طرز تهیه سرکه خرما در خانه با روشی متفاوت و آسان

4524 بازدید
12 فروردین 01
سمانه
بروزرسانی شده در تاریخ 12 فروردین 1401

طرز تهیه سرکه خرما در خانه با روشی متفاوت و آسان

خرما حکایت از فرا رسیدن فصل تابستان دارد. فصل رسیدن خرما از کشوری به کشور دیگر متفاوت است و اولین زمان رسیدن خرما در اولین فصل تابستان می باشد. مصرف انواع خرما در کشور ما مانند بسیاری از مناطق جغرافیایی بسیار رایج می باشد. همچنین جزء لاینفک سفره های افطاری ما به خصوص در ماه رمضان است.

خرما در دسرها بخصوص برای رژیم غذایی سالم بدون شکر که در سال های اخیر افزایش یافته است، استفاده می شود. خرما و سرکه خرما حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است و بنابراین یک مکانیسم محافظتی در بدن ایجاد می کند. همچنین سرشار از ویتامین و مواد معدنی است، به همین دلیل می توان ادعا کرد که سرکه خرما برای کبد چرب بهترین درمان است که توسط بسیاری از متخصصان طب سنتی تجویز می شود.

از سوی دیگر، سرکه خرما فواید زیادی برای سلامتی دارد که از آن جمله می توان به تقویت سیستم ایمنی، کمک به هضم غذا، تسکین دردهای قاعدگی، خاصیت ضدعفونی کنندگی و استفاده در رژیم های غذایی مختلف اشاره کرد.

 

طرز تهیه سرکه خرما در خانه

طرز تهیه سرکه خرما در خانه

 

فواید سرکه خرما

خرما منبع خوبی از ویتامین ها و منابع غنی از مواد معدنی است که بدن به مقدار زیادی به آن نیاز دارد، مانند: کلسیم، فسفر، منیزیم و پتاسیم و همچنین برخی از مواد معدنی که بدن به مقدار کم به آن نیاز دارد، مانند: آهن، مس، منگنز و سلنیوم. همچنین حاوی درصد بالایی از فیبر است که به کاهش یبوست کمک می کند و همچنین حاوی درصد بالایی از آنتی اکسیدان ها مانند: فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و اسیدهای فنولیک است که ممکن است به شما کمک کند تا خطر ابتلا به برخی بیماری های مزمن را کاهش دهد.

مطالعه ای که در سال 2019 در مجله تحقیقات دارویی استوایی منتشر شد، در مورد تعیین اثرات سرکه خرما بر شاخص های بیوشیمیایی و هماتولوژیک در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که مصرف روزانه سرکه خرما به مدت 10 روز منجر به بهبود سطح کلسترول می شود. پس می توان گفت بهترین زمان برای خوردن سرکه خرما بستگی به نوع درمان و نوع بیماری متفاوت است؛ بنابراین بهتر است با نظر متخصص طب سنتی مصرف شود.

سایر خواص سرکه خرما

  • درمان اختلالات تنفسی به خصوص برای افرادی که از مشکل و تنگی نفس در شب رنج می برند.
  • بدن از شر تمام سموم، میکروب ها و باکتری های انباشته شده در آن خلاص می شود.
  • نوشیدن سرکه خرما به سرکوب اشتهای شما و کاهش گرسنگی کمک می کند.
  • تنش عصبی را که بسیاری از افراد در معرض آن قرار دارند کاهش می دهد.
  • روند بهبود زخم ها را تسریع می بخشد.
  • از آن در تهیه بسیاری از مواد طبیعی مانند سس کچاپ و سس استفاده می شود.
  • سردرد شدید را تسکین می دهد.
  • در تهیه بسیاری از دستور العمل های طبیعی برای درمان مشکلات مختلف معده، مانند: سوء هاضمه، اسهال، و یبوست استفاده می شود.
  • دردهای مفصلی و استخوانی را که افراد مسن را تحت تاثیر قرار می دهد تسکین می دهد.
  • از شر مورچه هایی که در قسمت های مختلف خانه ظاهر می شوند خلاص شوید.
  • از بین برنده بوهای نامطبوع بدن مانند: بوی عرق.
  • قند خون را در افراد دیابتی کاهش می دهد.

