طرز تهیه سرکه انگبین عسلی و خواص درمانی آن

8421 بازدید
30 مرداد 96
ملیسا
بروزرسانی شده در تاریخ 7 خرداد 1403

آشنایی با طرز تهیه سرکه انگبین عسلی خانگی و خواص درمانی بی نظیر آن

سرکه انگبین که با نام هایی نظیر سکنگبین، سکنجبین عسلی یا سرکه انگبین عسلی شناخته می شود، از دیرباز در کشورمان تهیه و مصرف می شده است و به نوشابه ایرانی شهرت دارد. این نوشیدنی بسیار دلچسب در واقع همان مخلوط سرکه انگور (یا سرکه سیب) و عسل می باشد که با شربت سکنجبین (مخلوط شکر و سرکه) متفاوت است. این شربت دارای خواص درمانی بسیار زیادی است که در طب سنتی نیز جایگاه ویژه ای دارد. حال، در این مطلب با طرز تهیه سرکه انگبین عسلی و خواص درمانی آن آشنا شوید.

 

 طرز تهیه سرکه انگبین عسلی و خواص درمانی آن


طرز تهیه سرکه انگبین عسلی و خواص درمانی آن

 

طرز تهیه سرکه انگبین عسلی و خواص درمانی آن

مواد لازم:

  • سرکه انگور یک لیوان
  • عسل طبیعی یک و نیم لیوان
  • عرق نعنا یک لیوان سرخالی یا چند شاخه نعنا تازه

 طرز تهیه: اگر این شربت را با استفاده از عرق نعنا درست می کنید، ابتدا درون ظرفی سرکه انگور و عرق نعنا را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید. سپس، صبر کنید تا یک جوش بزند. زمانی که کمی از حرارت افتاد، عسل را به آن اضافه کنید.

اگر هم از نعنا تازه استفاده می کنید باید شاخه های نعنا را تمیز شسته و کنار بگذارید. باز به همان ترتیب، سرکه را درون ظرف ریخته و نصف لیوان آب اضافه کنید. بعد شاخه های نعنا را درون ظرف گذاشته و آن را روی حرارت قرار دهید و در نهایت عسل را اضافه کنید.

در هر صورت بعد از اضافه کردن عسل باید صبر کنید تا حرارت مخلوط کم شود. سپس شربت را درون بطری درب دار ریخته و حتما در یخچال نگهداری کنید. در هر وعده، کمی از این شربت را درون پارچ ریخته، آب سرد اضافه کرده و نوش جان کنید.

نکته: زمان نگهداری این شربت در یخچال به مدت سه هفته می باشد. توصیه می شود افرادی که مشکل اضافه وزن دارند، سرکه سیب را جایگزین سرکه انگور کنند. همچنین، می توانید به جای عرق نعنا از عرق کاسنی (برای افراد با کبد گرم) و عرق رازیانه (برای درمان اختلالات هورمونی) استفاده کنید. سرکه انگبین عسلی را می توانید به تنهایی و یا با برخی گیاهان دارویی نظیر زنجبیل یا دارچین (مناسب افراد سرد مزاج)، بابونه (درمان یبوست) و  افتیمون (ناراحتی های عصبی) مصرف کنید.

 

همچنین بخوانید:  معجزات قارچ کومبوجا

 

خواص درمانی سرکه انگبین

  • کاهش چربی خون: سرکه انگبین می‌تواند به کاهش چربی خون کمک کند.
  • افزایش سیستم ایمنی: این نوشیدنی بدن را در برابر عفونت‌ها و میکروب‌ها محافظت کرده و سیستم ایمنی را تقویت می‌کند.
  • کاهش جذب چربی و وزن: مصرف سرکه انگبین موجب کاهش جذب چربی و در نتیجه کاهش وزن می‌شود.
  • باز کردن عروق: این نوشیدنی به باز کردن عروق کمک کرده و از انسداد رگ‌ها جلوگیری می‌کند.
  • تقویت دستگاه گوارش: سرکه انگبین برای دستگاه گوارش بسیار مفید است و به تمیز کردن معده و روده بزرگ کمک می‌کند.
  • رفع نفخ و سوزش معده: این نوشیدنی نفخ و سوزش معده را از بین می‌برد.
  • پاکسازی و طراوت پوست: سرکه انگبین به پاکسازی و طراوت پوست کمک می‌کند.
  • مفید برای کبد و قلب: این نوشیدنی برای کبد و قلب بسیار مفید است.
  • تصفیه کننده خون: سرکه انگبین خون را تصفیه می‌کند.
  • پاکسازی کبد، کلیه و مجاری ادراری: این نوشیدنی به پاکسازی کبد، کلیه و مجاری ادراری کمک می‌کند.
  • کاهش کلسترول بد: مصرف سرکه انگبین باعث کاهش سطح کلسترول بد خون می‌شود.
  • مناسب برای کبد چرب: افراد مبتلا به بیماری کبد چرب می‌توانند از این نوشیدنی به عنوان دارو استفاده کنند.
  • رفع عطش در تابستان: در فصل گرم تابستان، سرکه انگبین بهترین دارو برای رفع عطش است.
  • مفید برای مزاج صفراوی: این نوشیدنی برای افراد با مزاج صفراوی بسیار مناسب است.
  • مناسب برای سردی معده و گرمی کبد: سرکه انگبین برای سردی معده و گرمی کبد بسیار مناسب است.
  • بهبود کیفیت خواب: این نوشیدنی به بی‌خوابی کمک کرده و کیفیت خواب را بهبود می‌بخشد.
  • درمان سرفه و سرماخوردگی: سرکه انگبین سرفه و علائم سرماخوردگی را درمان می‌کند.
  • رفع بوی بد دهان: این نوشیدنی بوی بد دهان را از بین می‌برد.
  • بهبود سلامت استخوان‌ها: سرکه انگبین به سلامت و تقویت استخوان‌ها کمک می‌کند.

موارد منع مصرف سرکه انگبین عسلی

اگر چه در طب سنتی سرکه انگبین یک داروی شفا بخش است، اما مصرف آن برای افراد مبتلا به زخم معده، زخم روده، افراد با مزاج بلغمی و بیماری های تنفسی مانند آسم، توصیه نمی شود. بنابراین، اگر یکی از این مشکلات را دارید، قبل از مصرف شربت سرکه انگبین، با پزشک متخصص مشورت نمایید. همچنین، در مصرف سرکه انگبین تعادل را رعایت کنید، زیرا مصرف بی روی آن سبب کاهش نیروی جنسی می شود.

نکته: این شربت را با سکنجبین اشتباه نگیرید. سکنجبین به وسیله شکر و سرکه درست می شود. در صورتی که برای تهیه سرکه انگبین از عسل طبیعی استفاده می شود. شربت سکنجبین به هیچ عنوان دارای خواص درمانی مانند سرکه انگبین نمی باشد.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

سرکه انگبین را با خواص کاهش چربی خون، بازکننده عروق و ضد انسداد، مفید برای کبد و گوارش، درمان نفخ معده، مفید در درمان مشکلات گوارشی، مفید برای افراد دارای کبد چرب، مفید برای رفع عطش در فصل گرم، مفید برای افراد صفراوی مزاج، رفع سردرد، تعدیل طبع گرم، تقویت معده، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

21
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0