فواید کدو حلوایی (کدو تنبل) و ارزش غذایی آن
فواید کدو حلوایی (کدو تنبل) و ارزش غذایی آن
کدو حلوایی یا کدو تنبل (pumpkin) از خانواده کدویان می باشد که برخی به عنوان میوه و برخی به عنوان سبزیجات از آن استفاده می کنند. کدو حلوایی عمدتا با اندازه و شکل های متفاوت و به رنگ نارنجی یا زرد یافت می شود و طعم شیرین و خوشمزه ای دارد. کدو تنبل بیشتر در تهیه انواع غذاها، سالادها، سوپ ها و کیک ها استفاده می شود. علاوه بر آن، دانه های آن نیز بسیار مفید هستند. خاستگاه اصلی این گیاه شمال امریکا بوده است اما امروزه در سراسر دنیا کشت می شود. این گیاه حاوی بسیاری از مواد مغذی مانند ویتامین ها و مواد معدنی است و همچنین دارای آنتی اکسیدان هایی مانند بتا کاروتن و حاوی مقادیر بسیار کمی کالری می باشد. در این مقاله شما را با فواید کدو حلوایی (کدو تنبل) و ارزش غذایی آن آشنا خواهم کرد.
فواید کدو حلوایی (کدو تنبل) و ارزش غذایی آن
مشخصات ظاهری گیاه کدو تنبل
کدو تنبل گیاهی است از خانواده کدو (Cucurbitaceae)، یکساله با ساقه خوابیده بر سطح خاک و به قطر تقریبی تا ۱۰ میلی متر با کرک های زبر و برگ های تخم مرغی پهن به بزرگی ۱۵ تا ۳۰ سانتی متر که سطح آن پوشیده از کرک است. گل های این گیاه زرد پررنگ و تک جنس است. گل های نر به صورت دسته ای و گل های ماده به صورت منفرد دیده می شود. دمگل های دو نوع گل در مقطع عرضی پنج گوش است. کاس و جام، پنج لب عمیق دارد و جام به قطر ۷ تا ۱۰ سانتی متر و به رنگ زرد تیره با لب های تخم مرغی و نوک تیز دیده می شود. کدو، میوه کروی یا استوانه ای، به رنگ سبز یا زرد، با پوست صاف یا زگیل داربه قطر ۱۵ تا ۳۰ سانتی متر دارد ودانه های آن سفید رنگ است.
محل رویش و پراکنش کدو حلوایی
کدو را به واسطه مصرف میوه ها و دانه هایش در اکثر نقاط جهان کشت می دهند، ولی کشت آن در کشورهای شرق اروپا، اتریش، مجارستان و مکزیک بیشتر مورد توجه است. از کشت کدو در بیشتر نقاط ایران خصوصا در شمال گزارش شده است.