی می شود. سیب زمینی دارای غده های زیر زمینی متورمی است که در حقیقت قسمتی از ساقه زیر زمینی آن محسوب می شود و از نظر گیاه شناسی ساقه تغییر شکل یافته ای است که پر از ماده فکول است.
در روی پوست غده سیب زمینی گودال های کوچکی دیده می شود که در حقیقت جوانه هایی در آن قرار دارد و همین جوانه هاست که هر یک مستقلا در صورتی که کاشته شود منشا یک ساقه هوایی و یک گیاه جدید خواهد بود. سیب زمینی به طور وحشی و خودرو بومی آمریکای جنوبی می باشد ولی به سایر مناطق دنیا گسترش یافته و در اغلب کشورها کاشته می شود.
ماده فکول در سیب زمینی
فکول که در غده سیب زمینی به مقدار زیاد وجود دارد ماده معمولا سفید پودر شونده ای است که در عده زیادی از گیاهان ولی بیشتر در غده سیب زمینی درست می شود. فکول در حقیقت از نظر شیمیایی نشاسته است ولی نشاسته عموما به ماده سفید رنگی که از دانه غلات مانند گندم، برنج، ذرت و .. گرفته می شود اطلاق می گردد ولی ماده محتوای غده سیب زمینی را به جای نشاسته معمولا فکول می گویند.
جوانه های سیب زمینی و عامل مسمومیت در بدن
برگ و گل و میوه سیب زمینی سمی است و با خوردن آن مسمومیت ایجاد می شود، مقدار سولانین موجود در غده آن خیلی کم است و از 0/10 درصد نیز خیلی کمتر است ولی اگر غده ها در اثر بد نگهداشتن و مدتی در مقابل نور بودن به رنگ سبز در آیند مقدار سولانین آن ها زیاد می شود و تا 5-4 برابر بیشتر می گردد و به حدود 0/50 درصد می رسد در این حالت خوردن غدهای سیب زمینی مسمومیت ایجاد می کند، زیرا اگر مقدار سولانین از 0/20 درصد بیشتر باشد عوارض مسمومیت در بدن دارد.