قوانین طلایی برای اینکه هرگز مسموم نشویم
آشنایی با قوانین طلایی برای اینکه هرگز مسموم نشویم
بیشتر اوقات، اشتباهاتی در نوع پخت و نحوه نگهداری غذا، موجب بروز مسمومیت و آلودگی مواد غذایی می شود. تعدادی از این اشتباهات عبارتند از :
- طولانی بودن فاصله بین تهیه و مصرف غذا
- نگهداری غذاهای آماده به مدت طولانی در درجه حرارت مناسب برای رشد باکتری ها
- عدم استفاده از حرارت کافی
- آلودگی های ثانویه
- تماس افراد آلوده با غذا
سازمان جهانی بهداشت در مقابل این اشتباهات توصیه هایی دارد که خطر آلودگی، بقا و تکثیر عوامل بیماری زا را در غذاها کاهش می دهد. با توجه به تعدد فرهنگ ها، این قوانین و توصیه ها باید به عنوان مدلی برای راه حل های علمی خاص هر فرهنگ در نظر گرفته شوند. بنابراین مجریان باید این قوانین را با وضعیت کشور خود که شامل عادات خاص تهیه غذا در یک فرهنگ است، سازگار کنند.
قوانین طلایی برای اینکه هرگز مسموم نشویم
نگهداری از غذاهای پخته :
در برخی شرایط به منظور تامین ایمنی و سلامت غذا، از غذای فرآورده شده (پروسه شده) استفاده نمایید. همچنین غذای پخته را فورا مصرف نمایید. در صورت وجود غذای پخته شده اضافی آن را با دقت ذخیره کنید و در دمای کمتر از پنج درجه درون یخچال نگه داری نمایید، ولی غذای پخته را به مدت طولانی درون یخچال نگهداری نکنید.
غذا را به طور کامل بپزید :
اجازه دهید عملیات پخت به ویژه روی گوشت قرمز، ماهی، مرغ و تخم مرغ به طور کامل انجام شود. غذاهای آب دار مانند سوپ و خورش را، برای اینکه مطمئن شوید دمای آن به هفتاد درجه سانتی گراد رسیده است، تا رسیدن به دمای جوش حرارت دهید. درباره گوشت قرمز و مرغ هم مراقب باشید به طور کامل پخته شوند و صورتی رنگ نباشد. به این دلیل که آشپزی درست و اصولی تمام میکروارگانیسم های خطرناک را از بین می برد. غذاهای حاوی تخم مرغ را در دمای بالای شست درجه سانتی گراد حرارت داده و سپس مصرف کنید.