دستور پخت شیرینی های سنتی استان قزوین

3253 بازدید
14 خرداد 99
سمانه
,,
بروزرسانی شده در تاریخ 3 دی 1400

دستور پخت شیرینی های سنتی استان قزوین

صنعت شیرینی پزی هنری است آمیخته با ظرافت های یک هنر اصیل؛ اصالت و رایحه بومی و ملی که در شیرینی های اصیل ایرانی وجود دارد، در هیچ یک از شیرینی های مشابه پیدا نمی شود. باید در دهان گذاشت و آرام آرام زیر دندان برد تا جادوی طعم و مزه اش فاش شود. شیرینی های یزدی، قزوینی، تبریزی و کرمانشاهی و… هر یک با بهترین نسخه های سحر آمیز قنادی، هر نوع ذائقه تنوع طلبی را در کنار خود سیراب می کند. در این مقاله مجموعه ای از شیرینی های سنتی و خشک قزوین را با بهترین و صحیح ترین فرمول آماده و در اختیار علاقه مندان قرار دادیم.

شیرینی چرخی قزوین

مواد لازم:

  • آرد برنج 125 گرم
  • آرد سفید 400 گرم
  • روغن 200 گرم
  • ماست 40 گرم
  • پودر شکر 125 گرم
  • زرده تخم مرغ 2 عدد
  • تخم مرغ 1 عدد
  • وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
  • پودر پسته جهت تزئین
طرز تهیه:

روغن را آبکرده و با پودر شکر مخلوط کنید. زرده های تخم مرغ و تخم مرغ کامل را کمی همزده و با روغن و پودر شکر مخلوط نمایید. ماست و وانیل را به آن بیفزایید. آرد برنج و آرد سفید را الک کرده و با مایه شیرینی مخلوط کرده تا خمیری یک دست تهیه شود. خمیر به دست آمده را به مدت یک ساعت درون یخچال استراحت دهید.

سپس قالب مخصوص شیرینی چرخی را به چرخ گوشت وصل کرده و خمیر شیرینی را از آن بگذرانید. خمیر را به قطعات 5 سانتی متری برش داده، در سینی چرب نشده بچینید. روی آن پودر پسته پاشیده و درون فر از قبل گرم شده، بین 12 تا 15 دقیقه با حرارت 350 درجه فارنهایت بپزید.

 

دستور پخت شیرینی های سنتی استان قزوین

دستور پخت شیرینی های سنتی استان قزوین

 

شیرین مغزدار قزوینی

مواد لازم:

  • آرد برنج 250 گرم
  • آرد گندم 250 گرم
  • کره آبکرده 120 گرم
  • تخم مرغ 3 عدد
  • پودر شکر 1 پیمانه
  • بکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
  • شیر یک چهارم پیمانه
  • وانیل یک چهارم پیمانه
  • سفیده تخم مرغ 1 عدد
  • زعفران دمکرده 1 قاشق چایخوری
  • بادام خرد شده برای تزئین

مواد میانی:

  • پودر پسته نصف پیمانه
  • گردوی خرد شده نصف پیمانه
  • پودر شکر نصف پیمانه
  • هل سائیده شده 1 قاشق چایخوری
  • دارچین 1 قاشق چایخوری
  • گلاب به میزان لازم
طرز تهیه:

در ظرف مناسبی کره، تخم مرغ، پودر شکر، زعفران و وانیل را همزده بعد شیر اضافه نماید. آرد برنج، آرد گندم و بکینگ پودر را الک کرده و به تدریج به مواد بیفزائید و مخلوط کنید تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید. خمیر را یک روز در یخچال استراحت دهید.

برای تهیه مواد میانی تمام مواد را مخلوط کرده و گلاب را به تدریج اضافه کنید تا مواد خمیر شود. خمیر را از یخچال خارج کنید و روی سطح صافی با کمک وردنه به ضخامت 3 میلیمتر بازکرده و به صورت مستطیل هایی به عرض 5 سانتیمتر بر ش بزنید.

مواد میانی را داخل قیف با سر ماسوره ساده بریزید و به درازا وسط خمیر پهن شده، به صورت لوله بریزید. اطراف مواد میانی را با کمی سفیده مرطوب کنید و یک لایه دیگر خمیر، روی آن قرار دهید و از کنار مواد میانی دو خمیر را با دست به هم بچسبانید. روی خمیر کمی سفیده تخم مرغ بمالید و بادام خرد شده بپاشید.

شیرینی را در طبقه وسط با حرارت 350 درجه فارنهایت به مدت 10 تا 15 دقیقه بپزید. پس از پخت و سرد شدن شیرینی آن را به صورت مستطیل 3×5 برش بزنید.

نکته: در صورت تمایل می توانید مارمالاد هویج به مواد میانی اضافه نمایید.

