شایع ترین حساسیت های غذایی
با شایع ترین حساسیت های غذایی آشنا شویم
اولین قدم در درمان آلرژی های غذایی، پیداکردن غذاهایی است که به آنها آلرژی دارید. به یاد داشته باشید که گاهی اوقات بعضی از خوراکی ها موجب آلرژی شدیدی میشوند و واکنش های حساسیتی نیز از شخصی به شخص دیگر متفاوت اند. قدم بعدی این است که جانشین غذایی مناسب برای آنها پیدا کنید و مطمئن باشید که از یک رژیم سالم و متعادل غذایی استفاده میکنید.
آلرژی غذایی وقتی اتفاق میافتد که سیستم ایمنی به یک غذا با حالت دفاعی پاسخ دهد. وقتی غذای مضری را میخورید سیستم ایمنی شما با تولید کردن آنتیبادیهای خاصی که هیستامین فراوانی آزاد میکنند، با آن مبارزه میکند. هیستامین یک ماده شیمیایی قوی است که میتواند روی سیستم تنفسی، لوله گوارش، پوست و سیستم قلب و عروق تاثیر بگذارید. اگرچه نادر است، اما گاهی آلرژیهای غذایی منجر به مرگ میشوند (مثل خفگی).
شایع ترین غذاهای آلرژی زا عبارتاند از :
گندم و غذاهای مشتق از آن، لبنیات، تخممرغ، بادامزمینی، صدف، بعضی از ماهیها، آجیل و خشکبار، دانههای سویا، مخمر، شکلات از شایعترین مواد غذایی آلرژیزا هستند.
آلرژی غذایی چگونه تشخیص داده میشود ؟
فهمیدن اینکه چه غذاهایی موجب آلرژی میشوند، ساده نیست. تعداد کمی از افراد فقط به یک نوع غذا آلرژی دارند، واکنشهای آلرژیک ماهیت متغیری دارند و در بعضی موارد فوری علائم خود را نشان نمیدهند. روشهای زیادی برای تشخیص مواد آلرژیزا وجود دارد. مهم است که شما بهترین روش تشخیصی در مورد بیماری خودتان را پیدا کنید.
تست اول :
اگر به غذای خاصی شک دارید، توصیه میشود آن را برای ده روز از رژیم غذایی خود حذف کنید و تغییرات بدنتان را بررسی کنید. اگر علایم آلرژی کاهش یافتند یا برطرف شدند، باید آن غذا را به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنید، اگر هیچ تغییری ملاحظه نکردید و علائم آلرژی ادامه داشتند، با یک متخصص آلرژی مشورت کنید تا آزمایش لازم را روی شما انجام دهد.