مزاج شناسی و داستان های خلق و خوی هر فرد

219 بازدید
23 تیر 03
سمانه
بروزرسانی شده در تاریخ 23 تیر 1403

مزاج شناسی و داستان های خلق و خوی هر فرد

مزاج شناسی روشی در تشخیص بیماری در قدیم بود که توسط پزشکان و فیلسوفان یونان و روم باستان پایه گذاری گردید. در این روش جزئیات یک ترکیب فرضی و همچنین عملکرد بدن انسان شرح داده می شود. این روش مزاج شناسی و خلط های چهارگانه از سال ۱۸۵۰ با ظهور نظریه میکروبی بیماری ها و کشف این که علت بسیاری از بیماری ها که قبلاً فکر می شد از برهم خوردن تعادل مزاج هستند در حقیقت به دلیل عوامل بیماری زا هستند شروع به از بین رفتن کرد. پزشکی نوین نه تنها طب سنتی بلکه بسیاری از طب های دیگر را نیز رد کرده است. پزشکان به این مسئله سندروم فرهنگی می گویند.

چهار مزاج اصلی داریم: دموی، بلغمی، سوداوی، صفراوی هر یک از مزاج ها ویژگی های شخصیتی خاصی دارند و بدن آنها برای ابتلا به برخی بیماری ها مستعدتر است. مزاج را می توان با رژیم غذایی و ورزش تغییر داد یا تعدیل کرد.

انواع مزاج ها

۱. مزاج دموی: مزاج گرم وتر

در مزاج شناسی اسم مزاج دموی را زیاد می شنویم. افرادی که مزاج دموی (مزاج دموی به انگلیسی: Sanguine) دارند، اجتماعی هستند و خصوصیات شخصیتی همچون خوش برخورد و برون گرا بودن را از خود نشان می دهند. این افراد سعی می کنند که هرآنچه در توان دارند را برای دیگران انجام دهند و به طورکلی برای کمک کردن همیشه آماده اند. مزاج دموی رایج ترین نوع مزاج است.

برخی از افراد مزاج “فوق دموی” دارند زیرا خیلی پرحرف و فعال هستند، به نحوی که گاهی بودن در کنار آنها ممکن است طاقت فرسا باشد.

این افراد دارای طیف وسیعی از احساسات و رفتار هستند و از موقعیت هایی که می توانند در آنها با محیط خود تعامل داشته باشند یا محیط اطراف خود را تغییر دهند، لذت می برند.

خصوصیات اخلاقی مزاج دموی

افرادی با مزاج دموی، بازیگوش، سرزنده و خوش بین هستند و معمولا عجولانه و بدون فکر عمل می کنند. این افراد حس شوخ طبعی خوبی دارند، می توانند دیگران را به خوبی سرگرم کنند و خودشان هم به راحتی سرگرم می شوند. به علاوه مهربان و رک هستند، به راحتی ارتباط دوستانه برقرار می کنند و به دیگران اعتماد می کنند.

وقتی برای اولین بار فردی با مزاج دموی را می بینید، احساس می کنید خیلی وقت است که او را می شناسید.

بیش فعالی این افراد اغلب منجر به فراموش کاری و بی نظمی می شود. افراد دارای این نوع مزاج روحیه رقابتی دارند. آنها بر دنیای ورزش، سیاست و تجارت تسلط دارند. به علاوه از این که تصویر بدی در ذهن دیگران ایجاد کنند می ترسند و بیشتر از هر چیزی می خواهند که پذیرفته شوند و بهترین باشند.

۲. مزاج بلغمی: مزاج سرد وتر

مزاج بلغمی (مزاج بلغمی به انگلیسی: Phlegmatic) نیز رایج است، اما تقریبا برعکس مزاج دموی است. افرادی با این نوع مزاج درون گرا هستند، اما برای رسیدن به یک هدف مشترک با دیگران همکاری می کنند. این افراد اغلب سلطه پذیر (منفعل) به نظر می رسند و برای رسیدن به یک هدف خاص، جاه طلبی و انگیزه کافی را ندارند.

