فواید موسیر ایرانی برای سلامتی که شما را شگفت زده خواهد کرد

261 بازدید
03 مرداد 03
سمانه
بروزرسانی شده در تاریخ 3 مرداد 1403

فواید موسیر ایرانی برای سلامتی که شما را شگفت زده خواهد کرد

موسیر چیست؟

موسیر یکی از سبزیجات خودرو است که آن را با نام سیر وحشی یا سیر ایرانی نیز می شناسند. این گیاه از ترکیب دو سبزی پیاز و سیر شکل گرفته است. جالب است بدانید خواص موسیر هم مشابه با سیر و هم مشابه سبزی است. در نتیجه خاصیت آن به طور جداگانه چند برابر هر کدام از سبزی های نام برده است.

موسیر از پیازهایی به قطر 3 تا 6 سانتی متر رشد می کند که دارای پیازهایی بیضوی و دارای پوست سفید رنگی بوده که گاها دوتایی است و کاملا با موسیر معمولی تفاوت دارد. گیاه موسیر دارای 4 تا 6 برگ پایه پهن، به رنگ سبز تا سبز مایل به خاکستری و به طور متغیر کرک دار هستند. برگها معمولاً تا زمانی که پیاز گل می دهد پژمرده می شوند. گل ها روی ساقه هایی با ارتفاع 60 تا 150 سانتی متر در یک چتر قرار گرفته اند (ساختاری که گل های منفرد به یک نقطه مرکزی متصل می شوند). چترها حدود 8 تا 12 سانتی متر قطر دارند که در مقایسه با ساقه های بلند نسبتاً کوچک هستند.

موسیر کوهی چیه؟

موسیر کوهی که به عنوان موسیر ایرانی (Allium hirtifolium) شناخته می شود تفاوت هایی با موسیر معمولی (Allium ascalonicum) دارد.

موسیر کوهی، گیاهی وحشی، چندساله، علفی و عطری با ساقه ی لخت و راست با ارتفاع ۸۰ تا ۱۲۰ سانتی متر است. برگ های سبز موسیر ایرانی به صورت خطی و باریک است و رنگ گل های آن قرمز و بنفش است. آنها به صورت وحشی در سراسر رشته کوه های زاگرس رشد می کنند.

پیاز موسیر معمولی گلابی شکل است و به رنگ قرمز – قهوه ای است که به شکل خوشه ای در پایه ی گیاه رشد می کند و ممکن است این خوشه تا ۱۵ پیاز داشته باشد. اما در موسیر کوهی، ریشه ی گیاه به صورت بیضوی، زرد رنگ و با پوستی سفید است که اغلب دارای یک یا دو پیاز است که هر یک ممکن است ۵ تا ۸ برابر سیر وزن داشته باشد.

 

فواید موسیر ایرانی برای سلامتی

فواید موسیر ایرانی برای سلامتی

 

تفاوت موسیر کوهی و موسیر معمولی

خاستگاه موسیر کوهی، کوهستان های سرد ایران است، اما موسیر معمولی در مناطق گرم غرب آسیا رشد می کند.

تفاوت اصلی در تکثیر این دو نوع موسیر، این است که موسیر ایرانی دانه های بیشتری نسبت به موسیر معمولی تولید می کند. ریشه و پیاز موسیر کوهی بعد از انجام اقدامات خاصی مورد استفاده قرار می گیرد. موسیر ایرانی را اغلب به صورت حلقه های نازک برش می زنند و درون آب می خیسانند تا تلخی آن از بین برود. سپس آن ها را در معرض نور آفتاب قرار می دهند تا خشک شود و بعد به عنوان چاشنی در انواع غذا ها استفاده می شود. پودر موسیر به غذا ها طعم دلپذیری می دهد. از برش های موسیر خشک شده نیز در ماست و همچنین ترشی استفاده می شود.

فواید موسیر ایرانی

بیشتر آنهایی که خورده می شوند از طبیعت برداشت می شوند، قطعه قطعه می شوند، خشک می شوند و در بازار به فروش می رسند. خریداران اغلب موسیرها را برای چند روز خیس می کنند و سپس آنها را می جوشانند تا طعم ملایم تری به دست آورند. آنها اغلب له می شوند و با ماست مخلوط می شوند ایرانی ها از این طریق از ماست لذت می برند، به خصوص در رستوران ها و کباب سراهایی که فقط کباب سرو می شود.

خواص موسیر ایرانی

خواص موسیر مانند سیر و پیاز بی نظیر است و اغلب پزشکان توصیه می کنند آن را در وعده های غذایی خود جای دهید. این خوراکی دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی است که باعث می شود بدن در برابر بسیار از بیماری ها ایمن باشد و از طرفی باعث بالا رفتن سیستم ایمنی می شود.