 

همچنین بخوانید:  طرز تهیه سرکه انگبین عسلی و خواص درمانی آن

 

چگونه سرکه خرما درست کنیم؟

اکنون که با خواص بی نظیر سرکه خرما آشنا شدید، حتما به فکر تهیه سرکه در خانه افتاده باشید. پس با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه سرکه خرما در خانه با روشی متفاوت و آسان آشنا کنیم؛

مواد لازم برای تهیه سرکه خرما

  • یک کیلوگرم خرما
  • دو لیتر آب
  • نصف فنجان سرکه انگور یا سیب طبیعی
  • یک قاشق غذاخوری خمیر مایه (دلخواه)
  • یک قاشق غذاخوری شکر (دلخواه)
طرز تهیه سرکه خرما
  • خرماها را در آب تمیز بشویید و خشک کنید و کنار بگذارید تا آب اضافی آن گرفته شود.
  • خرماها را در یک شیشه با سایز مناسب و تمیز بریزید.
  • روی آن آب بریزید تا تمام شیشه ها را بپوشاند.
  • مایه خمیر و شکر را اضافه کنید و شیشه را خوب تکان دهید تا مواد روی هم قرار گیرند.
  • اکنون دهانه ظرف را با پارچه ای نازک بپوشانید و به مدت حدود 6 هفته در جای تاریک و گرم قرار دهید تا خوب تخمیر شود و خرما از طریق باکتری های مفید به سرکه طبیعی تبدیل شود که بدون توقف به کار خود ادامه می دهد. در این مدت هر از گاهی ترکیب را با یک قاشق چوبی هم بزنید و سپس درب شیشه را ببندید (هفته ای یکبار)
  • بعد از 6 هفته در شیشه را باز می کنیم و با صافی مخصوص آن را صاف می کنیم و با بویی که از شیشه بیرون می آید و مزه مایع داخل آن می توان استنباط کرد که آماده است.
  • سرکه آماده شده را در یک بطری شیشه ای بریزید و در یخچال قرار دهید.

نکات مهم در تهیه سرکه خرما چیست؟

  • برای تهیه سرکه خرما می توان از انواع خرماهای رسیده استفاده کرد.
  • خرما را باید با دانه هایش داخل شیشه ریخت.
  • لازم به ذکر است که آب، آب معدنی یا تصفیه است. آب لوله کشی نباید استفاده شود زیرا ممکن است کلردار باشد.
  • آب گرم، تخمیر را تسریع می کند.
  • باید مراقب بود که پارچه ای که با دهانه شیشه بسته می شود نازک و سوراخ شده باشد.
  • فرآیند تخمیر بسته به دمای محیط متفاوت است و بنابراین باید کنترل شود.
  • مطمئن شوید که محل نگهداری سرکه خشک و گرم باشد. همچنین سرکه خود را در مکانی تاریک و دور از نور نگهداری کنید. در صورت لزوم می توانید دور آن را پتو قرار دهید.
  • برای اینکه ارزش های معدنی از بین نرود باید از قاشق های چوبی استفاده کرد و در ساخت سرکه از فلز اجتناب کرد.
  • اگر خرما را از شب قبل در آب خیس کنید مفیدتر خواهد بود.
  • در صورت تمایل، اگر یک قاشق سرکه انگور یا سیب و نمک در آن بریزید، می توانید تخمیر را تسریع کنید.
  • پس از خیساندن خرما در آب، له کردن آنها در شیشه مفید است. این فرآیند تخمیر سرکه را تسریع می کند.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

سرکه انگبین را با خواص کاهش چربی خون، بازکننده عروق و ضد انسداد، مفید برای کبد و گوارش، درمان نفخ معده، مفید در درمان مشکلات گوارشی، مفید برای افراد دارای کبد چرب، مفید برای رفع عطش در فصل گرم، مفید برای افراد صفراوی مزاج، رفع سردرد، تعدیل طبع گرم، تقویت معده، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

18
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0