فواید روزه داری برای سلامت بدن
بهترین فواید روزه داری برای سلامت بدن انسان
روزه داری یکی از ارکان اصلی و از واجبات دین اسلام است و خداوند ما را موظف کرده که در ماه مبارک رمضان آن را به جا بیاوریم. خداوند در قرآن کریم پاداش اخروی فراوانی برای روزه داران وعده داده است. روزه تنها تحمل گرسنگی و تشنگی نیست، بلکه فواید بسیاری برای روح و جسم انسان دارد. امروزه ثابت شده است که روزه نه تنها به تعالی روح انسان کمک می کند بلکه سبب حفظ سلامت جسم نیز می شود. بر اساس تحقیقات علمی، روزه می تواند به بازسازی و ترمیم بدن کمک کند و بدن را در برابر انواع مختلف بیماری ها مصون نگاه دارد. حال در ادامه این مقاله با فواید روزه داری برای بدن انسان آشنا شوید.
فواید روزه داری برای سلامت بدن
سم زدایی بدن
یکی از فواید روزه داری در ماه رمضان این است که به سم زدایی بدن کمک می کند. امروزه اغلب افراد غذاهای فراوانی که حاوی مواد نگهدارنده هستند، مصرف می کنند که در طول زمان این مواد به سموم تبدیل می شوند. هنگامی که بدن روزه دار است، مخصوصا برای دوره طولانی مدت، بدن از طریق کبد و کلیه ها این سموم و چربی های انباشته در بدن را دفع می کند و سبب پاکسازی بدن می شود.
بهبود عملکرد دستگاه گوارش
در طول دوره یک ماهه روزه داری، فرایند طبیعی و فیزیولوژیکی در سیستم گوارشی با فعالیت کمتری ادامه پیدا می کند و در اصطلاح، سیستم گوارشی در استراحت به سر می برد. این امر باعث می شود سیستم گوارش با سرعت ثابت و با ترشح اسید در سطوح پایین تر فعالیت کرده، در نتیجه بدن و کل سیستم گوارش بازسازی و سلول های جدید مجدد تشکیل شوند. بر اساس تحقیقات انجام شده، روزه داری در درمان مشکلات گوارشی از جمله بیماران مبتلا به بیماری های التهابی روده، ریفلاكس مری و معده، موثر است.
کاهش قند خون
روزه داری به کاهش قند خون، افزایش انرژی و تولید گلیکوژن کمک می کند، در نتیجه سلول های بتا در پانکراس، تولید انسولین را کاهش داده و فعالیت آن ها کمتر می شود. در واقع افزایش تولید گلیکوژن باعث شکسته شدن گلوکز شده و در نتیجه میزان قند خون کاهش می یابد و بدن در برابر دیابت مصون نگه داشته می شود. بر اساس تحقیقات علمی، روزه روشي براي پيشگيري از ابتلا به ديابت نوع 2 در افراد مستعد به این بیماری می باشد.
کاهش وزن
یکی دیگر از فواید روزه داری برای بدن، کمک به کاهش وزن می باشد. بدن در طول روزه نیاز به انرژی دارد و این باعث می شود که چربی های انباشته شده در بدن به انرژی تبدیل شوند. روزه با افزایش متابولسیم بدن علاوه بر کاهش وزن به کاهش چربی سوزی در بدن نیز کمک می کند. البته لازم به ذکر است، تنها افراد روزه داری که عادات غذایی سالم دارند، می توانند وزن خود را کاهش دهند. بسیاری از افراد به دلیل عدم رعایت نکات تغذیه ای در دوران ماه مبارک رمضان، نه تنها وزنی از دست نمی دهند، بلکه با اضافه وزن نیز مواجه می شوند. توجه داشته باشید، افراد روزه دار به منظور پیشگیری از یبوست، باید مایعات و غذاهای حاوی فیبر بالا مصرف کنند و از حذف وعده غذایی سحری، اجتناب کنند
همچنین بخوانید: آیا زنان باردار باید در طول ماه رمضان روزه بگیرند
تنظیم فشار خون
روزه یک درمان طبیعی و مفید برای فشار خون بالا است که باعث کاهش خطر ابتلا به آترواسکلروز و بیماری های قلبی می شود. با روزه داری، میزان آدرنالین کاهش یافته و در نتیجه باعث کاهش فشار خون می شود. البته لازم به ذکر است، افرادی که دچار فشار خون بالا هستند و دارو مصرف می کنند، باید با صلاح دید پزشک روزه خود را بگیرند.
بهبود عادات غذایی
بسیاری از مطالعات نشان داده است که روزه باعث ایجاد یک عادت غذایی سالم مانند مصرف آب، میوه ها و سبزیجات می شود. برای افرادی که به مصرف غذاهای ناسالم عادت دارند و یا به برخی از مواد غذایی از جمله قند، شیرینی، نوشابه های گازدار و مواد کافئین دار، اعتیاد دارند، کمک می کند تا عادات غذایی سالم را جایگزین کنند. همچنین، سبب کنترل و کاهش اشتها در فرد نیز می شود. به این ترتیب، روزه موجب بهبود سلامت کلی و افزایش ایمنی بدن می شود.
سایر فواید روزه داری برای سلامت بدن
- در درمان بسیاری از بیماری های التهابی مانند آرتریت نقش دارد.
- سلول های بدن را تقویت می کند، به این ترتیب موجب تاخیر در علائم پیری می شود.
- سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
- به ترک عادات مضر برای بدن مانند ترک سیگار و الکل کمک می کند.
- استرس و فشار روانی را کاهش می دهد.
- روند درمان بیماری های پوستی مانند درماتیت پوستی (التهاب پوستی)، اگزما و جوش را تسریع می کند.
- برای بهبود عملکرد مغز مفید بوده و از ابتلا به بیماری های آلزایمر و پارکینسون، پیشگیری می کند.
- از لحاظ روحی، سبب آرامش قلبی می شود و به تقویت اراده کمک می کند.
توجه: با وجود فواید روزافزون روزه، توصیه می شود، افرادی که دچار بیماری هایی مانند میگرن، زخم معده، ناراحتی قلبی و فشار خون بالا هستند، قبل از روزه داری با پزشک خود مشورت کنند، همچنین، افراد با شرایط خاص مانند زنان باردار یا مادران شیرده از گرفتن روزه بدون تایید پزشک، خودداری کنند.
از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
دانه چیا را با خواص کاهش اشتها و کاهش وزن، درمان کم خونی در دوران بارداری، کاهش کلسترول و فشار خون بالا، تنظیم قند خون، کمک به سلامت معده و دستگاه گوارش، پیشگیری از یبوست، درمان سرطان سینه، درمان افسردگی، درمان و پیشگیری از آلزایمر، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.