 

shirini photo2 attarak

دستور پخت شیرینی های سنتی استان قزوین

 

نان چای قزوین

مواد لازم:

  • آرد 225 گرم
  • زرده تخم مرغ 1 عدد
  • پودر شکر 60 گرم
  • روغن جامد 80 گرم
  • ماست 3 قاشق چایخوری
  • بکینگ پودر یک چهارم قاشق چایخوری
  • هل سبز سائیده یک چهارم قاشق چایخوری

مواد روی شیرینی:

  • ماست سه قاشق چایخوری
  • زرده تخم مرغ 1 عدد
  • زعفران دمکرده 1 قاشق چایخوری
  • کنجد یا پودر پسته به میزان لازم
طرز تهیه:

روغن آبکرده را با پودر شکر مخلوط کرده و زرده تخم مرغ را به آن بیفزایید و با قاشق کمی هم بزنید. ماست، بکینگ پودر و هل ساییده را به آن افزوده و آرد را الک کرده و به مواد اضافه کنید و خوب ورز دهید. خمیر را داخل کیسه نایلونی قرار داده و در دمای محیط چند ساعت استراحت دهید.

خمیر را روی میز آرد پاشیده شده، به ضخامت 3 تا 4 میلیمتر پهن کرده، قالب بزنید و در سینی بچینید. زرده تخم مرغ، ماست و زعفران دمکرده را مخلوط کرده، با قلم مو روی شیرینی بمالید و کنجد بپاشید. سپس حدود 20 دقیقه با حرارت 350 درجه فارنهایت بپزید.

 

همچنین بخوانید:  طرز تهیه چند نوع از شیرینی های گیاهی بدون فر

 

شیرینی بادامی قزوینی

مواد لازم:

  • آرد برنج 125 گرم
  • پودر بادام 125 گرم
  • روغن جامد آبکرده 125 گرم
  • پودر شکر 125 گرم
  • زرده تخم مرغ 1 عدد
  • هل سبز ساییده یک چهارم قاشق چایخوری
  • گلاب یک چهارم پیمانه
  • بادام ریز خرد شده برای تزیین مقداری
طرز تهیه:

روغن و پودر شکر را با همزن برقی زده، زرده تخم مرغ را به آن افزوده و به هم زدن ادامه دهید. هل، گلاب، پودر بادام و آرد برنج را به آن بیفزایید و با دست مخلوط کنید تا خمیر لطیف شود. خمیر را به مدت یک ساعت در یخچال استراحت دهید.

گلوله های کوچکی از خمیر به اندازه یک قاشق چایخوری برداشته و در دست گرد کنید و یا خمیر را روی سطح صافی به ضخامت نیم سانتی متر پهن کنید و قالب بزنید و روی آن بادام ریز خرد شده بپاشید. خمیر را در سینی چرب نشده گذاشته و به مدت 12 تا 15 دقیقه با حرارت 350 درجه فارنهایت بپزید.

 

دستور پخت شیرینی های سنتی استان قزوین

دستور پخت شیرینی های سنتی استان قزوین

 

شیرینی پادرازی قزوین

مواد لازم:

  • آرد گندم 300 گرم
  • آرد برنج 150 گرم
  • روغن صاف 210 گرم
  • پودر شکر 230 گرم
  • زنجبیل 1 قاشق چایخوری
  • زعفران دمکرده 3 قاشق چایخوری
  • تخم خرفه برای تزیین
طرز تهیه:

در ظرف مناسبی روغن و پودر شکر را با همزن برقی بزنید تا کرم مانند شود. آرد برنج، آرد گندم و زنجبیل را الک کرده و به تدریج به مواد افزوده و مخلوط نمائید. سپس آن را 2 تا 3 بار از چرخ گوشت با دنده متوسط رد کنید. خمیر را 2 ساعت داخل یخچال استراحت دهید. پس از آن نیمی از خمیر را زعفرانی کنید.

خمیر پادرازی را بین دو کاغذ روغنی به ضخامت 4 تا 5 میلیمتر باز کرده، قالب بزنید و روی آن تخم خرفه بپاشید و در سینی چرب نشده بچینید. سینی را یک طبقه بالاتر از طبقه وسط فر قرار داده و به مدت 15 دقیقه با حرارت 350 درجه فارنهایت بپزید. شیرینی را پس از سرد شدن از سینی خارج نمایید.

توضیح: برای تهیه روغن صاف تنها کافی است یک کیلو گرم روغن جامد بدون عطر و بو را روی حرارت ملایم و غیر مستقیم قرار دهید تا آرام آرام آب شود. برای این کار بهتر است از روش بن ماری برای ذوب کردن روغن استفاده کنید چون روغن اصلا نباید داغ شود یا دود کند فقط باید به حالت مایع در بیاید. سپس اجازه دهید تا خنک شود بعد در یک ظرف شیشه ای درب دار بریزید.

جدول مقیاس گنجایش مواد در یک پیمانه 250 میلی لیتری

  • هر 150 گرم آرد معادل یک پیمانه
  • هر 160 گرم پودر شکر معادل یک پیمانه
  • هر 200 گرم شکر معادل یک پیمانه
  • هر 250 گرم کره معدال یک پیمانه
  • هر 210 گرم روغن جامد یا روغن مایع معادل یک پیمانه
  • هر 250 گرم ماست یا شیر معادل یک پیمانه
  • هر 125 گرم بادام خرد شده معادل یک پیمانه می باشد.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

آرد برنج را با خواص  کاهش کلسترول و کنترل قند خون، درمان یبوست، حفظ سلامت کبد، چاق کننده صورت، تقویت پوست و مو، بدون هیچ اسانس و افزودنی شیمیایی، از فروشگاه عطارک تهیه نمایید.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0