سبد خرید 0

سبد خرید شما خالی است.

سیر و هضم غذا در طب آیورودا

3616 بازدید
02 تیر 97
سمانه
بروزرسانی شده در تاریخ 26 آذر 1400

سیر در آیورودا

سیر در زبان سانسکریت لشونا نامیده می شود. متخصصین آیورودا آنرا به شکل چای (با آب نجوشیده)، پودر، افشره سیر و روغن طبی تجویز می کردند. آنها اثر سیر را در سیستم هضم غذا، تنفس، اعصاب، تولید مثل و گردش خون می شناختند. سیر قادر است میزان انرژی عمومی را که روی متابولیسم کلی اثر می گذارد، افزایش دهد. برای هزاران سال جهت تحریک دستگاه گردش خون، تحریک سیستم هاضمه، خلط آور، ضد درد، تقویت قوه باء، ضد عفونت ها و ضد کرم ها در هند به کار می رفته است. ضمنا سیر به عنوان داروی مقوی برای بازیابی نیروی جوانی و ضد مسمومیت ها به کار می رود. بعضی از موارد استفاده آیورودایی سیر در طب غربی ذیلا نوشته شده است:

آسم، تصلب شرایین، برونشیت، جمع شدن خون، کلسترول (بالا بودن چربی در خون)، سرماخوردگی ها، سرفه، زخم اثنی عشر، هضم (ضعیف)، ناراحتی های گوش، ورم پا، تب، نفخ، بیماری قلب، تپش قلب، هموروئید، فشار خون زیاد، غش، ضعف قوای جنسی، انگل ها، رماتیسم، بیماری های پوستی (مصرف خارجی)، حصبه و سرفه شدید.

سیر به عنوان تقویت کننده

آیورودا سیر را به عنوان یک داروی تقویتی یعنی بهبود دهنده سلامتی عمومی به جای معالجه موردی خاص می شناسد. تقویت کننده ماده ای است که به بدن قدرت می دهد و انرژی سیستم را بدون فرسودگی فراهم می کند. البته اثر آن آهسته و تدریجی است و با محرک تفاوت دارد، مثلا کافئین که ضمن تولید انرژی اولیه، ضعف و افسردگی در سیستم پدید می آورد.

گیاهان چینی از قبیل جنه و شیرین بیان تقویتی هستند. بسیاری از ادویه جات در روغن و یا کره پخته شده، در سیستم آیورودا به عنوان تقویتی مصرف می شوند. دیگر ادویه جات تقویتی از جمله زنجبیل، هل ، دارچین ، فلفل سیاه، میخک، رازیانه ، زیره سبز، فلفل قرمز و آنغوزه می باشند که با اثر خفیف تحریکی باعث تقویت سیستم و غدد مترشحه داخلی و بهبود هضم و تغذیه و بهبود سیستم گوارش می گردند.

سیر و هضم غذا در طب آیورودا

سیر و هضم غذا در طب آیورودا

این تغذیه درمانی به طور گسترده به وسیله غذا اعمال می شود. مقداری روغن را در ماهیتابه حرارت داده، سپس ادویه به آن افزوده و برای چند دقیقه در روغن به هم زده می شود، بعد سبزیجات به آن افزوده در حالی که روغن روی مخلوط را می پوشاند در روغن سرخ می گردد. غذاهای هندی حاوی مقدار زیادی ادویه گرم و مقوی می باشند، نه تنها به خاطر طعم آن بلکه به خاطر خواص تقویتی آن که منظور آیورودا می باشد. تقویت درمانی به وسیله سیر در مورد کسانی اعمال می شود که اساسا نقصان قوا در آنان محسوس بوده و جهت سر زنده کردن آنها داده می شود.

طبایع سه گانه (سه خصوصیت)

نمایش بیشتر »

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

سلامتیت رو بساز

امروزه استفاده از داروهای گیاهی بخش قابل توجهی از بازار درمان را در همه جهان بخودش اختصاص داده است. و این روند به سرعت در حال پیشرفت است.

 ساعت کاری: روزهای غیر تعطیل، شنبه تا پنجشنبه 7 تا 17

تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به عطارک بوده و کپی برداری از آن به هر نحو غیرمجاز است و پیگرد قانونی دارد.
طراحی سایت : Rizax