فواید فیبرها برای سلامتی بدن
فواید فیبرها برای سلامتی بدن ، ماده غذایی بسیار مفیدی که طی قرن ها ارزش آن ناشناخنه بود :
این ماده که در مواد غذایی وجود دارد و بسیار از آن صحبت می شود و در تامین سلامتی انسان نقش بزرگی دارد چیست؟ چه طور و چقدر از آن باید خورد؟ در این جا سعی می شود به طور مختصر به این سوالات جواب داد.
فواید فیبرها برای سلامتی بدن
فایبر که الیاف گیاهی معروف است قسمتی از گیاهان است که دارای سلول های دراز با پوشش و جدار ضخیم می باشد و قسمت خشن و سفت و سخت را تشکیل می دهد. قسمت قابل ملاحظه ای از ساختمان فایبر از ترکیبات شیمیایی به نام پلی ساکارید نظیر سلولز تشکیل شده است و وقتی که همراه با مواد غذایی خورده شود هضم نشده از معده وارد روده ها و و بالاخره روده ی بزرگ می شود و حرکت دودی شکل روده ها را تحریک می کند و باعث می شود که مدفوع سریع تر خارج شود.
برنج بدون شلتوک، گندم بدون سبوس
طی قرن ها کارخانجات و موسسات تهیه فرآورده های غذایی جهان از جمله تهیه آرد گندم و برنج سفید از شلتوک، کوشش داشتند پوشش خارجی دانه را بردارند و آرد گندم را بدون سبوس گندم و در مورد برنج نیز قشر سطحی قهوه ای زرد رنگ برنج را که مهمترین منبع مواد معدنی و ویتامین های برنج را که مهمترین منبع مواد معدنی و ویتامین های برنج است، بتراشند و ظاهرا آرد بسیار سفید و برنج سفید شده برای فروش به بازار عرضه نمایند.
این نوع الگوی غذا با مواد غذایی تصفیه شده به صورت سمبل تمدن شهرنشینی در آمده بود و البته هنوز هم در بین برخی از مردم معمول است. غافل از این که این تصویری باطل و اشتباه است. خوشبختانه در روستاها با حفظ رسوم غذایی محلی خود کماکان از تمام این مواهب طبیعی به بهترین وجه استفاده می کنند، نان آن ها با آرد کامل سبوس دار تهیه می شود.
یعنی نانی که امروز در اکثر مناطق پیشرفته دنیا نیز در خانواده هایی که علاقه به داشتن رژیم غذایی خوب و سالم دارند از نان روستایی به عنوان بهترین نان نام می برند و در مورد برنج نیز نه فقط در ایران بلکه در اغلب مناطق عالم از برنج سفید شده استفاده می شود در حالی که برنج قهوه ای که پوشش زرد تیره ی سطح آن تراشیده نشده باشد بسیار مغذی است و از فایبر آن نیز در بدن برای رفع ناراحتی ها بیشتر استفاده می شود.