7 خاصیت قابل توجه قره قات که تاکنون نمی دانستید
7 خاصیت قابل توجه قره قات که تاکنون نمی دانستید
قره قات یا قره قاط گیاهی است درختچه ای، به بلندی حدود دو متر، برگ های آن تقریبا بدون دم برگ، بیضی شکل، نوک تیز و به طول سه تا هشت سانتی متر. گل های آن استکانی به رنگ سفید مایل به سبز یا صورتی است و میوه ی آن به رنگ ارغوانی مایل به سیاه می باشد. این درختچه در جنگل های شمال ایران در طالش، فومن، کلاردشت، لاجیم دیده شده است، در قفقاز نیز می روید. گونه های دیگری از این درخت وجود دارد که در مناطق مختلف اروپا، آمریکای شمالی و شمال آفریقا می روید.
قره قات به نام دیگر قراقات، زقال، مورته، قره قاط، قراقاظ، سیاه گیله، سیاه دار نیز شناخته می شود. طبیعت میوه قره قات سرد و خشک است. برای مصارف دارویی میوه رسیده و برگ های آن را جمع می نمایند.
اجزای قابل استفاده قره قات :
معمولا از برگ هایی که روی شاخه های نازا و بدون گل و میوه قرار دارند استفاده می شود و باید دقت کرد تا برگ ها حین جمع آوری له و شکسته نشوند، زیرا در این صورت پس از خشک شدن رنگ قهوه ای به خود می گیرند که ظاهر مطلوبی نخواهد داشت. میوه آن را پس از رسیدن با دست می چینند و به صورت تازه یا خشک شده و یا مربا مصرف می نمایند. این میوه محتوی تانن و مواد قندی، اسید عالی مواد رنگی ویتامین ث و آ می باشد.
با 7 خاصیت قابل توجه قره قات که تاکنون نمی دانستید
خواص گیاه قره قات :
هر روز عصر میوه آن را مثل چای دم کنید و بنوشید یا هر روز یک مثقال از آن را بکوبید و بخورید. فشار خون بالا را درمان می کند، برای رفع دیابت مفید است، برای قطع خون روی از سینه نافع است، برای رفع تورم قولون و رفع اسهال مفید می باشد.
در مورد خستگی چشم که در اثر خواندن و کار کردن در نور کم ایجاد شده باشد و همچنین در نزدیک بینی های شدید و اختلالات مختلف عروقی شبکیه، اثر شفابخش دارد، شب کوری را رفع می کند و در صنعت داروسازی در ترکیبات دارویی مخصوصی به نام آنتوسیانوزید که به همین منظور است مصرف می شود.