عرق سیر و خواص درمانی آن در طب سنتی

11605 بازدید
07 شهریور 96
ملیسا
,
بروزرسانی شده در تاریخ 16 خرداد 1403

با عرق سیر و خواص دارویی آن آشنا شوید

سیر از قدیم الایام به عنوان یک گیاه دارویی در درمان بسیاری از بیماری ها کاربرد داشته است. قدمت این گیاه پر خاصیت به بیش از 5000 سال می رسد به طوری که نام و خواص سیر در بسیاری از کتب قدیمی و حتی کتاب های آسمانی مانند قرآن بارها ذکر شده است.

سیر در طب سنتی به عنوان خلط آور، مدر، اشتها آور، مقوی، آرام بخش معده، تسکین دهنده درد و ضد عفونی کننده استفاده می شود. علاوه بر مصرف سیر خام، فرآورده های دیگری نظیر شیر سیر، روغن سیر، عرق سیر، تنتور و عصاره آن به حفظ سلامت بدن کمک می کند. عرق گیاه سیر یکی از این محصولات فوق العاده ای است که فواید مشابهی با خود سیر دارد. حال در ادامه این مقاله با عرق سیر و خواص درمانی آن آشنا شوید.

عرق سیر و خواص دارویی آن

عرق سیر در طب سنتی دارای طبع گرمی است و سرشار از مواد طبیعی و آنتی اکسیدان های ضروری برای سلامت بدن می باشد. تمامی خواص موجود در سیر در عرق آن نیز موجود می باشد که عبارتند از:

پیشگیری از سرطان

سیر حاوی آنتی اکسیدان هایی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و خطر ابتلا به بیماری های مزمن از جمله سرطان را کاهش می دهد. بر اساس تحقیقات انجام شده، عصاره سیر می تواند از ابتلا به سلول های سرطانی در افرادی که اعضای خانواده آن ها قبلا دچار سرطان سینه، سرطان پروستات و سرطان حلق شده اند، جلوگیری کند.

به طور کلی سیر از انواع مختلف سرطان از جمله: سرطان ریه، سرطان پروستات، سرطان سینه، سرطان معده، سرطان روده بزرگ و تومور مغزی جلوگیری می کند.

 

عرق سیر و خواص درمانی آن

عرق سیر و خواص درمانی آن

 

جلوگیری از لخته شدن خون

لخته های خون می توانند منجر به گرفتگی عروق شوند، بنابراین گردش خون به بافت ها و اندام های مختلف بدن متوقف خواهد شد، تا جایی که منجر به سکته مغزی یا حمله قلبی می شود. مصرف عرق سیر می تواند باعث افزایش تولید نیتریک اکسید در رگ های خونی شده و از لخته شدن خون جلوگیری کند.

کاهش کلسترول و فشار خون

مصرف منظم سیر سبب کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب خون می شود. علاوه بر این ، بسیاری از مطالعات نشان داده اند که مصرف منظم سیر، فشار خون را کاهش داده و در نتیجه از بروز بیماری های قلبی جلوگیری می کند.

کنترل بیماری های عفونی

سیر هزاران سال است که به عنوان یک گیاه دارویی برای بسیاری از مشکلات بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد. سیر حاوی ترکیبات گوگرد، ویتامین ث، ویتامین ب 6، سلنیم، منیزیم، پتاسیم، کلسیم و سایر موادی است که بدن را در برابر بسیاری از باکتری ها، ویروس ها و حتی عفونت های قارچی محافظت می کند. سیر حاوی عنصری به نام دی‌آلیل دی‌سولفید (Diallyl disulfide) است که موثرتر از داروهای آنتی بیوتیک می باشد.

پیشگیری و درمان سرماخوردگی

یکی دیگر از فواید عرق سیر، پیشگیری و درمان سرماخوردگی است. نتایج مطالعات حاکی از کاهش شیوع سرماخوردگی در افرادی است که سیر مصرف کرده اند. علاوه بر این، خاصیت خلط آوری، ضد عفونی کننده، ضد سرفه و تقویت کننده سیستم ایمنی موجود در سیر سبب تسریع در درمان بیماری های سرماخوردگی و آنفولانزا می شود.

 

همچنین بخوانید:  خواص و مضرات سیر

 

سایر خواص دارویی عرق سیر

  • عرق سیر عملکرد گلبول های قرمز خون را بهبود می بخشد.
  • باعث افزایش نیروی جنسی و قوای عمومی بدن می شود.
  • عرق سیر توانایی کنترل بسیاری از انواع انگل ها به ویژه انگل های روده ای و کرم ها را دارد.
  • کلیه ها، قلب و اعصاب را تقویت می کند.
  • عرق سیر برای پیشگیری از مسمویت های ناشی از آلودگی هوا و همچنین، مسمویت ناشی از مصرف سیگار و دریافت نیکوتین مفید است.
  • به درمان بی خوابی کمک می کند.
  • به کاهش قند خون کمک کرده و بسیاری از علائم و عوارض مرتبط با دیابت مانند مشکلات کلیوی، سیستم عصبی و مشکلات شبکیه را بهبود بخشد.
  • به کنترل و پیشگیری از زخم های واریسی کمک می کند.
  • عرق سیر تب های مزمن را کاهش می دهد.
  • آرامش بخش و ضد استرس است.
  • از ابتلا به آلزایمر و زوال عقل پیشگیری می کند.
  • از ریزش مو جلوگیری کرده و سبب تقویت آن می شود.
  • این عرق به بهبود عملکرد بدنی کمک کرده و خستگی را کاهش می دهد.
  • سبب بهبود سلامت استخوان ها شده و از ابتلا به بیماری هایی نظیر پوکی استخوان جلوگیری می کند.
  • رقیق کننده خون است و برای افراد دارای غلظت خون مفید می باشد.
  • این عرق ضد بلغم بوده و به درمان و پیشگیری از بیماری های گوناگونی مثل سیاه سرفه کمک می کند.

فواید عرق سیر برای زنان باردار

عرق سیر گردش خون یک زن باردار را بهبود می بخشد. همچنین، فشار خون و سطح کلسترول را کاهش می دهد. مصرف سیر در دوران بارداری می تواند خطر ابتلا به پره اکلامپسی را کاهش دهد. (پره اکلامپسی در زنان مبتلا به فشار خون بالا مزمن، قبل از بارداری رخ می‌دهد.)

مصرف عصاره سیر توسط زنانی که احتمال تولد نوزاد کم وزن را دارند، مفید بوده و باعث رشد جنین و افزایش وزن در هنگام تولد می شود. سیر باعث کاهش خستگی در دوران بارداری می شود و باکتری ها، قارچ ها و ویروس های مضر را از بین می برد. همچنین، عرق سیر به درمان عفونت های واژینال در دوران بارداری کمک می کند.

توجه: اگر چه تمامی موارد فوق برای حفظ سلامت مادر و جنین (حتی پس از تولد) بسیار ضروری است، اما به زنان باردار و شیرده، توصیه می شود که قبل از مصرف عرق سیر با پزشک خود مشورت نمایند.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

عرق سیر را با خواص پایین آورنده فشار خون، تنظیم کننده قند خون و چربی خون، ضد مسمومیت حاصله از نیکوتین سیگار و آلودگی هوا، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0