طرز تهیه کدو حلوایی شکم پر با مخلوط گوشت (دلمه کدو حلوایی)
طرز تهیه کدو حلوایی شکم پر (دلمه کدو حلوایی)
کدو حلوایی یا کدو تنبل خواص تغذیه ای و مزایای زیادی دارد. کدو حلوایی از خانواده کدو است که برخی به عنوان میوه و برخی به عنوان سبزیجات از آن استفاده می کنند. کدو تنبل به رنگ نارنجی یا زرد است و طعم شیرین و خوشمزه ای دارد. کدو تنبل بیشتر در تهیه انواع غذاها، سالادها، سوپ ها و کیک ها استفاده می شود. امروز نیز در این مقاله طرز تهیه یک غذای خوشمزه با کدو تنبل پخته شده را آموزش می دهم. اما، قبل از اینکه طرز تهیه کدو حلوایی شکم پر (دلمه کدو حلوایی) را توضیح دهم، مختصری از خواص کدو تنبل ارائه خواهم کرد.
طرز تهیه کدو حلوایی شکم پر
خواص کدو حلوایی (کدو تنبل)
کدو حلوایی به رنگ نارنجی یا زرد و از خانواده کدو است. علاوه بر خود کدو حلوایی، تخم آن نیز خوراکی بوده و دارای خواص بسیار زیادی است. کدو حلوایی سرشار از آنتی اکسیدان ها و ویتامین هایی چون ویتامین ث، ویتامین آ و گروه ویتامین های ب می باشد. همچنین منبع خوبی برای تامین فیبر و اسیدهای چرب است. از خواص دارویی کدو حلوایی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- کاهش التهاب مفاصل
- چربی خون را کنترل می کند.
- خطر ابتلا به بیماری پروستات را کاهش داده و تکرر ادرار ناشی از این بیماری درمان می کند.
- برای سلامت قلب مفید است.
- سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
- به کاهش وزن کمک می کند.
همچنین بخوانید: دستور پخت عدسی خوشمزه و آسان
طرز تهیه کدو حلوایی شکم پر (دلمه کدو حلوایی)
مواد لازم برای تهیه کدو حلوایی شکم پر
- کدو تنبل کوچک چهار عدد
- کدو تنبل دو فنجان
- پودر کاری نصف قاشق چای خوری
- گوشت بوقلمون 500 گرم
- پیاز رنده شده یک عدد متوسط
- سیب زمینی دو عدد متوسط
- روغن زیتون یک قاشق بزرگ
- نمک نصف قاشق چای خوری
- سبزی دلمه (سبزی معطر) خرد شده یک فنجان
- فلفل سیاه نصف قاشق چای خوری
- کره آب شده سه قاشق غذاخوری
طرز تهیه کدو حلوایی شکم پر (دلمه کدو حلوایی)
قبل از آماده کردن مواد داخل کدو حلوایی، آن ها را خالی کنید. به کدو حلوایی های خالی شده کره آب شده، کمی نمک و فلفل زده و با فویل آلومینیومی بپوشانید و آن ها را در طبقه وسط فر با دمای 180 درجه سانتیگراد، به مدت 25 تا 30 دقیقه قرار دهید.
حال برای آماده کردن مواد داخل کدو، یک تابه بزرگ را بر روی شعله متوسط گاز قرار داده و روغن زیتون را به آن اضافه کنید. پیاز رنده شده را به داخل تابه بریزید. پس از کمی تفت محتوای چهار کدو حلوایی را (به میزان حدود دو فنجان) به پیازها اضافه کرده و برای 5 دقیقه روی شعله متوسط گذاشته تا کدو حلوایی نرم شود. سیب زمینی ها را نگینی خرد کرده و سرخ کنید و به کدو حلوایی و پیاز اضافه کنید. همین طور گوشت بوقلمون را که از قبل پخته شده، به مواد افزوده و اجازه دهید برای 2 تا 3 دقیقه کل مواد با هم بپزند.
توجه داشته باشید برای پخت گوشت بوقلمون، ابتدا گوشت ها را به قطعات کوچکتر (نگینی) خرد کنید. سپس گوشت ها را با یک عدد پیاز بزرگ و دو حبه سیر و کمی فلفل دلمه ای (جهت عطر و طمع بهتر) بپزید. البته گوشت مرغ را می توانید جایگزین گوشت بوقلمون کنید.
بعد از افزودن گوشت به مواد،حال سبزی دلمه، پودر کاری، نمک و فلفل سیاه را به کل مواد اضافه کنید و اجازه دهید این مواد حدود 4 دقیقه بپزند. پس از پخت مواد، آن ها را داخل کدو حلوایی هایی که از قبل داخل فر پخته شده اند، بریزید و آن ها را در ظرف چیده و کف ظرف را کمی آب بریزید و داخل فر با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید. پس از 30 دقیقه پوشش آلومینیومی را بردارید و اجازه دهید 8 تا 10 دقیقه مجدد در فر بپزد. حال کدو حلوایی شکم پر شما آماده است.
نوش جان
از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
عسل طبیعی را با اطمینان از کیفیت و سلامت آن، از عطارک تهیه کنید.