معرفی فوفل و خواص و عوارض آن
معرفی فوفل و خواص و عوارض آن که بد نیست بدانیم
به فارسی نخل هندی، پوپل و فوفل و در کتب طب سنتی فوفل آمده است.
مشخصات فوفل
درختی است زیبا، بلند شبیه نخل، تنه آن باریک و دراز و برگ های آن پهن بزرگ، مرکب پری و مجتمع به طور گروهی در انتهای ساقه درخت ظاهر می شود. از میوه آن ماده کاشو را به دست می آورند. کاشو ماده قابض مقوی معده و محرک است که از چوب یک نوع آکاسیا گرفته می شود.
میوه فوفل در ابعاد یک تخم مرغ می باشد، مادام که نارس است رنگ پوست خارجی آن سفید ولی پس از رسیدن رنگ آن زرد نارنجی می شود. در داخل میوه فوفل یک عدد دانه بیضی شکل که درازای آن در حدود 2 سانتیمتر است قرار دارد که رنگ غشای نازک آن قهوه ای است. طعم دانه تلخ و قابض و بویی شبیه بوی پنیر دارد.
از دانه درخت فوفل مخلوط با اجزای دیگر برای تهیه ماستیک یا سقزی به نام بتل استفاده می شود. بتل ماده است که جویدن آن موجب ازدیاد ترشح بزاق می شود. درخت فوفل بومی مناطق حاره آسیا از جمله هند و مالزی و سیلان و فرموز و جنوب چین می باشد و در ایران تا به حال دیده نشده است.
ترکیبات شیمیایی فوفل
از نظر ترکیبات شیمیایی در گیاه فوفل مواد ایزوگووسین، کولین، آلکالوئیدهای آرکائین، آرکائیدین، آرکولین و گوواسین وجود دارد. در میوه آن آلفا کاتچین و در دانه آن آرکودین و آرکاتین یافت می شود. آرکولین در قورباغه و موش ایجاد تشنج می نماید. آرکولین اثری شبیه به اثر نیکوتین دارد در دانه فوفل حدود 15 درصد تانن، حدود 14 درصد مواد چرب، کمی قند ساکاروز، مانان و گالاکتان و … وجود دارد.
معرفی فوفل و خواص و عوارض آن
تشکر از اطلاعات ودید گاه شما درحدود ۲روزه دمنوش فوفل مصرف کردم با عذ ر خواهی از شما کرم نواری روی مدفوع حرکت میکرد دیدم بی ادبی نباشه. ……..ممنون از شما دست اندر کاران
عرض ادب و احترام
سپاس فراوان برای ثبت تجربه و نظرتون و خوشحالیم که این مقاله نیز براتون مفید بوده ست.
موفق و پیروز باشید!