در طب سنتی موسیر ایرانی برای درمان بیماری های روماتیسمی و التهابی، نقرس، آرتروز، اسهال، درد معده، پسوریازیس و بواسیر توصیه می‌شد. علاوه بر این، در طب جدید، موسیر ایرانی دارای طیف وسیعی از فواید سلامتی گزارش شده است که شامل اثرات ضد سرطان، کاهش قند خون، کاهش چربی خون، آنتی اکسیدان، خواص آنتی بیوتیکی، اثرات محافظتی کلیه و کبد می باشد.

موسیر به دلیل مواد معدنی خاصی که دارد باعث می شود یک خوراکی مناسب برای دوران بارداری باشد و همچنین به دلیل فراوانی فیبر یک ماده مغذی است که افراد دارای رژیم لاغری می توانند آن را به غذای خود اضافه کنند و چربی سوزی را افزایش دهند.

موسیر همچنین به علت دارا بودن ترکیبات معدنی و ویتامین های حیاتی یک گزینه مناسب برای درمان بیماری های پوستی و زیبایی بخشیدن به موها محسوب می شود.

 

همچنین بخوانید: خواص و مضرات موسیر برای سلامتی

 

همچنین موسیر ایرانی سرشار از عناصر مس و روی و منگنز است. از آنجایی که اسید لینولنیک و اسید لینولئیک در موسیر ایرانی بیشتر از موسیر و پیاز معمولی است، بنابراین پیازچه های موسیر ایرانی از نظر عناصر معدنی و محتوای اسیدهای چرب ضروری مهم هستند و برای تغذیه انسان توصیه می‌شوند. علاوه بر این موسیر ایرانی مملو از ویتامین ث، پتاسیم، فیبر، اسید فولیک، کلسیم و آهن است و می‌تواند منبع خوبی از پروتئین محسوب شود، بنابراین سبزی بسیار خوبی برای گیاه‌خواران است.

فواید موسیر برای کبد چرب

از خواص موسیر تازه و خشک هرچه بگوییم، کم گفته‌ایم. این گیاه با داشتن ترکیباتی چوت آلیسین به کاهش تجمع چربی در کبد کمک زیادی می کند و جلوی انباشت چربی در سلول های کبد را می گیرد. در نتیجه باعث بهبود عملکرد کبد می شود. علاوه بر این موسیر دارای مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است که نقش زیادی در حفاظت از کبد دارد و خاصیت ضد التهابی آن می تواند عملکرد کبد را بهبود بخشد.

فواید موسیر برای مردان

موسیر می تواند به تحریک گردش خون به اندام های جنسی در مردان و زنان کمک کند. افراد سرد مزاج می توانند با مصرف منظم ماست موسیر مشکلات جنسی خود را برطرف کنند.

طبع موسیر چگونه است؟

موسیر هم مانند سیر دارای طبع گرم و خشک است اما گفته می شود درجه گرمی سیر به مقدار ناچیزی، کمتر از موسیر است. طعم آن هم تقریبا نزدیک به سیر است اما تلخی کمتری نسبت به سیر دارد.

 یکی از مهمترین فوایدی که موسیر به آن معروف است مقدار بالای آنتی اکسیدان آن است که می تواند به کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها کمک کند. موسیر دارای مقادیر زیادی آهن و مس است، دو ماده معدنی که برای افزایش تولید گلبول های قرمز شناخته شده اند.

علاوه بر کاهش خطر ابتلا به سرطان، آلیسین ممکن است به تنظیم سطح کلسترول شما نیز کمک کند. این دارو با مهار تولید آنزیم ردوکتاز در کبد شما که مسئول تولید کلسترول است، عمل می کند.

هنگامی که پتاسیم و آلیسین در موسیر با هم ترکیب می شوند، اکسیدنیتریک را در سیستم شما آزاد می کنند که به کاهش فشار خون شما کمک می کند. موسیر حاوی آلیوم و آلیل دی سولفید است. این ترکیبات با هم به تنظیم سطح قند خون شما کمک می کند و به دیابتی ها کمک می کند تا وضعیت خود را تحت کنترل نگه دارند.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

پودر موسیر را با خواص درمان انگل های روده ای، درمان سو هاضمه، سرماخوردگی، سرفه، سردرد، آسم، دردهای رماتیسمی، سرطان، مرض قند، تصلب شرایین، افزایش میل جنسی و سنگ کیسه صفرا و مجاری ادراری و … بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0