فرآورده های رایج سویا و آشنایی با آن ها
فرآورده های رایج سویا و آشنایی با آن ها
سویا چیست ؟! سویا یک نوع لوبیاست، این دانه حاوی اسید آمینه فراوان است بنابراین هم ردیف گوشت، تخم مرغ و شیر در لیست غذاهای حاوی پروتئین جای می گیرد. به همین دلیل است که مصرف سویا تا این حد رواج یافته است، سویا مشتقات فراوانی دارد و غذاهای پردازش شده زیادی هم با آن تولید میشود.
قرن ها سویا یک غذای مخصوص جنوب شرق آسیا قلمداد میشده است و گفته می شود کاشت آن در چین سابقه 5000 ساله دارد. غذاهای زیادی از سویا تولید می شوند اما معمول ترین آنها میسو، شیر سویا، سس سویا، تمپه و توفو میباشند، امروزه سویا بیش از همه جای دنیا در ایالت متحده کشت میشود، از دیگر کشورهای تولید کننده بزرگ می توان از برزیل، چین و آرژانتین نام برد.
دانههای سویا مصارف غیر خوراکی هم دارند مانند استفاده از آنها در صنعت رنگسازی، صابونسازی، پلاستیکسازی و ساخت مواد چسبنده استفاده می شوند.
خواص درمانی سویا :
سویا تنها دانه خوراکی است که حاوی مادهای است به نام ایزوفلاون، این مولکول ها از لحاظ ساختار شبیه هورمون استروژن می باشد و به همین دلیل نام استروژن گیاهی را به خود اختصاص داده است. مواد غیر خوراکی زیادی که خواص شبیه استروژن دارند وجود دارد، اما توجه عمده به ماده ای به نام ایزوفلاون اصلی سویا و ایدزین و جنیستین نام دارند، تحقیقات نشان می دهد سویا در بهبود و پیشگیری از ناراحتی های قلبی، پوکی استخوان، تخفیف علایم یائسگی و سرطان نقش دارد.
فرآورده های رایج سویا و آشنایی با آن ها