خوراکی های مقوی برای تقویت مغز
رژیم غذایی و خوراکی های مقوی برای تقویت مغز
آهن، به فرآیند انتقال اکسیژن به بافت ها، از جمله مغز کمک می کند. اگر سطح آهن پایین بیاید، بافت ها از اکسیژن محروم می شوند، که این امر موجب خستگی، ضعف حافظه، ضعف تمرکز، کم تحرکی، محدود شدن دایره توجه و کاهش راندمان کاری می شود. زنانی که در سنین قاعدگی هستند، حداقل به پانزده میلی گرم آهن در روز نیاز دارند، در حالی که آهن دریافتی روزانه بسیاری از این زنان ده میلی گرم یا حتی کمتر از آن است.
باید غذاهای سرشار از آهن، مانند انواع لوبیا و باقلا، نخود و نخود فرنگی، سبزیجات پهن برگ تیره، زردآلوی خشک شده را بیشتر مصرف کنید و همچنین سعی کنید غذاهایتان را در ظرف آهنی بپزید. در این صورت آهن ظرف به داخل غذای تان وارد می شود و محتوای آهن آن ها را افزایش می دهد. برای افزایش جذب آهن می توانید آب میوه های غنی از ویتامین ث (نظیر آب لیمو، لیمو شیرین، پرتقال، گریپ فروت) بنوشید.
اهمیت مصرف ویتامین ها در عملکرد مغز
مصرف ناکافی هر کدام از ویتامین های گروه ب، شامل ویتامین های ب1، ب2، ب6، ب12 و اسید فولیک مشخصا مغز را تهی از انرژی می کند و به سردرگمی، تحریک پذیری و اختلال در تفکر منجر می شود و بر تمرکز، حافظه، زمان عکس العمل و روش ذهنی تاثیر می گذارد.
برای افزایش مقدار ویتامین های ب دریافتی بدن، باید در روز چندین نوبت غذاهای غنی از ویتامین ب نظیر شیر و کشک، موز، غلات کامل و حبوبات مصرف کنید. مغز بیش از هر بافت دیگری از بدن اکسیژن مصرف می کند. این مسئله باعث می شود که مغز در معرض تماس با مقدار عظیمی از رادیکال های آزاد قرار بگیرد.
همچنین بخوانید: چه بخوريم تا سالم بمانيم