افراد دارای مزاج بلغمی بی خیال، خونسرد و آرام هستند و احساساتی نیستند. آنها بلاتکلیف و نامصمم هستند و خوشحال می شوند که دیگران به جای آنها تصمیم بگیرند.

خصوصیات اخلاقی مزاج بلغمی

افراد دارای مزاج بلغمی دیر با دیگران صمیمی می شوند اما خیلی راحت دوست پیدا می کنند. به راحتی می توان با این افراد کنار آمد، زیرا خیلی توافق پذیر و صبور هستند. این افراد در برابر تغییرات مقاومت می کنند.

 

مزاج شناسی و داستان های خلق و خوی هر فرد

مزاج شناسی و داستان های خلق و خوی هر فرد

 

۳. مزاج مالیخولیایی یا سوداوی: مزاج سرد و خشک

بیشتر افراد وقتی کلمه سوداوی (مزاج سوداوی به انگلیسی: Melancholic) را می شنوند به افسردگی فکر می کنند. بااین حال، افراد دارای این نوع مزاج لزوما افسرده نیستند، بلکه بیشتر محتاط اند. این افراد به جزئیات و کیفیت اهمیت زیادی می دهند، به همین خاطر است که اغلب کمال گرا هستند. همچنین در فهمیدن این که چه چیزی درست است وسواس زیادی به خرج می دهند.

مزاج سوداوی پیرو قانون است. آنها در محیط های ناآشنا محتاط اند، اما هنگام مواجهه با موقعیت های نامطلوب می توانند پرخاشگر شوند. این افراد تودار، درون گرا و منطقی هستند.

برای عملکرد بدون اضطراب، این افراد نیاز دارند که یک نقشه کامل داشته باشند و آن را موبه مو دنبال کنند.

خصوصیات اخلاقی مزاج سوداوی

این افراد علائمی از مضطرب بودن را نشان می دهند و نگران آینده و نظر دیگران نسبت به خود هستند. به علاوه گاهی به طور افراطی به این فکر می کنند که اگر به گذشته بر می گشتند چه چیزهایی را تغییر می دادند. به همین خاطر به نظر می رسد که این افراد در برابر زندگی در زمان حال مقاومت می کنند و بیشتر درگیر گذشته و آینده هستند.

این افراد خیلی منظم و وقت شناسند و از دیگران نیز همین انتظار را دارند. آنها قبل از تصمیم گیری، تا جای ممکن اطلاعات جمع آوری می کنند و سوالات خاصی می پرسند تا مطمئن شوند که تصمیم درستی می گیرند. به علاوه اغلب شکاکند و تا زمانی که از هدف کسی مطمئن نشده اند با او صمیمی نمی شوند.

افرادی با مزاج بلغمی ترجیح می دهند زندگی آرامی را با محوریت خانه و خانواده داشته باشند. آنها درگیر دنیای اطراف خود نمی شوند. این افراد خیلی وفادارند و رفتار طرف مقابل را تحمل می کنند اما زمانی که رابطه شان را با کسی قطع می کنند، هیچ وقت به آن رابطه بر نمی گردند.

مزاج شناسی، چطور بفهمیم مزاج ما چیست؟

در قسمت بالا در تعریف مزاج ها عموما به ویژگی های اخلاقی افراد اشاره کردیم، اما مزاج را از روی ویژگی های فیزیکی هم می توان تشخیص داد. در این قسمت به شما می گوییم که چگونه می توان از روی چهره و ظاهر فیزیکی و رنگ زبان مزاج افراد را تشخیص داد.

 

همچنین بخوانید: آشنایی با تیپ های بدنی در آیورودا

 

۱. مزاج شناسی از روی چهره و ظاهر فیزیکی

هر یک از این مزاج ها ویژگی های خاصی هم در چهره و ویژگی ها فیزیکی دارند که در ادامه آنها را بررسی می کنیم.

