فواید و مضرات زنجبیل برای سلامتی
با فواید و مضرات زنجبیل برای سلامتی آشنا شوید
زنجبیل (Ginger) ریشه یا ساقه زیرزمینی است که در کتب طب سنتی با نام زنجبیل یا زنجفیل آمده است و آن را با نام زیگژیبریس نام برده اند. ریزوم زنجبیل دارای رنگی سفید مایل به کرم خاکی است و بو و طعم بسیار تند و مطبوعی دارد و به عنوان یک چاشنی معطر و تند مصرف غذایی دارد. علاوه بر این، زنجبیل دارای خواص درمانی بسیاری است به طوری که از آن به عنوان تسهیل کننده عمل گوارش، بادشکن و ضد آلرژی حرکتی استفاده دارویی می شود. در ادامه با فواید و مضرات زنجبیل برای سلامتی آشنا خواهید شد.
مشخصات ظاهری گیاه زنجبیل
زنجبیل (Zingiber officinale)، گیاهی است علفی از خانواده زنجبیل (Zingiberaceae)، یک تا چندساله که ارتفاع آن حداکثر به 1/3 متر می رسد. این گیاه دارای ریزوم (ساقه زیرزمینی) غده ای شکل، خزنده و منشعب و برگ های بدون دمبرگ، دراز و سرنیزه ای به طول بیشتر از ۲۰ سانتی متر است. پهنک برگ آن به غلاف بزرگ و شکافداری منتهی می شود که قسمت زیادی از ساقه را فرا می گیرد.
ساقه گلدار گیاه که مستقیما از ریزوم خارج می شود، در انتها به گل های زیبایی، مجتمع به صورت سنبله ختم می شود که از فلس های نازک پوشیده شده است. همچنین، این گیاه شامل گل آذین افراشته، سنبله بیضوی و جام گل به رنگ سبز مایل به زرد و منقوش به لکه های قهوه ای است. هر گل آن دارای کاسه منقسم به ۳ تقسیم و جام سه قسمتی است. درون آن یک پرچم و مادگی با تخمدان ۳ خانه جای دارد. میوه، پوشینه و محتوی دانه های متعدد تیره رنگ با بوی مطبوع است.
فواید و مضرات زنجبیل برای سلامتی
سلام مرسی پستتون مفید بود.