فواید گیاه دارویی آنغوزه
با فواید گیاه دارویی آنغوزه آشنا شویم
آنغوزه صمغ رزینی است که از گیاهی گرفته می شود که آن گیاه را انگدان، انجدان، انغوزه هراتی، انگشت کنده، آزافتیدا، حلتیت، بوگنده، صمغ الانجدان می نامند و گونه های مختلفی دارد.
ریشه این گیاه ضخیم و گوشتی است. این گیاه در چند سال اولیه سن خود ساقه ی قابل رویتی ندارد و برگ های آن روی زمین گسترده است که در مراتع به نام کماه و انگوزاکماه می شناسند. میوه این گیاه دارای دو تخم به رنگ قهوه ای تیره و سیاه، بیضی، کمی پهن و بسیار بد بو می باشد.
از ریشه این گیاه یا قسمت پایین ساقه و یقه ی آن با تیغ زدن یا قطع در ناحیه یقه در اواخر فصل بهار شیره ی بسیار متعفنی در طول تابستان خارج می شود که در مجاورت هوا به تدریج سفت می شود که همان آنغوزه نام دارد.
این گیاه در اراضی بایر و خشک و آهکی مناطق گرم آسیا می روید. بومی استپ های ایران و افغانستان است، در ایران در مناطق مختلف خراسان، بلوچستان، و نواحی مختلف جنوب، مانند کرمان، دشت مرغاب، آباده، نایین، می روید. انغوزه طعم گس، تلخ و گزنده دارد و بوی آن شبیه به بوی سیر، متعفن و غیر قابل تحمل است. طبیعت آنغوزه خیلی خیلی گرم و نسبتا خشک می باشد.
فواید گیاه دارویی آنغوزه
فواید گیاه دارویی آنغوزه :
هر روز دو گرم از آن را در کپسول خالی ریخته، بخورید. معده را تقویت می کند، ضد سم و تشنج است، برای درمان بیماری فلج، رعشه، سستی اعضا و صرع کودکان بسیار موثر است. آن را بکوبید و هر یک نخود آن را در کپسول خالی بریزید و هر روز صبح، ظهر و شب هر بار یک کپسول بخورید. ورم کلیه، سیاه سرفه، تنگی نفس را درمان می کند، ضد هیستری و ضد انگل است.
چنان چه زنی پس از اتمام عادت ماهیانه به مدت یک هفته روزی نیم مثقال از آن را میل کند، از باردار شدن او به طور موقت و گاهی به طور دایم جلوگیری می شود. آن را با فلفل و سداب مخلوط کنید و بخورید. کزاز را درمان می کند.