دانستنی های جالب در مورد گردو و خواص آن
آیا می دانید برگ گردو چه خواصی دارد ؟
در کتب سنتی با نام عربی جوز نام برده می شود، میوه درختی به نام گردو است.
مشخصات گردو :
درخت گردو درختی است بزرگ و یک پایه و گل های نر جداگانه به شکل دراز استوانه ای و آویزان و گل های ماده نیز جداگانه و منفرد یا گروهی در انتهای شاخه جوان مربوط به سال رویش ظاهر می شود، میوه آن کروی و در درون آن مغز گردو و در فاصله پرده های خشابی نازک قرار گرفته و مغز گردو را قشر سخت قهوه ای روشن و چوبی که پوست گردو می باشد فرا گرفته است و روی این قشر سخت پوسته خارجی گردو که سبز رنگ و کمی گوشتی است قرار دارد، برگ های گردو متناوب مرکب فرد از 5 – 9 و حتی 11 برگچه سبز رنگ تیره تشکیل می شود.
درخت گردو در مناطق معتدله عالم خوب رشد می کند، آب و هوای خیلی سرد و خشک را دوست ندارد ولی درخت کوهستان است و شکوفه های زودرس آن در بعضی سال ها و بعضی مناطق مواجه با سرمای بهاره شده و از بین می رود، اگر درجه حرارت زمستان خیلی پایین بیاید یعنی از 25 درجه زیر صفر (سانتیگراد) کمتر شود خطر از بین رفتن آن پیش می آید.
تکثیر درخت گردو از طریق کاشت میوه گردو در خزانه و انتقال نهال گردو به محل باغ اصلی می باشد، معمولا از سال بیستم شروع به ثمر دادن می کند و بحران باروری درخت گردو در سنین 50 – 60 سالگی می باشد، البته در برخی موارد در سنین خیلی پایین چند عدد گردو می دهد که بار دهی محسوب نمی شود.
دانستنی های جالب در مورد گردو و خواص آن
ترکیبات شیمیایی گردو :
از نظر ترکیبات شیمیایی مواد موجود در مغز گردو عبارتند از : الاجیک اسید، لوریک اسید، میریستیک اسید، آراشید یک اسید، لینولئیک اسید، ایزولینولئیک اسید، اولئیک اسید و به علاوه دارای فیتین، انواع فسفات، فیتوسترول، اکسیداز جوگلون، هایدرو جوگلون، اینوزیت، نوسیت، مقدار کمی اسانس و املاح اکسالات آهک و ویتامین های آ و ب و ث و ای می باشد.