نکاتی در مورد شش گروه اصلی مواد غذایی
نکاتی در مورد شش گروه اصلی مواد غذایی
غذاهایی که برای بدن ضروری هستند و هر کدام از این ها یک وظیفه اساسی برای سلامتی بدن دارند، به شش نوع تقسیم می شوند. در ادامه به معرفی شش گروه اصلی مواد غذایی می پردازیم:
- پروتئین ها
- کربوهیدرات ها
- چربی ها
- ویتامین ها
- مواد معدنی
- آب
1- پروتئین ها
سازندگی، نگهداری و ترمیم سلول های بدن را به عهده دارند و به منزله آجرهای ساختمانی هر سلول بدن عمل می کنند. پروتئین از بیست و دو اسید آمینه ساخته شده که سلول های کهنه را با سلول های جدید در پوست، عضلات، استخوان ها، غضروف ها، رگ های خون و کلیه اندام های داخلی بدن جایگزین می کند. همچنین وجود اسید آمینه ها برای ساخت هورمون ها و آنزیم ها که فعل و انفعالات شیمیایی بدن را انجام می دهند ضرورت دارد.
در صورتی که ذخیره کربوهیدرات ها و چربی های بدن تمام شود پروتئین به صورت منبع انرژی کمکی، کمبود را تامین می کند. ولی این وضع حالت دلخواه نیست چون پروتئین مصرفی ما در بدن ذخیره نمی شود و باید روزانه تامین شود تا احتیاجات ترمیمی بدن به طور مستمر برقرار باشد. رژیم غذایی باید بین کربوهیدرات ها و چربی ها و پروتئین ها تعادل برقرار کند تا مواد مورد نیاز بدن تامین شود بدن ما روزانه به 30 تا 55 گرم پروتئین نیاز دارد.
به اندازه پروتئین مصرف کنیم
پروتئین باید 15 تا 20 درصد کالری های روزانه ما را تشکیل دهد. رژیم غذایی که پروتئین آن زیاد باشد کار کلیه ها را دشوار می کند و باعث از دست دادن کلسیم استخوان ها می شود همچنین ممکن است منجر به پوکی استخوان شود. پروتئین های کامل عبارتند از مواد حیوانی مانند ماهی، طیور، گوشت قرمز، تخم مرغ، شیر، ماست و پنیر، پروتئین های گیاهی هر چند پروتئین های کامل نیستند اما در بعضی ترکیبات غنی هستند و از منابع اساسی پروتئین و اسید آمینه به شمار می آیند. این پروتئین ها عبارتند از لوبیا، نخود سبز، بادام زمینی، سویا که همراه با غلاتی مانند برنج، گندم، ذرت و جو مصرف می شود.