معرفی گیاه کینگو یا ژینکو

4499 بازدید
12 مهر 97
سمانه
بروزرسانی شده در تاریخ 24 آذر 1400

معرفی گیاه کینگو یا ژینکو و آشنایی با خواص آن

درختی چینی است که در ایران پرورش داده می شود و با نام چینی آن گینکو و ژینکو شناخته می شود. سابقا گیاه شناسان این درخت را از سوزنی برگ ها می دانستند و به همین روش در فرهنگ های کشاورزی و فنی قدیم نظیر لاروس کشاورزی های قدیم نوشته شده که گیاه از خانواده بازدانگان سوزنی برگان می باشد ولی این طبقه بندی دیگر معمول نیست و اکنون گیاه را در طبقه حد فاصل بین نهان زادان و بازدانگان محسوب می دارند. از درختان بومی چین و ژاپن است ولی در حال حاضر در تمام مناطق معتدل کره زمین کاشته می شود در ایران نیز وارد شده و چند درخت آن در شمال کاشته شده است.

مشخصات کینگو

ژینکو درختی است دو پایه به بلندی 7-10 متر برگ های آن پهن موج دار بادبزنی شبیه برگ های پرسیاوشان ولی خیلی بزرگتر، هر برگ دو قسمت یا دو لوب دارد به این علت آن را بالوب گویند. شکوفه های آن که به رنگ سبز روشن است معمولا در شب های بهار باز می شود و پس از باز شدن می افتد به این دلیل معمولا گل های آن به ندرت روی درخت دیده می شود.

 

معرفی گیاه کینگو یا ژینکو

معرفی گیاه کینگو یا ژینکو

 

گیاه ژینکو رو بشناسیم

از نظر میوه درختی است پر بار، میوه آن شبیه دانه نیلوفر آبی است و به تعداد زیاد روی شاخه ها ظاهر می شود و معمولا پس از دوره یخ بندان  می رسد. دانه آن که در بازار عرضه می شود سفید تیره کمی دراز به طول 1 – 2/5 سانتیمتر است. پوست آن صاف و سخت به رنگ قهوه ای روشن از دو طرف دیده می شود و چینی ها بر حسب اینکه دانه دارای 3 یا 3 خط برآمده باشد برای آن خواص متفاوتی قایل هستند.

مغز دانه آن از دو لبه زرد رنگ تشکیل می شود که روی آن ها را یک پوسته نازک و ظریف قرمز رنگی پوشانده است. در چین از این مغز مانند مغز نیلوفر آبی استفاده می کنند و در عروسی ها مصرف می نمایند. تکثیر این درخت از طریق کاشت دانه یا کاشت پا جوش و یا قلمه پاشنه دار آن صورت می گیرد.

ترکیبات شیمیایی کینگو

در غشای گوشتی و  ضخیم دانه بایلوبول اسید و گینک گولیک اسید یافت می شود. این دو ماده یک مایع چسبنده بدبویی را تشکیل می دهند و این ماده ممکن است پوست را تحریک و ملتهب کند. در دانه گیاه نشاسته، قند، گینک گول، ژینول، آسپاراژین، آرژی نین و گینک گولیک اسید یافت می شود.

توجه:

اگر از مغز دانه گیاه زیاد خورده شود آثار سمی از خود نشان می دهد به خصوص در بچه ها بیشتر این آثار دیده می شود. علایم مسمومیت آن تشنج، تب بالا، ناراحتی عمومی، نگرانی، استفراغ، اسهال و تورم پوست توام با قرمزی و خارش می باشد.

 

همچنین بخوانید: گینکو گیاهی شفابخش

 

خواص کینگو

در چین آن را قابض، نرم کننده سینه و مسکن، ضد سرفه، تصفیه کننده خون، کمک کننده هاضمه، ضد کرم، تب بر و آنتی بیوتیک می دانند. شیره میوه این گیاه اثر مقوی محدود کننده و بازدارنده رشد باکتری مولد توبرکولوزیس دارد. مغز آن برای ریه مفید است و همچنین برای تحلیل و پراکنده کردن بلغم، برای معالجه و کنترل آسم، تسکین سرفه، رفع ناراحتی های کلیه، ادرار دردناک و ترشحات سفید سوزاکی مهبل، خنازیر و بیماری های پوست مفید است.

میوه تازه و جوان آن را با قسمت سبز گوشتی آن در روغن کلزا می خیسانند، پس از آن روزی یک بار از آن می خورند برای معالجه سل بسیار موثر است، قشر گوشتی دانه آن به طور تازه سوزاننده است و به عنوان حشره کش استعمال می شود.

از عصاره برگ های آن به عنوان باز کننده عروق و تسریع گردش خون در شریان ها و رفع عوارض نارسایی گردش خون نظیر سردرد، سرگیجه، فراموشی و ضعف بینایی استفاده می شود.

معرفی گیاه کینگو یا ژینکو

معرفی گیاه کینگو یا ژینکو

گیاه ژینکو در آلمان

در آلمان از عصاره برگ های این گیاه همراه با استون به شکل قرص درست کرده و در بازار دارویی تحت نام تجاری روکان عرضه می شود و برای تسریع گردش خون و رفع عوارض نارسایی گردش خون تجویز می گردد که برای برخی از بیماری های ناشی از عوارض نارسایی گردش خون مفید.

کینگو در کتاب معروف طب سنتی چینی به عنوان گیاه شفابخش برای ناراحتی های قلب و ریه آورده شده است. پزشکان چینی از این گیاه برای درمان آسم و ورم دست و پا در اثر سرمازدگی استفاده می کرده اند. ژاپنی ها و چینی ها در روزگاران کهن تخم بو داده این گیاه را برای رفع ناراحتی های هاضمه و پیگیری از مستی می خورند.  همچنین این گیاه را برای تامین عمر دراز به کار می برند و در تهیه اکسیر عمر دراز از این گیاه به عنوان جزیی از ترکیبات استفاده می کردند.

گیاه کینگو در اروپا

این گیاه در سال 1730 از چین به اروپا وارد شده و در حال حاضر در اغلب پارک ها و خیابان های اروپا و سایر مناطق معتدل دنیا کاشته می شود و با این که از قرن 18 باغبان ها این درخت را در تمام اروپا می کاشتند کارشناسان گیاه درمانی و پزشکان اروپا توجهی به خواص درمانی آن نداشتند ولی از اوایل قرن بیستم به کاربردهای پزشکی این گیاه پی برده و در سطح گسترده ای در نسخه های پزشکی وارد شده است به طوری که سالیانه در حدود 500 میلیون دلار از این گیاه در فروشگاه های داروهای گیاهی اروپا و آمریکا فروخته می شود.

یکی از خاصیت های این گیاه که بسیار مورد توجه است توانایی آن در دخالت در فعالیت ماده ای است به نام پی آ اف، بر مبنای تحقیقات این ماده در تعداد بی شماری از فعالیت ها و فرآیندهای بیولوژیک بدن از جمله در حمله های آسمی، بازپس زدن اعضای پیوندی، جریان خون در شریان ها و سرانجام لخته شدن خون در داخل رگ ها که در جریان حمله های قلبی پیش می آید دخالت دارد.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

عرق جینکو را با خواص ضد آلزایمر، کاهش فشار خون، تسکین وزوز گوش، تقویت عملکرد مغز، ضد افسردگی، ضد آلرژی و حساسیت، ضد سرفه، تب بر، بدون هیچ اسانس و افزودنی شیمیایی، از فروشگاه عطارک تهیه نمایید.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0