سوالاتی در باب تغذیه دوران بارداری قسمت اول
دوستانی که سوالاتی در باب تغذیه در دوران بارداری دارند می توانند پاسخ سوال های خود را اینجا پیدا کنند.
اهمیت ارزیابی و مشاوره تغذیه در دوران پیش از بارداری چیست !؟
تغذیه مادر در ایجاد انواع خاص نقص های جنینی یا سقط جنین نقش دارد و چون این اختلالات در اوایل بارداری (هنگام تشکیل اندام ها) رخ می دهد، بنابراین اصلاح رژیم غذایی باید پیش از بارداری آغاز شود. در دیابتی ها چنانچه قند خون پیش از بارداری به پایین تر از سطح کنترل شده برسد شیوع نقص های مادرزادی در جنین کاهش می یابد. زنان مبتلا به فنیل کتونوری که در سنین بارداری قرار دارند برای پیشگیری از تاخیر در رشد فکری و میکروسفالی نوزادان خویش، پیش از بارداری و در تمام دوران بارداری از رژیم غذایی کم پروتئین و رژیمی که از نظر اسید آمینه تعدیل شده استفاده کنند.
علاوه بر این، زنانی که پیش از بارداری وزن کم و یا از نظر وضع تغذیه در سطح نا مطلوبی قرار دارند، اغلب مشکلاتی مانند تولد نوزاد کم وزن، گسیختگی خودبخودی و زودتر از هنگام جنین از دیواره رحم، عفونت و کم خونی را دارند. همچنین زنانی که اضافه وزن دارند در معرض خطر مرگ جنین، دیابت، اختلالات فشار خون، زایمان های غیر طبیعی و تولد نوزاد غیر طبیعی قرار دارند. خطر عمل سزارین نیز در زنان دارای اضافه وزن بیشتر است. مشاوره دوران بارداری برای پیشگیری از این مشکلات ضروری است در حالت طبیعی زن باردار باید 90 – 120 درصد وزن ایده آل پیش از بارداری خود را داشته باشد.
تمام زنان سنین باروری باید به فعالیت جسمانی تشویق شوند و روزانه 30 دقیقه فعالیت جسمانی برای آنها مناسب است. کنترل وزن، اعمال فیزیولوژیکی و جسمانی را بهبود می بخشد و خطر بروز دیابت مهاجم، بیماری های قلبی عروقی و سایر بیماری های مزمن را که مربوط به چاقی می باشند کاهش می دهد. در طول مشاوره بارداری سایر عوامل خطر مانند فشار خون بالا، بیماری قلبی، بیماری خود ایمنی، سیگار کشیدن، مصرف زیاد الکل، مصرف انواع داروهای خیابانی و مصرف یا قرار گرفتن در معرض سموم که همگی مستقیما بر بارداری موثرند باید شناسایی گردند، اثر و امنیت داروهای لترنایتو از جمله مکمل های گیاهی و مشتق از گیاهان باید با مطالعه کارآزمایی بالینی در طول بارداری مورد بررسی قرار گیرند.
سوالاتی در باب تغذیه در دوران بارداری