رژیم غذایی دوران بارداری و مواد غذایی که باعث سقط جنین می شوند
ممنوعیت رژیم غذایی در دوران بارداری
دوران بارداری یکی از حساس ترین دوران ها برای زنان محسوب می شود. در این دوران سلامت مادر و جنین از اهمیت بالایی برخوردار است. از آنجایی که جنین در این دوران از مادر تغذیه می کند، نوع تغذیه مادر از اهمیت به سزایی برخوردار است. در این دوران، مادر علاوه بر تامین نیازهای خود و جنین، از طریق مواد غذایی باید نسبت به مصرف مواد غذایی که برای جنین خطرناک است، توجه داشته باشد. در این مقاله رژیم غذایی دوران بارداری و مواد غذایی که باعث سقط جنین می شوند را بررسی خواهیم کرد.
رژیم غذایی دوران بارداری
خطر سقط با باکتری لیستریا
با توجه به تحقیقات انجام شده، چربی پنیر نسبت به کره کمتر است، اما زنان باردار باید نسبت خوردن پنیر ها دقت بیشتری کنند. پزشکان بر این باورند که یک پنیر نرم (مانند پنیر بز، پنیر فتا، پنیر های تهیه شده از شیر بز، پنیرهای محلی و غیر پاستوریزه) در دوران بارداری می تواند باعث انتقال یک باکتری به بدن شود. باکتری موجود در پنیر نرم می تواند به جفت منتقل شده و احتمال سقط جنین را افزایش دهد. نام این باکتری لیستریا (listeria) است. کارشناسان می گویند باکتری های لیستریا موجود در بسیاری از غذاها هستند که برای جنین بسیار خطرناک می باشند. بنابراین، زنان باردار باید خوردن غذاهای حاوی این باکتری، کاملا خودداری کنند.
علایم لیستریا بسیار شبیه به آنفولانزا است. تب بالا، عضلات بسیار دردناک، لرز در بدن، گاهی همراه با اسهال و در کل احساس بی حالی و خستگی از نشانه های این بیماری است. محققان می گویند که، لیستریا هیچ تاثیر منفی روی مادران ندارد، اما تاثیر نامطلوب بر روی جنین می گذارد. این باکتری باعث می شود که، نوزادان مرده به دنیا بیایند یا زنان دچار سقط جنین شوند. لیستریا گاهی باعث زایمان زود هنگام نیز می شود.