ویژگی های فیزیکی افراد دموی

افرادی با مزاج دموی، تنومند و قوی هیکل اند و بدنی عضلانی دارند. ساختار بدنی آنها، بیشتر از بافت عضلانی (نسبت به چربی) تشکیل شده است.

از نظر جثه، آنها استخوان های بزرگ تری دارند و صورت، انگشتان، لب ها، اندام ها و اعضای بدن بزرگ تر و قفسه سینه پهن تری دارند. به علاوه بیشتر احساس گرما می کنند و دمای بدن آنها به طور طبیعی بالاتر است.

رنگ صورت آنها صورتی و گلگون است و پوستی نرم و صاف دارند. همچنین دارای موهای مشکی ضخیم و پرپشتی هستند که به راحتی می توان آنها را فر کرد یا به آنها حالت داد.

ویژگی های فیزیکی افراد بلغمی

افراد دارای مزاج بلغمی معمولا بدن حجیم و بزرگی دارند و ساختار بدنشان بیشتر از چربی (نسبت به بافت عضلانی) ساخته شده است. این افراد خیلی سریع وزن اضافه می کنند. اعضای بدن آنها نیز بزرگ و صاف هستند.

افراد دارای مزاج بلغمی معمولا احساس سرما می کنند و هنگامی که کسی آنها را لمس می کند متوجه می شود که سردتر از حد معمول هستند. همچنین این افراد معمولا نسبت به هوای سرد و مرطوب حساس ترند.

پوست آنها روشن، سفید و صاف است و می توان گفت که بهترین پوست را دارند. موهای آنها نیز ابریشمی، صاف، نرم و نازک هستند.

ویژگی های فیزیکی افراد سوداوی

افرادی که مزاج سوداوی دارند معمولا لاغرند و جثه کوچکی دارند. اعضای بدن این افراد بزرگ نیستند. این افراد می توانند هراندازه که دوست دارند غذا بخورند بدون این که چاق شوند. یکی دیگر از ویژگی های مزاج سوداوی این است که این افراد خیلی زود احساس سرما می کنند.

پوست آنها رنگ تیره ای دارد و این احتمال وجود دارد که روی پوستشان لکه های تیره ایجاد شود. پوست آنها خشک و زبر و موهایشان زبر، مجعد و فرفری است. آنها همچنین موهای زائد زیادی دارند.

ویژگی های فیزیکی افراد صفراوی

افراد دارای مزاج صفراوی معمولا قدبلند و لاغر هستند. آنها جثه کوچکی دارند. برای مثال، انگشتان، لب ها و سایر قسمت های بدنشان خیلی بزرگ نیستند و احتمال این که دچار اضافه وزن شوند خیلی پایین است. پوست آنها معمولا زرد و خشک است.

افراد دارای مزاج صفراوی مدام احساس گرما می کنند و دمای بدن آنها خیلی زود بالا می رود که این حالت ممکن است باعث هایپرترمی شود.

این افراد سیاهرگ های بزرگ تری دارند که برجسته هستند و به راحتی می توان آنها را از روی پوست دست ها و پاها دید. این افراد همچنین نبض قوی تری دارند.

کلام پایانی

در این مطلب در مورد مزاج شناسی یاد گرفتیم چهار مزاج اصلی داریم: دموی، بلغمی، سوداوی، صفراوی. هر مزاجی ویژگی های خلقی و جسمی خاص خود را دارد. برای این که مزاج متعادلی داشته باشید، می توانید بر اساس نوع مزاجتان، تغذیه و انواع خاصی از ورزش را در سبک زندگی تان بگنجانید.

مزاج شناسی و مسائل مربوط به آن در حوزه طب سنتی قرار می گیرد. پس اگر در این زمینه کنجکاوید یا نمی دانید مزاجتان چیست بهتر است با یک متخصص طب سنتی مشورت کنید.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

نمک اپسوم آلمانی را با خواص کاهش درد عضلات و درد، بهبود کیفیت خواب، کاهش استرس، سم زدایی، لایه برداری پوست، بهبود سلامت مو و… بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0