معرفی گیاه جاشیر و خواص درمانی آن در طب سنتی
آخرین به روزرسانی 22 مهر 1398
با گیاه جاشیر و خواص درمانی آن آشنا شوید
جاشیـر گیاهی است که گونه های مختلف آن در ایران با نام های جاشیر، جاوشیر، جواشیر، گاو شیر، کوشیر و جاوشی نامیده می شود. در کتب طب سنتی صمغی که از این گیاه گرفته می شود، جاوشیر نام دارد. به هندی نیز گونه ای از گیاه را جاوشی و جوواشور می نامند. معمولا در بازار دارویی جاوشیر به صمغ رزینی که از گیاه جاوشیر گرفته می شود، می گویند که در طب سنتی مورد استفاده قرار می گرفته است. البته لازم به ذکر است که دانه و برگ های گیاه جاشیر نیز مصرف دارویی دارد. در ادامه این مقاله معرفی گیاه جاشیر و خواص درمانی آن می پردازیم.
معرفی گیاه جاشیر
جاشیر گیاهی است چند ساله، علفی که بلندی ساقه آن در حدود یک متر است. ساقه آن نیز استوانه ای پوشیده از تار سفید پنبه ای که به ساقه رنگ خاکستری سفید می دهند. در بعضی گونه ها خوابیده، برگ های آن ساده، کامل، بیضی، پهن نامنظم، زبر و خشن، کناره برگ ها دارای دندانه و بسیار سبز است. گل های آن چتری مرکب، زرد رنگ و خوشبو می باشد. تخم های نیز آن سیاه رنگ و در اندازه انیسون است.
از ریشه گیاه در ناحیه یقه گیاه با تیغ زدن و خراش و شکاف شیره ای خارج می شود که به تدریج در مقابل هوا سفت می شود. این شیره صمغ رزینی جاوشیر است، البته از ساقه گیاه نیز گرفته می شود ولی کیفیت صمغ ساقه پست تر از صمغ ریشه است. در گیاه یک اسانس وجود دارد که در عطرسازی مورد توجه و مصرف است.
معرفی گیاه جاشیر و خواصش
آیاگیاه جاشیر برای فشارخون بالا ضرردارد؟
واقعا خوب بود توضیحات تون استفاده ث
بادرود وسلام
مطالب خوب بوداماکافی ووسیع نبود عشایرترک زبان این گیاه راچاشخیر(احتمالابه غلط)تلفظ میکنند ،غنی بودن این گیاه ازموادمعدنی باعث شده موقع چراسریعا معده گوسفنددچارتولیدگازشدیدشده ودرصورت تعلل بدون فوت وقت باعث ترکیدن معده (شکمبه)حیوان میگردد اثارچرای گوسفند بااین گیاه تحریک قوای جنسی زیادبره های نرشده امااثرمهمترازان کیفیت عالی گوشت گوسفندوهمچنین واکسینه شدن باطیف وسیع نسبت به خیلی ازامراض مصرف کننده گوشت ان حیوان تابیش ازده سال میگرددمتاسفانه ماهنوز نتوانسته ایم تعادلی منطقی وحدومرزی عقلانی برای تقاطع منافع طب نوین وطب سنتی تعریف وایجادکنیم ،بنده خیلی اسان دردوران کرونا بااستفاده ازشیرماک گوسفند(اغز وبولامه)خودرابیمه کرده هرگزمبتلا به کرونانشدم (بولامه دز پایینتری داشته درعوض قابلیت خوراکی بهتری دارد)
درخاتمه ،حسرت میخورم چراعمرم به بطالت(رشته دانشگاهی غیرگیاهان سنتی)اختصاص دادم درحالیکه استعدام انچنان بودکه گویی زبان گیاهان راهم بلدبودم !!!
ممنون از توضیح و توجیه شما عالی بود استفاده کردم
بادرود وسلام
مطالب خوب بوداماکافی ووسیع نبود عشایرترک زبان این گیاه راچاشخیر(احتمالابه غلط)تلفظ میکنند ،غنی بودن این گیاه ازموادمعدنی باعث شده موقع چراسریعا معده گوسفنددچارتولیدگازشدیدشده ودرصورت تعلل بدون فوت وقت باعث ترکیدن معده (شکمبه)حیوان میگردد اثارچرای گوسفند بااین گیاه تحریک قوای جنسی زیادبره های نرشده امااثرمهمترازان کیفیت عالی گوشت گوسفندوهمچنین واکسینه شدن باطیف وسیع نسبت به خیلی ازامراض مصرف کننده گوشت ان حیوان تابیش ازده سال میگرددمتاسفانه ماهنوز نتوانسته ایم تعادلی منطقی وحدومرزی عقلانی برای تقاطع منافع طب نوین وطب سنتی تعریف وایجادکنیم ،بنده خیلی اسان دردوران کرونا بااستفاده ازشیرماک گوسفند(اغز وبولامه)خودرابیمه کرده هرگزمبتلا به کرونانشدم (بولامه دز پایینتری داشته درعوض قابلیت خوراکی بهتری دارد)
درخاتمه ،حسرت میخورم چراعمرم به بطالت(رشته دانشگاهی غیرگیاهان سنتی)اختصاص دادم درحالیکه استعدام انچنان بودکه گویی زبان گیاهان راهم بلدبودم !!!