مبتلایان به فشار خون بالا روزه نگیرند

2187 بازدید
13 خرداد 97
سمانه
,
بروزرسانی شده در تاریخ 26 آذر 1400

مبتلایان به فشار خون بالا روزه نگیرند

فشار خون از موارد ممنوعیت روزه داری است. به طور کلی پزشکان معتقدند که اگر شما بیماری هستید كه فشار خونتان با وجود مصرف دارو، تحت كنترل نیست و فشارهایی بالاتر از ۱۵۰ روی ۹۵ دارید، به هیچ وجه مجاز به روزه داری نیستید اما اگر فشار خونتان با مصرف دارو تحت كنترل است، با قدری تغییر در مصرف داروها زیر نظر پزشک متخصص می‌توانید با احتیاط روزه بگیرید.

فشار خون بالا خصوصا در افراد مسن بسیار شایع است. تقریبا در حدود یک نفر از هر چهار نفر از فشار خون بالا رنج می برند. در بیماران جوانتر در مردان شایعتر است ولی در سنین بالاتر در زنان بیشتر از مردان دیده می شود. به طور کلی با افزایش سن خطر ابتلا افزایش می یابد.

علت ایجاد فشار خون بالا چیست؟

علل بروز این بیماری هنوز به طور کامل شناخته نشده است. در بیشتر موارد افزایش مقاومت محیطی عروق مسئول افزایش فشار خون است که خود علل متفاوتی دارد. عوامل مستعد کننده بیشتر مردم (نزدیک به نود و پنج درصد آنها) از نوعی افزایش فشار خون رنج می برند که علت مشخصی برای آن یافت نشده است. به این فرم، افزایش فشار خون اولیه گفته می شود.

عوامل زیر در بروز افزایش فشار خون اولیه موثر هستند :

  • سن : در مطالعات مختلف نشان داده شده است که سیر پیشرونده افزایش فشار خون با افزایش سن ارتباط دارد.
  • ژنتیک : به خوبی اثبات شده است که عوامل ژنتیکی که به ارث می رسند با افزایش فشار خون ارتباط دارند.
  • نژاد : سفید پوستان و نژاد هند و اروپایی بیشتر دچار افزایش فشار خون می شوند.
  • عوامل محیطی : مانند چاقی، الکل، نمک زیاد و استرس نیز موثر هستند.
مبتلایان به فشار خون بالا روزه نگیرند

مبتلایان به فشار خون بالا روزه نگیرند

افزایش فشار خون ثانویه

پنج درصد باقی مانده مبتلایان به فشار خون افزایش یافته علت مشخصی برای بیماری خود دارند. به این نوع، افزایش فشار خون ثانویه گفته می شود. عوامل زیر در بروز این نوع افزایش فشار خون موثر هستند.

  • بیماری کلیوی : به دلیل احتباس آب و نمک در بدن موجب بالا رفتن فشار خون می شود. این افزایش، خود می تواند باعث ایجاد بیماری کلیوی شود و یا آن را بدتر کند.
  • بیماری های غدد درون ریز : مانند سندرم کوشینگ، هایپرپلازی آدرنال و فئوکرومو سایتوما
  • داروها و سموم : افزایش فشار خون می تواند عارضه جانبی استروئیدها، الکل، کوکائین، سیکلوسپورین و اریتروپوئیتین باشد.

مصرف مواد حاوی تیروزین مانند برخی از پنیرها در افرادی که از داروهای ضد افسردگی خاصی استفاده می کنند ممکن است منجر به حمله افزایش فشار خون در این افراد شود. خطر افزایش فشار خون در زنانی که از قرص های ضد بارداری استفاده می کنند، بیشتر است. مقاومت به انسولین فشار بالا در اوایل بارداری ممکن است نشان دهنده افزایش فشار خون اولیه باشد. فشار خون بالا در نیمه دوم حاملگی پره اکالمپسی نامیده می شود که معمولا اگر کنترل شود، پس از زایمان از بین می رود و مشکل جدی ایجاد نمی کند.

 

همچنین بخوانید: درمان فشار خون بدون دارو

 

خطرات فشار خون بالا

فشار خون بالا یک عامل خطر مهم در ایجاد نارسایی قلبی است. همچنین می تواند موجب نارسایی کلیه، مشکلات عروق محیطی، تخریب عروق شبکیه چشم، سکته مغزی و حمله قلبی شود به همین دلیل پیشگیری و درمان آن بسیار مهم است. اگر میزان فشار خون به سرعت بالا رفته و به حدود 300/12 برسد به آن فشار خون بدخیم گفته می شود که آسیب زیادی ایجاد می کند و موجب مرگ و میر می شود.

 برای کمک به کاهش عوارض بهتر است:

  • سیگار ترک شود تا آسیب عروقی کمتر گردد
  • کاهش وزن با رژیم غذایی و یا ورزش
  • کاهش مصرف نمک و اجتناب از مصرف غذاهایی که شور تهیه می شوند
  • افزایش فعالیت بدنی و ورزش منظم
  • کاستن از استرس

برای کنترل فشار خون پزشک ممکن است داروهای مختلفی تجویز کند که مکانیسم های متفاوتی دارند. اگر به اندازه کافی موثر نباشد داروهای دیگری اضافه می شوند. انتخاب دارو به عوامل متعددی از جمله شرایط جسمانی فرد بستگی دارد.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

معجون فشار خون را با خواص تنظیم فشار خون های عروقی و عصبی، دفع سموم بدن، بدون هيچ اسانس و افزودني شيميايي، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0