مسمومیت خونی یا سپتیسمی چیست و روش های درمان طبیعی آن
درمان طبیعی مسمومیت خون
مسمومیت خونی از نظر پزشکی به عفونت میکروبی حاصل در خون اطلاق می شود که سبب بروز علایم غیرمطلوب و خطیر می گردد. مسمومیت خون ممکن است درجات مختلف داشته باشد یعنی خفیف یا شدید و یا بسیار شدید باشد. ریشه و علت هر نوع مسمومیت خون سوء تغذیه و عادات غلط زندگی است و به هیچ وجه عفونت میکروبی در آن دخالتی ندارد. اگر رگ های کسی که خونش آکنده از مواد سمی است خراش یا بریدگی و له شدگی پیدا کند که بدان وسیله میکروب هایی وارد خونش می گردد در اینجا میکروب ها نیستند که موجب مسمومیت خون می شوند، بلکه وجود مسمومیت خون است که باعث آن می گردد.
مسمومیت خونی چیست؟
میکروب هایی که از راه بریدگی یا خراش وارد دستگاه های بدن می شوند با تشکیل هسته ای کانون اصلی عفونت را ایجاد می کنند و مواد سمی که با تشکیل هسته کانون اصلی عفونت را ایجاد می کنند و مواد سمی که به وسیله جریان خون حمل می گردد گرداگرد این هسته جمع می شوند.
جمع شدن مواد سمی در اطراف هسته ای که کانون عفونت است منجر به ایجاد وضعی می شود که آن را مسمومیت خون می نامیم. از آنچه گفته شد چنین بر می آید که شدت این حالت همواره منوط به وضع سلامت عمومی و چگونگی حالت خون شخص مبتلاست نه شرایط یا عوامل خارجی، در این صورت به خوبی واضح می شود که چرا برخی از مردم نسبت به عده ای دیگر استعداد بیشتری برای ابتلای به مسمومیت خون دارند و چرا در برخی موارد این بیماری سخت تر از موارد دیگر است.
بنابراین همواره حالت عمومی افراد و کیفیت خون آن هاست که می تواند در ایجاد مسمومیت عامل موثری باشد. اگر بخواهیم موضوع میکروب و عفونت به وسیله عامل خارجی را مورد توجه قرار دهیم باید تمام آنچه که در مورد مسمومیت خون گفته ایم نادیده بگیریم.
همچنین بخوانید: اقدامات اولیه در مسمومیت های اتفاقی
درمان مسمومیت خونی
واضح است که مسمومیت خون در هر مورد برحسب وضع عمومی بیمار و موضع اختلال با مورد دیگر فرق می کند لیکن دستورهای درمانی کلی و برای کسانی است که نمی توانند از وجود متخصص صلاحیت دار درمان طبیعی استفاده کنند.
دستورهای درمانی کلی:
- امساک در غذا به مدت سه الی هفت روز و حتی بیشتر با آب پرتقال و آب اولین شرط لازم معالجه است.
- مدت امساک در هر مورد بر حسب شدت بیماری متفاوت است.
- بیمار باید در صورت لزوم در بستر بماند تا آن که در تمام مدت بیماری در منزل به استراحت بپردازد.
- در دوره امساک و در صورت لزوم از آن پس نیز باید روده ها را همه شب به وسیله تنقیه آب گرم پاک کرد و در صورت امکان روزانه حمام کامل سولفات منیزی گرفت. (اگر حمام کامل امکان پذیر نباشد قسمت عفونی شده را روزی چند مرتبه در محلولی که حاوی 250 گرم سولفات منیزی در یک لگن آب گرم یا یک قاشق مرباخوری از نمک در یک جام آب داغ باشد حمام دهند.) حمام دادن قسمت عفونی شده حتی پس از حمام کامل نیز بسیار مفید خواهد بود.
رژیم تمام میوه و درمان مسمومیت خونی
با انجام تدابیر فوق علایم مسمومیت به زودی رو به کاهش می رود و از آن پس می توان رژیم تمام میوه را برای مدت چند روز عملی ساخت و هرچه دوره نقاهت افزایش یابد برنامه غذایی کامل هفتگی آغاز کرد. البته به هر اندازه که اختلالات کاهش یابد می توان از دفعات حمام کاست و فاصله تنقیه را نیز طولانی تر کرد. مشت مال یا اسفنج و حمام نشسته و تمرین را می توان به منظور افزایش نیروی جسمانی بیمار انجام داد و استفاده از زندگی مرتب و سالم را نیز باید به بیمار آموخت و او را به تمرین در خارج منزل تا حد ممکن تشویق کرد. روش های درمانی ساده فوق می توانند در مسمومیت های معمولی خون موثر باشند و هیچ گونه خطری از لحاظ ایجاد عوارض وجود نخواهد داشت. در درمان و پاکسازی خون، داروهای بازدارنده و ضدعفونی کننده طبی به هیچ وجه به کار نرود.
از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
عرق بادرنجبویه را با خواص تقویت مغز و اعصاب و حافظه و قلب، بازکننده رگ های قلب، تقویت حواس پنجگانه، درمان خستگی های روحی عصبانیت و بی حوصلگی، سردردهای عصبی و تنگی نفس، ضد استفراغ دوران بارداری، درمان کابوس شبانه، بدون هیچ اسانس و افزودنی شیمیایی، از فروشگاه عطارک تهیه نمایید.