غذاهای محدود کننده سوخت در سرطان
غذاهای محدود کننده سوخت در سرطان
سرطان بیماریای پیچیده است که عوامل ژنتیکی، محیطی و سبک زندگی در بروز و پیشرفت آن نقش دارند. با این حال، یک حقیقت کمتر شناخته شده میان بسیاری از مردم وجود دارد؛ سلولهای سرطانی در بسیاری از انواع تومورها به گلوکز، یعنی قند خون وابستگی بالایی دارند و از آن بهعنوان «سوخت شماره یک» برای رشد و تکثیر استفاده می کنند.
غذاهای محدود کننده سوخت در سرطان
اثر واربورگ چیست؟
اثر واربورگ به تغییراتی در متابولیسم سلولهای سرطانی اشاره دارد که باعث میشود این سلولها به جای استفاده از مسیرهای متداول تولید انرژی، به شدت به گلیکولیز هوازی تکیه کنند. در شرایط عادی، سلولها برای تولید انرژی از فرآیندی به نام تنفس هوازی استفاده میکنند. اما در سلولهای سرطانی، حتی در حضور اکسیژن، بیشتر انرژی از گلیکولیز هوازی تأمین میشود. این تغییر به دلیل نیاز سلولهای سرطانی به انرژی و مواد اولیه برای تقسیم سریع است.
سرطانها متابولیسم خود را طوری تنظیم می کنند که مصرف گلوکز و تبدیل آن به انرژی و مواد سازنده را افزایش دهند. بنابراین علاوه بر کاهش مصرف قند ساده، میتوان با انتخاب غذاها و ترکیباتی که ورود و دسترسی گلوکز به سلولهای سرطانی را محدود می کنند یا مسیرهای متابولیک مرتبط را مهار می کنند، به «گرسنه نگه داشتن» این سلولها کمک کرد.
غذاهای محدود کننده سوخت به سلول سرطانی
در ادامه پنج خوراکی قدرتمند که شواهد آزمایشگاهی و برخی شواهد انسانی نشان میدهد میتوانند در این مسیر مؤثر باشند، معرفی و توضیح داده میشوند.



